Jag i AT

 



//O

Intervju och fotografering

Hej hopp!

Jag såg att L precis skrivit ett inlägg. Jag är i alla fall hemma från intervjun för tidningen. Allt gick bra. Dom tog några foton på mig också. När jag sjöng framför en fläkt och när jag bara stod framför fläkten. Det var verkligen superkul att jag fick vara med om detta.

Skoldagen har också vart bra. Det har vart skolfotografering idag så jag har blivit fotad många gånger idag. Jag gillar verkligen inte att ta skolfoton. Det känns som att man tar hur många bilder som helst på klassfotot. Efter ett tag blir man ju bara så himla trött på det. Sedan så ska man ju också ta enfoton. Sådan tur var så behövde jag bara ta ett.

Den sista lektionen som vi hade var idrott så jag fick skynda mig hem. Vi slutade idrotten 15:05 och jag skulle bli intervjuad 15:30. Jag fick halvspringa hem med idrottskläder, byta om fort som fasiken och sedan dra iväg till pappas affär. This is the life!

//O

090827

Hallå!


Just nu är Olivia och gör en intervju för tidningen och jag sitter här hemma och har det rätt så tråkigt om jag skall vara ärlig. Större delen av dagen har tillbringats i skolan och jag kom hem för drygt två timmar sedan. Under de två timmar jag varit hemma har jag pluggat och ätit lite mellanmål.

Så det var en ytterst liten sammanfattning om min dag och ett riktigt bra exempel på enligt mig fullkomligt meningslösa inlägg. Just nu sitter jag uppe på vinden och bloggar ifrån datorn i vår studio eftersom vi har en målare som målar om i vårt vardagsrum och därför luktar hela lägenheten målarfärg vilket jag inte mår så bra av. Förhoppningsvis går målningen hyfsat fort så att man slipper bli drogad och få härlig huvudvärk varje gång man kommer hem.

Det är för övrigt sista dagen för den här Nick Star-omröstningen på internet, kolla i menyn här till vänster så ser ni hur ni ska göra för att rösta. Olivia behöver ert stöd, som det ser ut nu går hon inte vidare till nästa omgång, d.v.s. audition inför en jury som väljer ut 5 till Stora Scenen på Liseberg.

Okej, jag ska sluta tjöta om detta nu. Ni får ha en bra dag!

//Linda


Första riktiga skoldagen

Nu tänkte jag berätta lite om min dag.

Idag var alltså första riktiga skoldagen och den var okej, lite långtråkig men som sagt, det är ju kul att träffa sina vänner. Dessutom drack jag min första kaffe ifrån kaffeautomaten i skolan idag (Haha, har ju redan gått på skolan i två år men aldrig rört den automaten. Lite synd, för en kaffe i kafeterian tillsammans med några vänner var riktigt trevligt). Respekt!!!

Efter en hyfsat kort dag i skolan gick jag ut på stan med AM, KW och LM (Jag tänkte köra på förkortningar här i bloggen för att vara en aning privat i alla fall). Vi gjorde lite olika saker men jag är så otroligt pank så det var egentligen ingen idé att kolla i en massa affärer, så vi satt en stund på Espresso House och på ett smörgåsställe och pratade. Dessutom fyllde K år i dag så A (hon är helt fantastiskt duktig på att rita) hade gjort en stor och superfin teckning till henne som K köpte en ram till.

Så småningom gick jag hem och då bestämde jag mig för att för en gångs skull följa med mamma och handla och efter det har jag inte gjort mycket vettigt. Nu ska jag äta kvällsmat och sedan tror jag inte att jag skall göra så mycket mer idag.

Ha det bra!



//Linda


Skolstart och Göteborg

Nu har skolan börjat igen även för mig och jag måste erkänna att det faktiskt känns ganska skönt att vara tillbaka igen. Visst är det skönt med sommarlov men lite rutiner och tider att passa skadar faktiskt inte efter en lång tids ledighet då man gått runt och varit allmänt meningslös. Hur som helst var det kul att träffa alla igen, även om jag träffat ganska många klasskompisar detta sommarlovet, men några av dem hade man inte sett sedan skolavslutningsdagen, så det var kul. När vi fått vårt schema (som för övrigt var ganska bra med hyfsade tider och en idrottslektion mindre) och lite annan information var det dags att gå hem för dagen, härligt.

Eftersom det var såpass tidigt på dagen bestämde jag och Olivia oss för att åka ner till Göteborg. Väl nere efter en ovanligt billig tågresa (i vanliga fall blir man ju fullkomligt pank bara av tågresan) gick vi runt lite i Nordstan och inhandlade lite trevliga saker och sedan efter några timmar gick vi till ett McDonald's någonstans på Kungsgatan och käkade lunch. Efter det blev vi så trötta och gick därför inte långt innan vi satte oss på en bänk för att kolla på kvitton och jag upptäckte till min förfäran att jag var drygt 500 spänn fattigare. Tur då att våra föräldrar i alla fall betalar maten och, om vi har tur, tågresan eftersom vi satte in onödigt mycket med tanke på att vi hade drygt 200 kronor kvar på vårt tågkort. Så efter lite sådana uträkningar är jag väl "bara" 400 kronor fattigare. Där rök 4/5 av min månadspeng. Efter den upptäckten var både jag och Olivia överens om att shoppingturen var över och strosade därefter bara runt i Göteborg och vid fyra gick vi till tågstationen och tog tåget hem.

Ikväll händer inte så mycket. Jag skall lägga mig hyfsat tidigt eftersom vi börjar skolan klockan 8 imorgon med en härlig idrottslektion. Perfekt. Jag antar att jag måste gå upp lite tidigare på tisdagar för att hinna gå till skolan och dessutom byta om innan klockan åtta.

Ha det bra! // Linda


Måndag

Ja, då var första dagen i skolan klar. Mycket kort måste jag säga. Vi började 08.10 och slutade 08.40. Jag antar att D-laget slutade tidigast av alla. Det är precis som L säger, D-laget har det mycket lättare än C-laget, haha. Men det var i alla fall lite pirrigt att börja högstadiet för jag trodde inte att jag skulle hitta till mitt klassrum men när jag kom in i den stora entrén så möttes jag av en stor grön skylt där det stod 7D så det var ganska uppenbart att det var där jag skulle stå så länge.

När alla hade kommit så gick vi upp till vårat klassrum och våra handledare började presentera sig själva och gick igenom massa papper m.m. Sedan fick vi kolla på vårat schema och det ser riktigt bra ut förutom att vi börjar klockan åtta nästan varenda dag men det känner jag att det kan jag faktiskt göra.

Sedan så sa dom att dagen var slut och alla fick gå hem. Väldigt bra dag måste jag säga, haha. Snart så ska jag ut på stan för att köpa lite kaninmat och kaningodis. Min kanin har ju inget fett alls, hihi. Men ha en bra dag

//O

Sommarlovets sista dag

Jag vet att jag inte borde sitta här och kasta bort min sista sommarlovsdag framför datorn men jag vet inte vad jag skulle göra annars. Idag har jag bara tagit det lugnt och har knappt varit utanför dörren förutom en tur till videobutiken för att hyra två filmer med Olivia. Vi bestämde oss för att välja varsin film och resultatet blev såhär:


                                                                                                                                                                                                                                            

                                      
               I taket lyser stjärnorna                      En shopaholics bekännelser

 Jag valde "I taket lyser stjärnorna" och Olivia valde "En shopaholics bekännelser". Personligen tycker jag att "i taket lyser stjärnorna" var betydligt bättre med tanke på att den verkligen var djup och hade riktigt bra handling. "En shopaholics bekännelser" var lite smårolig men kändes ändå ganska meningslös. Orkar inte ge ett bättre omdöme men jag rekommenderar i alla fall "I taket lyser stjärnorna". En otroligt bra film som ni borde se någon gång.

//Linda


 


Hemstadens vackraste sida

Idag var vi ute på sightseeing i hemstaden och passade därför på att ta kort på de absolut vackraste och mest sevärda platserna i denna stad. Titta och njut!


En mycket imponerande och välgjord stenpyramid, eller stenhög som de flesta skulle kalla detta objekt.

 
Vackrare än så här kan det knappast bli.


Detta är "Klarhetens källa" (julkalendernördar) - renare vatten finns inte på något annat ställe här på jorden.


Åkern som ger stadens finaste skörd.


En mycket professionellt tagen bild med fantastisk skärpa. Just detta vackra tåg skulle till huvudstaden.

Nu har vi visat vår stads finaste sida och hoppas såklart att ni blir sugna på att åka hit någon dag, det är vi för övrigt ganska övertygade om. Vem blir inte sugen på att åka hit efter att ha sett dessa bilder liksom?!



Nu har vi dessutom visat en helt ny del av vår personlighet. Den här egenskapen är nog vår favoritegenskap om vi måste vara ärliga. Hoppas ni förstår er på den, annars lär den här bloggen bli aningen tråkig.

Vi laddar upp fler härliga naturbilder någon annan dag men nu måste vi lägga oss för att komma in i rätt tidsrytm igen. Det är inte så bra för betygen att sova sig igenom en hel årskurs.

Godnatt!

Rösta mer

Nu har jag halkat ner med poängen rejält. Nu gäller det att ni röstar! Jag håller koll på ställningen många gånger om dagen och varje gång jag har gått in så har mina poäng blivit sämre och det ska det väl bli en ändring på va? Kämpa på! Tack till er alla som röstat men man kan aldrig rösta för mycket.

Ha det bra!

//O

Vår allra första youtube-video, Knocking on heavens door

Den här videon laddade vi upp den 15 november förra året och jag minns hur grymt bra vi tyckte att vi var. Nu tycker jag inte att videon är lika bra längre, haha. Men det är otroligt roligt att se hur vi utvecklats sedan dess och jag tycker verkligen att det var otroligt modigt att lägga upp den här videon så att hela världen kunde se och bedöma den, med tanke på att både jag och Olivia var så rädda för att få kritik. Det är klart att det fortfarande är jobbigt att få kommentarer som "terrible" men vi har lärt oss att inte ta åt oss av kommentarer som bara skrivs för att såra och sänka en person. Är det konstruktivt däremot så tar vi ju självklart åt oss, det är bra när folk säger vad vi kan göra bättre.

Här är videon:



Haha, jag tycker att vi har för sköna frisyrer också. Kul att ha provat på hur man ser ut i dem men jag tror inte att jag gör samma misstag igen och klipper en rak lugg till mitt runda ansikte. Både jag och Olivia ska klippa oss idag men jag kan försäkra er om att våra frisyrer efter klippningen inte kommer likna de vi har på videon. Inget ont om mittbena och rak lugg, det passar bara inte oss.



Fortsätt rösta på Olivia i Nick Star!

//Linda

I'm back!

Jaha, då var man vidare i Nick Star igen. Jag har ju redan uppträtt på stora scenen i Visby. Skumt! Jaja, rösta på mig om ni har lust. Börja med att gå in här!


Tryck på "Rösta på Göteborgs bidrag"


Tryck på "Olivia Eliasson" och rösta!


Tryck där jag har inringat om ni vill rösta 10/10 på mig! Tack på förhand!

//
O


Låtar som låter likadant

1. Eyes don't lie - Crash
2. Don't tell me - Avril Lavigne

Lyssna bara på introt:






Eyes don't lie skrevs redan 1989 så det är inget stulet från deras sida och jag tror inte direkt att Avril och hennes låtskrivare någonsin har hört Eyes don't lie men visst är det konstigt när två olika låtskrivare kommer på melodier som låter nästan exakt likadant utan att någonsin ha hört varandras låtar?

Ny blogg

Hej! Nu tänkte jag skriva mitt allra första inlägg här på den här nya bloggen. Jag känner att det faktiskt är riktigt skönt att få börja om från början med en helt ny blogg och det ska bli spännande att se hur det fungerar att blogga på samma ställe som sin syster men vi gör ett försök så får vi se hur resultatet blir.

Jag heter Linda och jag spelar lite alla möjliga instrument sedan två år tillbaka ungefär då jag började intressera mig på riktigt för det här med musik. Jag är alltså inget proffs men har ändå utvecklats massor sedan jag började spela framför allt gitarr för ett par år sedan. På senaste tiden har jag dessutom börjat intressera mig för piano, och trummor och bas kan jag också spela, men det är alltså gitarr som är mitt så kallade "huvudinstrument".

Vi två är, som jag tidigare nämnde, inga professionella musiker utan vi bestämde oss för att börja spela ihop på riktigt för inte ens ett år sedan och sedan har det rullat på. Just nu är vi på "cover-stadiet" men så småningom skall vi försöka oss på det här med eget låtskriveri.

Det ni kommer att få läsa om i den här bloggen är alltså livet för två helt vanliga tonåringar som går i grundskolans senare årskurser och som på fritiden roar sig med musik i alla dess former, till exempel går på konserter, lyssnar på musik, försöker sig på att göra lite eget material, spelar olika instrument och sjunger.

Jag kan självklart inte berätta allt om våra liv nu i den här bloggen utan känner ni för att läsa mer om oss så får ni börja följa den här bloggen. Jag skulle rekommendera att ni ger bloggen en chans i alla fall, haha. Skriver snart igen.

// L

Nick Star

Hej!

Detta blir mitt första inlägg i denna bloggen! Idag har jag spelat in ett klipp för att skicka in till talangtävlingen Nick Star. Jag har vart med förut och kom till stora scenen i Visby men gick tyvärr inte vidare. Himla dålig jury! Men i alla fall. Jag ska skicka in igen! Dom ska inte tro att dom blivit av med mig. Dom ska få se hur mycket jag vill detta. Jag tror att jag faktiskt skickat in till varje stad nu efter Visby men tyvärr inte gått vidare och nu är det sista chansen och jag ska skicka in och hoppas riktigt mycket. Ha det bra!

//O

The Eliassons

Hej!

Vi är två systrar som kallar oss "The Eliassons". Vi spelar och sjunger ihop och nu tänkte vi även starta en blogg tillsammans där vi kommer att dela med oss av vår vardag, lägga upp klipp där vi spelar olika låtar, ge musik- och filmtips och mycket mycket mer. Häng med oss från första början genom att:

Följa The Eliassons med bloglovin

RSS 2.0