Olivia Eliasson - Living On A Prayer - Nickelodeondagen


Varberg

Hallå! Nu har uppdateringen blivit lite sämre igen vilket har berott på att jag, Olivia och pappa har varit i Varberg den 29 oktober till idag. Alltså, jag älskar verkligen Varberg, det är en så vacker stad och miljön är så härlig. Jag och pappa pratade om att jag skulle kunna gå på gymnasiet där men eftersom jag inte är folkbokförd där så kommer jag ju att tas in som andra alternativ och jag vill inte riskera något så jag får väl gå på något gymnasium i närheten av vår stad istället, det blir nog bra det också. Hur som helst så åker familjen till Varberg flera gånger per år eftersom staden är så härlig, dock så kunde inte mamma följa med den här gången eftersom hon arbetade. Vistelsen i Varberg var härlig och avkopplande. Vi gjorde vad vi kände för att göra, shoppa, äta pizza, gå på bio äta hamburgare, och vara allmänt osunda. Vi gick och tittade på den där Michael Jackson-filmen och jag tycker att det är för tragiskt att han har dött, det känns så overkligt på något sätt. Han ska bara finnas någonstans i världen känns det som. Nog pratat om det.

Det var jättebra som alltid i Varberg och jag längtar redan tillbaka, fast nu lär det nog dröja innan vi återvänder. Det blir väl kanske till våren någon gång. Nu ska jag överlämna datorn till Olivia, som ska spela The Sims 2. Jäkla roligt spel det där.

//Linda

Olivias Artistskola Del Ett


IFK Göteborg - Halmstad BK

Just nu sitter jag ensam här hemma och lyssnar på matchen mellan IFK Göteborg och Halmstad BK. Samtidigt har jag tagit lite bilder med vår högupplösta webcamera. Jäkligt bra kamera det där, tycker inte ni? (Ironi)

 
 
 

Amen vafan?! För några minuter sedan gjorde Halmstad mål. Göteborg ska ju vinna! Sista bilden togs ungefär i samma sekund som Halmstad gjorde mål, mitt humör sjönk en aning där...

HEJA GÖTEBORG!!!


Uppdatering: 0-2 till Halmstad... Känns lite som att AIK kommer att vinna SM-guldet.


Uppdatering 2: YES!!! 1-2. Nu är jag på bättre humör, fast det behövs mer mål för IFK Göteborg, minst ett till!




Uppdatering 3: 2-2! Jäklar vad roligt, jag var nästan påväg att göra en smiley men jag försöker undvika det till varje pris, ser så oseriöst ut. Kom igen nu Göteborg! 


//Linda


Olivia and Linda goes "Gossip Girl"




Spotifylista - Born Electric

Nu ska jag försöka mig på en ny sak här. Jag ska försöka lägga upp en spellista ifrån spotify så att andra kan lyssna på den. Jag vetefan om jag gör rätt men klicka på bilden här nedan för att lyssna på Born Electric, min (eller min och Olivias om man ska vara petig men nu är det endast Linda som skriver) pappas band.


091027

God morgon!

Jag vet att jag vart väldigt dålig på att uppdatera. Igår så var jag hos tandläkaren. Självklart så var jag supernervös och trodde att jag skulle ha ett hål. När man väl ligger där i stolen och dom sprutar in massa luft så blir man helt yr i huvudet. Sedan när dom kom till tanden som jag förväntade mig att jag skulle ha hål i sprutade dom massa luft på för att se om det var ett hål. Hon kom fram till att jag skulle komma tillbaka om ett halvår för att kolla om jag ska borra.  Suck!

Resten av dagen gick åt till att sega framför datorn och TV:n. Det var en väldigt hemsk dag för mig. Så oaktiv så det finns inte. Igår kände jag att så ska det inte bli igen. Och idag så har jag vart aktiv och ska vara väldigt aktiv resten av dagen.

Dagen började med att jag joggade i 30 minuter. Sedan så ska jag vara med min kompis M och shoppa. Sedan så vet jag inte mer men jag kommer helt klart att vara mer aktiv idag än igår. Ha en superbra dag så hörs vi senare. Kram Olivia!

Bilder ifrån Stockholmsresan

Ett mirakel har skett! Jag har bestämt mig för att faktiskt ladda upp bilder ifrån Stockholm då vi gick på Green Day. Det blir inte så många för jag orkar inte vänta, vårt internet är så jäkla segt.


På tåget. Pappa gör en klassisk fjortispose.


På någon restaurang på Södermalm, precis innan Green Day-konserten.


Globen, det kändes som att vi satt närmare än vad det ser ut som på den här bilden.


Haha, ni behöver inte påpeka att jag är en kass fotograf. JAG VET ATT JAG ÄR DET!


Olivias suddiga bild.


En till skitbild.

Nu hinner jag inte ladda upp mer vackra bilder eftersom jag och resten av familjen ska besöka mormor och morfar där vi ska fika. TJOHO! Senare idag blir det nog bio. Ska se "Flickan som lekte med elden".



Uppdatering: Det blev inte "Flickan som lekte med elden" ikväll eftersom vi skulle fått sitta längst fram. Lite lagom kul att få nackspärr på grund av att man måste titta upp. Ikväll blir det "Bröllopsfotografen" istället, jag vet inte riktigt vad det är för film men det blir nog bra. Imorgon ska vi däremot se "Flickan som lekte med elden".


//Linda


Söndag

Jag måste förvarna er om att detta inlägget kommer bli ganska kort. Jag har inget att säga till mitt försvar så ni får tycka att jag är en dålig bloggare. Förlåt för mitt depprimerande humör. Jag lyssnar på "The Drugs Don't Work" så den smittar av sig på mig. Snart så spelas en ny låt och då kommer jag nog att bli p bättre humör. Nu väntar jag lite tills nästa låt börjar spelas.

Jaha, då började "Wo Sind Eure Hände" Nu anar jag att ni tänker "Nej, lyssnar hon på Tokio Hotel" Och jag lyssnar faktiskt lite på dom. Om inte jag är lite intresserad av deras musik så kommer det att gå skit i tyskan. Jag var så himla töntig och valde tyska i sexan för att Tokio Hotel kom från tyskland. Jag vet inte riktigt om jag tycker att jag gjorde fel val av språk men om jag börjar hata dom så kommer det nog gå lite skit.

Woho, nu kom min favoritlåt. "Life On Mars" med David Bowie. Den låten är ju bara för go. Den är väldigt avslappnande att lyssna på. En annan låt som jag gillar är "Party In The U.S.A" med Miley Cyrus. Den är skön. Man sitter och diggar med.

Nu blev inlägget skitlångt i alla fall. Ha en jättefin dag! Kram Olivia♥


Höstlov

Jag sitter här och försöker komma på vad jag ska göra det här lovet men jag har verkligen inte en aning, idétorka på hög nivå. Förra året på höstlovet minns jag klart och tydligt vad jag gjorde, då var jag, Olivia och pappa i Stockholm och jag kommer fortfarande ihåg den 29 oktober som om det var igår, haha. Det står inget i den här bloggen om vad vi gjorde då, men i våra gamla bloggar har vi långa inlägg om just den dagen. Det är nästan så att jag vill kopiera och publicera det här men det skulle vara väldigt pinsamt, så fruktansvärt ointelligent och skrattretande, så jag avstår ifrån det.

Det har verkligen hänt mycket på ett år, jag har utvecklats och blivit mer mogen. Dessutom har jag blivit väldigt mycket bättre på att uttrycka mig skriftligt. Jag vet inte hur många som någonsin var inne på min förra blogg men den var väldigt oseriös, ointelligent och allmänt dålig. I slutet skrev såklart inte så dåligt men för ett år sedan... Ja, jösses det är härligt att man inte är sådan längre.

Det som hände förra höstlovet var alltså att jag och Olivia mötte Johan Palm på ett café i Stockholm och vi var så otroligt lyckliga över detta. Haha, det är pinsamt att bara skriva det här. Jag tycker absolut inte illa om Johan Palm på något sätt, han är hur trevlig som helst och är en häftig artist, men jag kan inte fatta hur man kan bli så glad över att träffa honom. Han är ju bara en helt vanlig person, som har en massa fans efter sig visserligen, men ändå bara människa. Äsch, vi lämnar det. Jag tycker hur som helst att det är skönt att jag inte är sådan längre, klart att det är kul att träffa Palm men det är inte något speciellt.

Okej, om man skulle ta och komma på vad man ska göra nu på lovet då. Det låter fruktansvärt tråkigt men jag måste plugga någon dag på lovet, jag har en skriftlig inlämning i SO, prov i Svenska och Engelska och prov i Matte A så jag funderar på att beta av några av dessa punkter redan på lovet så att man kan få en lite bättre planering i slutet på HT. Jag är trött på att sitta uppe och plugga till klockan 3 på nätterna nu, så det måste det bli en ändring på (intalar jag mig själv men jag kommer aldrig någonsin kunna ändra på mitt sätt att plugga. Det är jag helt enkelt).


Sedan har jag, Olivia och pappa pratat om att åka någonstans, de senaste åren har vi haft som tradition att åka någonstans på höstlovet och hittills har vi åkt till Malmö, Varberg och Stockholm. I år är Olivia lite sugen på att åka till antingen Stockholm eller Linköping och pappa vill åka till Varberg. Jag däremot har ingen aning, jag hänger med vart vi än åker.

Annars ska jag antagligen bara ta det lugnt, höstlovet brukar vara ett rätt trögt lov tycker jag. Det händer inte så mycket, vilket såklart beror på att jag är fantasilös. Höstlovet är ju ett perfekt tillfälle att kolla på en massa filmer och läsa böcker som man velat se och läsa men inte haft tid med under höstterminen, så det kanske jag kommer att göra. Äh, jag vetefan, vi får se hur det blir!

Långt inlägg det här, fast inte i närheten så långt som inlägget om den 29 oktober, haha patetiskt.

//Linda


Prao, gymnasie- & programval och lov

Om man skulle ta och skriva lite då...

Grejen är den att jag inte har en aning om vad jag ska skriva om och därför borde jag ju inte heller skriva något inlägg, men jag har inget bättre för mig så här får ni ett fint inlägg att somna till (ja, det kommer bli så tråkigt). Nu är det ju höstlov men hela den här veckan har jag varit på praktik i stadens musikaffär och det har varit väldigt givande. Jag har lärt mig en hel del och har fått träffa många nya människor varje dag. Jag är ganska blyg av mig och att prata med människor jag inte känner har jag alltid tyckt varit lite jobbigt, det har blivit bättre med åren men det har inte släppt helt och därför är det jättebra övning för mig det här.

Efter den här praktiken är chansen stor att jag kommer att börja jobba för företaget på något sätt, jag kanske hoppar in när de behöver lite bemanning i affären eller så kommer jag att jobba under deras musikkvällar. Haha, jag kanske får starta ett eget företag tillsammans med Olivia. Eliassons garderobservice, där vi får 20 kronor per jacka. Tänk att det kommer 100 personer, då tjänar vi 2000 kronor. Lättförtjänta pengar!

Igår var jag förresten på gymnasiet och kollade in två program som jag kan tänka mig att gå nästa år. Jag kollade in Estet och Natur men inget av dem kändes 100% rätt. Fast det finns ett alternativ, Natur-Musik som finns på ett gymnasium drygt 30 minuter bort. Det dåliga med det programmet är att man inte läser vissa B-kurser som Kemi B och Fysik B men det får jag välja till på det individuella valet. Sedan får jag väl välja till Matte E eller något också. Eller något språk. Äh, sådant behöver jag inte bestämma nu, jag kanske borde söka in först och plugga upp mina betyg litegrann. 290 hade varit skönt att få i alla fall, fast det innebär att jag måste höja mig från VG till MVG i fyra ämnen. Hm, känns svårt.

Annars då. Jag känner att jag bara pratar och pratar om allt och ingenting just nu, vilket är lite halvintressant sådär men vad fasen ska jag göra? Jag väntar på att idol ska börja igen, ska bli intressant att se vem som åker ut ikväll. Nu börjar programmet igen. Ses!

//Linda


Veckans Ros och Ris


Veckans Ros går till mitt tyskaprov. Jag fick 94/100 poäng. Jag vill inte skryta men, JAG ÄR BÄST!

Veckans Ris går till den jobbiga familjen som bara har ett ord i hjärnan.. "Smisk". Att bara träda in i vårat hus sådär, hehe.

//Olivia

091022

Hello!

Jag har precis ätit min favoriträtt... *Trumvirlvel* Ris-och-skinksås! Woho, applåder. Skojade bara. Men jag satt och tänkte på en sak. Igår och idag när jag satt och åt så kändes det som att jag åt mat med datorn. Den var mitt imot mig båda dagarna. Jag måste vara helt besatt av datorn eller någonting, haha. Nej men den stog väl der av en anledning. Jag var inloggad på MSN, haha.

Idag så har hela klassen badat. Där överdrev jag. Jag menade nästan hela klassen. Det är ju så himla många som glömt badkläder. Jag gillar inte att bada med klassen men jag gör det i alla fall. Man har så himla mycket ångest innan men när man väl gjort det så inser man att det är rätt så kul. Men det är inte så kul så jag har lust att göra det tre veckor på raken, haha.

På eftermiddagen så har jag tyvärr bara slappat. Jag måste verkligen göra min engelskaläxa men jag har inte orken. Det finns några ord som jag aldrig kommer att lära mig. För vissa kanske dom är lätta men inte för mig. Jag hade nog gjort läxan nu om vi hade haft en bra ENG/SV lärare men hon är så himla kass så jag hatar att gå på hennes lektioner.

Nej, nu måste jag öva. Imorgon är ju sista dagen och sedan så är det novemberlov. Woho, tiden har gått väldigt snabbt på högstadiet. Nej, nu så får det räcka. Ha det bra!

//Olivia

Intressant dag

Idag har jag:

  • Praoat i stadens musikaffär och pratat med någon som jobbat med Christer Sjögren (eller något liknande)
  • Ätit någon konstig fisk och spenat till lunch
  • Blivit anfallen och slagen påväg hem ifrån musikaffären
  • Haft två inkräktare i mitt hus
  • Köpt wienerbröd eftersom syrran och jag nått ännu ett 1000-streck i antalet videovisningar på youtube
  • Pratat med inkräktarnas farmor. Eller pratat och pratat, "smisk" var allt hon sa innan hon lade på
  • Våldgästat inkräktarnas hem
  • Fått ett erbjudande om att spela tillsammans med Olivia på något slags möte.

Där hör ni, jag har haft en händelserik dag. Mycket intressant må jag allt säga. Jag vet, jag hatar inlägg som de här men jag orkade seriöst inte skriva något bättre.

//Linda


Olivia svarar

Gillar du johan palm 100 %
Nej, det kan jag inte påstå. Han är en härlig kille och en duktig artist med mycket utstrålning men jag gillar honom definitivt inte till 100%.

Hur mår du?
Jag mår jättebra! Lite trött men annars är det bra!

Har du några husdjur?
Ja, det har jag! Jag har en katt och en kanin.

Vad är det klantigaste du har gjort?
Det klantigaste jag har gjort. Hmm, listan lär bli lång. Jag kan plocka ut några grejer av dom. En gång på klassens timme så hade vi kört en lek där stolar var inblandade. När vi var färdiga så såg jag var min stol var och gick dit för att hämta den. Precis när jag flyttat undan den så "sätter" sig O, men nu hade jag ju tagit undan stolen så han trillade rakt ner på golvet. Alla skrattade och jag gjorde detsamma. Jag trodde aldrig att jag skulle göra något sådant, haha. Men det var ju faktiskt inte med mening. En annan klantig sak var på en kändischatt på okej.se när det var Promoe som man chattade med. Jag visste inte ett smack om honom så jag frågade om han tyckte att Hip Hop var musik. Självklart fick jag som svar att det var det. Jag hade ju ingen blekaste aning om att han spelade Hip Hop, haha.

Gillar du alla grönsaker?
Nej, inte alla!

Vilka är dina favoritbloggar?
Mina favoritbloggar? Jag läser Kenzas lite då och då. Läser även Febbs och Fokis. Johan Palm skriver väldigt bra också!

Gillar du att rita?
Jadå, det är riktigt kul!

Hur är du som person?
Trevlig, ödmjuk, glad, blyg m.m!

Bästa kärleksminnet?
Med tanke på att jag är ganska ung så har jag inte direkt haft en riktig pojkvän.

Första kyss och med vem?
Jag är ännu okysst!

Vem skulle du helst vilja gifta dig med?
Tänker inte på sådant just nu.

Vad vill du jobba som när du blir stor?
Musiker!

Hur många gånger har du träffat Johan Palm?
Fyra gånger!

Vad tyckte artisterna om dig på Nickelodeondagen? Sa någon att du var bra?
Johan Palm sa att jag var jättebra m.m! Danny tyckte också att jag var jättebra och sa något om att jag aldrig ska sluta sjunga och Erik från EMD tyckte att jag var jättebra!

Är du kär?
Ja, som tusan, haha.

Vem betyder mest för dig i hela världen?
Min syster Linda!

Vad står det i det senaste SMS:et du fick?
"Jag kommer till skolan imorgon"

Vad har du för intressen, förutom musik?
Då blir det svårt! Fotografera kanske..

Hur länge har du sjungit?
I hela mitt liv men i början lät inte så bra. Jag hann faktiskt bli elva år innan det lät okej, haha!

Vad har du för favoritartister?
Det finns så många bra men om jag ska göra listan kort så tar jag bara med tre stycken band/artister, jag gillar David Bowie, Green Day och Oasis.

Tycker du hip-hop är musik?
Självklart inte, hahahaha.

Hur många människor har du uppträtt inför som mest?
På Nickelodeondagen i Kneippbyn så var det 7000 människor som hade kommit för att se mig! (Och Johan Palm, EMD, Måns Zelmerlöw och Alice Svensson m.m.)

Vilket ställe är det finaste på jorden?
På Barriärrevet!

Vad skulle du göra om du vann 1 miljon?
Jag skulle skänka pengar till "Rädda Barnen" och bli fadder till massa djur osv.

Är du tillsammans med någon?
Nej!

Vad är din högsta önskan?
Att min familj får ett långt och ett bra liv.

Vilken TV-serie gillar du mest?
South Park är det ingen tvekan om att det är bäst. Jag gillar även The Simpsons och Family Guy.

Vilket är ditt favoritdjur?
Katt!

Gillar du någon sport?
Jag älskar att kolla på fotbollsmatcher men jag går inte i någon sport.

Vem var den senaste killen som kramade dig?
Johan Palm gav mig en stor (och väldigt oväntad) kram senast jag träffade honom. (Det är inte så många killar som vill krama mig)

Vem var den senaste killen som pussade dig?
Det finns ingen, haha!

Ska du söka till IDOL 2013? Haha.
Får se. Kanske!

Vilken är din favoritlåt?
21 Guns med Green Day, Life on Mars? med David Bowie, och självklart Living On A Prayer med Bon Jovi.

Vilken låt hatar du mest av allt på hela jorden?
Utan tvekan Svenne-Banan av Promoe. Så himla uttjatad! Även meningslös.

Vad är det konstigaste som du och din syster gjort?
Listan kan göras lång men en ritigt sjuk sak som hände nyligen var på Green Day konsärten. Vi satt och kollade på förbanden då jag såg en man med långa dreadlooks. Han var på pricken lik Promoe så vi satt och kollade efter honom hela tiden. Det var rätt mörkt så vi såg honom inte. Han hade köpt öl ett par gånger så vi tänkte att han kommer nog snart. När dom tände ljuset så såg vi inte till honom. Vi satt och viskade för oss själva "Kom igen Promoe, du vill ha en till öl". Efter konsärten så stötte vi på honom och märkte till våran besvikelse att det var inte han.

Favoritblomma?
Liljekonvalj!

Favoritmaträtt?
Ris-och-skinsås

Favoritfilm?
Dagboken är en väldigt fin film

Favoritfärg?
Gul

Favoritdag?
Fredag, när man går från skolan och känner "Nu har jag en lång helg framför mig"..

Vem skulle du vilja vara för en dag och varför?
Jag vet inte! Det hade vart kul att se hur många Johan Palm får krama på en dag, haha!

Om du fick chansen att träffa en person, levande som död, vem skulle du vilja träffa då och varför?
Oj, dessa frågor är riktigt svåra. Jag vet faktiskt inte..

1000 kronor i handen eller en puss på kinden av Danny? (Snodde den ifrån sommarkrysset, haha)
1000 kronor såklart!

Har du varit på Allsång på Skansen någon gång?
Ja! När jag var runt fyra år! Då såg man en livrädd tjej som satt i mammas knä på TV.

Känner Johan Palm igen dig när han ser dig?
Ja, fast han känner igen mig som "Tjejen som sjöng Living On A Prayer på Nickelodeondagen med David Bowie-tröja" istället för ett galet fan, och det är ju tur! Senast jag träffade honom så kände han igen mig och blev glad över att se mig men nu vet jag faktiskt inte..

Vad har du för färg i ditt rum?
Hemma i stan så har jag rosa och vitt på väggarna och ute i stugan så har jag grönt och vitt på väggarna.

Vad kan du spela för instrument?
Gitarr, bas, trummor och piano. Sedan så kan jag spela "Köp varm korv" på blockflöjt, haha! Kanske lite småfalskt men..

Har du något band, i så fall, vad heter det?
Jag och min syster spelar ihop och kallar oss "The Eliassons" Och namnet kom från rockskolan som vi gick på, haha!

Favoritchips?
Chilichips!

Vad tycker du om Tokio Hotel?
Dom är helt okej men dom nya låtarna från den nya skivan är piss enligt mig. Det är inte alls Tokio Hotel som man hör då. Men varje gång man ser dom på TV så blir man glad, haha.

Gillar du att fiska?
Det är kul tills man får napp!

Vad heter du i mellannamn?
Margareta

Hur gammal är du?
Jag är 13 år.

Hur lång är du?
Vet inte, jag är väl mellan 153 cm.

Vad lyssnar du på för musik?
Blandat! Jag lyssnar på det jag tycker är bra och det inkluderar det mesta förutom hiphop och r'n'b i princip.

//
Olivia


Konsten att bränna upp ett helt hus...

Igår gick jag in till mitt rum för att fortsätta läsa min bok "Låt den rätte att komma in".

Jag släckte taklampan och tände ett doftljus på "första våningen" på en två-våningshylla.

Jag tände sedan min sänglampa och började läsa "Låt den rätte komma in" och strax var jag fullkomligt inne i boken.

Så småningom började jag känna en doft av bränt trä. "Äh, det luktar nog ifrån braskaminen i vardagsrummet", tänkte jag och fortsatte att läsa.

Helt plötsligt hörde jag en smäll av en raket eller liknande utomhus och rycktes ur boken för ett tag. Jag gjorde då en så kallad rundsvepning i mitt rum och fick världens chock när jag tittade på hyllan med ljuset. Undersidan på andra hyllplanet var helt svart eftersom ljuset, som stod på första hyllplan, bränt upp andra hyllplanet totalt.

Jag rusade upp och släckte ljuset fort som tusan. Som tur var hann inte hyllan börja brinna men jag vågar inte ens tänka på vad som kunde ha hänt om jag somnat i sängen utan att släcka ljuset.

Regel nummer 1: Om du känner att det börjar lukta bränt, kolla vad det är som luktar! Var inte lika lat som Linda och skit i det, för då kanske huset brinner upp...


Smart att sätta ett ljus på första hyllplan när andra hyllplan bara är 20 cm ovanför, Linda. Jäkligt smart!

Tack till er med raketen som gjorde att jag reagerade och upptäckte ljuset som höll på att ta eld på hyllan, haha.

Puss och kram //Linda


October, 18 - Shows what it means, to loose everything...

Den 18 oktober år 1992, för sjutton år sedan idag alltså, avled min och Olivias farfar i cancer. Eftersom vi två föddes först 1994 och 1996 fick vi aldrig chansen att träffa honom vilket vi tycker är otroligt synd. När farfar dog skrev vår pappa en låt till honom som handlar om just det här, farfars död. Jag tycker att den är väldigt vacker och tyckte att det passade bra att ladda upp den här idag.



Day by day in a cold wide world
Threatening skies reach down
And touch you
He wakes up at night after
Shivers and pain saying
"I feel so happy - don't you feel it too?"

These words - spoken by a man
With a fire burning inside
These words - spoken by a man
With a child crying inside

October, 18 - shows what it means
To loose everything
How can we live without you
Daddy, you appear in dreams
I´m sure you wanna say to us
"Keep the family strong together"

Someone said it´s like opening
A door to room without walls,
Room without cealing
We all believed in a kind of
A "holy cure" still we
Put our trust in mental healing

He´s gone - carried by a wind
Waiting on the other side
He´s gone - carried by a wind
Heaven´s long distance guide

October, 18 - shows what it means
To loose everything
How can we live without you
Daddy, you appear in dreams
I´m sure you wanna say to us
"Keep the family strong together"

VILA I FRID FARFAR! <3


Green Day, Globen 11/10-09

Men jösses, vi med vår dåliga uppdatering!

Vi har ju inte ens nämnt att vi var i Stockholm och gick på konsert den 11 oktober. Jag skrev ju om att vi skulle dit för några veckor sedan men sedan har det inte blivit något mer med det.

Vi var hur som helst i Globen och gick på Green Days konsert i Stockholm och den var fantastiskt bra. Jag orkar inte ge något närmare utlåtande om konserten utan det får ni kolla in här eller här. Jag har ju skrivit att Green Day inte tillhör mina favoriter direkt men efter att ha sett dem LIVE gillar jag dem betydligt mer. Jag är inte direkt ett fan av dem och har ingen större koll på deras album och så, men deras låtar är bra. Personligen tycker jag att de senaste låtarna är de bästa, de från "American Idiot" och "21 Century Breakdown". Jag har hört två av deras äldre skivor också, "Dookie" och någon mer som jag inte minns namnet på och det är självklart att låtar som "Basket Case" och "When I Come Around" är helt fantastiskt bra också men jag är lite mer för deras "nya" sound. Det som inte är så jättepunkigt. Min åsikt.

Konserten i Globen var den bästa konserten jag har varit på, jag har i och för sig inte varit på särskilt många konserter men av de jag har att jämföra med var den här konserten absolut bäst. Trots att vi satt rakt framifrån, långt ifrån scenen med andra ord, så kändes man så delaktig på något vis. Det kändes som att man var väldigt nära scenen och Billie Joe lyckades verkligen få med hela Globen på sin ständiga allsång. Dessutom är bandet så fruktansvärt tajta, man märker att de har spelat ihop i en halv evighet och den självsäkerhet de strålar ut på scenen är helt grym. Grymt duktiga musiker är de också, allihop!

Betyg: /
Jag vet, mina egentillverkade The Eliassons-tecken är helt fantastiskt vackra.

Inte särskilt bra "recension". Det är tveksamt om den ens kan kallas recension men jag skrev lite kort om vad jag tyckte bara. Jag är visserligen mest kreativ på nätterna men idag var kreativiteten inte på topp. Jag känner att jag inte riktigt kan uttrycka mig så bra i ord idag, vilket jag i vanliga fall brukar kunna. För att kompensera det långa och smått tråkiga inlägget om Green Day tänkte jag nu ladda upp lite trevliga bilder ifrån Stockholmsresan.


Haha, mycket vacker bild ifrån tåget.


Ännu vackrare med härligt skarp skärpa. MAN SKA INTE RÖRA SIG SAMTIDIGT SOM MAN TAR EN BILD!


Varje gång jag och Olivia är ute och reser tar vi en "På resande fot-bild" Såhär såg den ut den här gången.


GLOOOOBEN! Det var första gången jag besökte Globen och jag trodde faktiskt att den var större om jag skall vara ärlig, och det ska man ju vara.


Det ser faktiskt längre ut till scenen än vad det var. Våra platser var riktigt bra men det är klart att det är en helt annan känsla att stå och hoppa på golvet framför scenen, parkett eller vad nu golvplatserna heter.

Ja, det var mitt mobilalbum. Jag orkar inte ladda upp så många bra bilder eftersom de segar att ladda upp. Här kommer några få i alla fall:

Okej, jag hittade inte de bilderna. Jag laddar upp dem någon annan dag. Troligtsvis inte, eftersom jag aldrig kommer att orka ta tag i det. Förvänta er inget!


//Linda


Fredagsmys

Hej alla som läser bloggen men som aldrig kommenterar!

Det var ett tag sedan jag skrev vilket har berott på att jag har pluggat i stort sett varje dag hela veckan. Det konstiga är att vi inte haft särskilt många läxor utan bara NO-läxa, SO-prov, Spanska-prov, novelltävling och Matte A-läxa men jag med min dåliga planering skjuter alltid upp allt tills dagen innan och det har gjort att jag har fått plugga som en idiot den här veckan för att hinna med. Dessutom pluggar jag dubbelt så mycket än vad man egentligen behöver, haha. Men det är bra, kunskap kan man inte få för mycket av.

Annars har det inte hänt så mycket, det enda som utmärkt sig den här veckan har varit att den första snön kom idag. Lite för tidigt om ni frågar mig men det är väl bara att acceptera, man har ju blivit rätt van vid snö efter 15 och ett halvt år i Sverige. Jag försökte ta lite bildbevis och proffsbilderna har ni här nedan:




Lite halvlyckade sådär. Härligt snöblandat regn var det också.

Ja, det finns inte så mycket mer att säga. De kommande tre veckorna är helt skolfria så nu är jag "ledig" ändå tills vecka 46 med några få undantag så som Matte A. Sedan ska jag ju praoa i två av tre veckor också, så ledig är väl fel ord. Men det ska bli jättekul. Nu ska jag återgå till Idol 2009 och sedan blir det väl att jag håller mig vaken till två, halv tre sådär. Jag sov nämligen från 15-19 idag efter skolan eftersom jag pluggade till två i natt.

Vi ses!

//Linda

Veckans Ros och Ris


Veckans Ros går till det sköna vädret. Det har vart soligt fram tills idag.

Veckans Ris  går till snön som kom idag.

Usch vad tråkiga Veckans Ros och Ris det var idag. Jag ska verkligen försöka bättra mig.

//Olivia


091016 - Den första snön

Ja, låt rubriken tala för sig själv. Fredag den sextonde Oktober fick vi i staden se snön falla för första gången denna hösten (Om inte någon vart i en annan stad och sett den innan mig vill säga) Det var inte precis sådan julsnö som höll sig kvar länge men det blev vitt på marken i alla fall. Det var slaskig blötsnö som jag ogillar väldigt mycket.

Nog talat om skitsnö. Idag så fick jag äntligen mitt tyskaprov gjort och jag kan säga att jag blev ganska nöjd förutom fraserna ÄR. Jag kan "Ich bin, Du bist, Er, Sie, Es ist" men jag kan inte "Wir, Ihr, sie, Sie" så jag kan säga att där gick det inte lika bra. Nu efteråt så kom jag på att det var ju "Wir sind" Jag blir så galen på mig själv. Jag vill bara slita mig själv i stycken. Jag har haft tre prov och har inte fått alla rätt på ett enda. Jag blir så frustrerad.

Sedan på syslöjden så kom jag inte så himlas långt heller. Jag får ju aldrig någon hjälp. Jag sitter där på stolen och blänger på min jäkla symaskin och då och då skymtar jag hur den räcker ut tungan åt mig för att jag är så himla dålig på att sy. Varför ska jag vara så himla misslyckad i skolan?

Sedan på vägen hem så gick jag med min cykel för jag hade verkligen ingen lust att cykla i en plusgrad och regn. Men tji fick jag. När jag gick där och tänkte så trampade jag i en väldigt djup vattenpöl med mina Converse. Ack, ack, ack. Ett tips till er som har svårt att välja höstskor. Skaffa ett par gummistövlar istället. Jag tror att ni tjänar lite på torra strumpor i alla fall.

När jag kom hem så kände jag bara för att slå mig ner i soffan och sova men det är lättare sagt än gjort. I stället för att vila så ställde jag mig framför spisen och gjorde mina berömda plättar med vaniljsocker i. Jag kan säga att det blev riktigt gott. Jag älskar mina plättar. Jag älskar allt som jag lagar. Okej, där ljög jag lite. Ibland kan det smaka riktigt mycket skit också men när jag väl kämpar lite med maten så blir den god.

Nu när jag skrivit ett kort inlägg så kan jag luta mig tillbaka och bara slappa. Det finns en liten risk för att jag somnar men den risken är riktigt minimal. Det finns runt 10% chans på att jag somnar. Vi får väl se hur det slutar. Glöm inte att läsa den spännande fortsättningen.

//Olivia


Rosa bandet

När jag var i Stockholm så köpte jag ett rosa band. Jag gillar att göra goda saker. Man känner sig som en väldigt god människa och det är man också. Köp ett du också. Det kostar 25 kronor.






//Olivia

Orkar inte


Här har man vart borta i en dag och så möts man av detta när man kommer hem. Jag har i alla fall inte läst igenom alla inlägg, haha.

//Olivia

Lördag

Hej på er!

Nu har jag precis gjort färdigt NO-läxan. Underbart att plugga en lördag eller vad tycker ni? För det första så var det många frågor som jag verkligen inte kunde. På två frågor så var L osäker och då tänkte jag "Det är säkert rätt" men hon sa att hon var osäker så jag skrev det inte. Efter en halv timmas letande så kom jag fram till att det hon sa till mig var rätt. Jag hade letat i onördan. Jag blir så förbannat sur när sådana saker inträffar.

Dagen började inte heller så himla bra imorse. Jag steg upp med huvudverk och kände av lite feber. Sedan så tvingade mamma i mig två pystabletter. Jag fyller upp glaset med vatten som når upp en centimeter av glaset. Sedan så slänger jag i två pystabletter som får ligga och pysa i en halv minut. Sedan tar jag ett hårt grepp om näsan och dricker upp vattnet. Efter det så mår jag mycket bättre. Hmpf, eller inte.

Nu när jag äntligen är färdig med mitt inlägg i bloggen så kan jag luta mig tillbaka och kolla på filmen nemo och känna av den australiensiska känslan igen. Kram på er från Olivia.

P.S Bilden från tidningen var så himla ful. Jag ser ut som en gris. Suck!

Olivias intervju i tidningen om Nickelodeondagen i Visby

Nu kommer intervjun som var med i tidningen förra månaden, en aning försenad med andra ord. Anledningen till detta är för att jag är alldeles för lat för att orka skriva av allt som stod i tidningen, men nu hittade jag intervjun på internet och det gjorde ju saken mycket lättare. Så här kommer den:








NONONONO

Fy fasen vad jag hatar skolan för tillfället. Klockan är snart 02.20 och jag ska lägga mig för att sedan gå upp 06.30 igen för att skriva färdigt mitt NO-arbete. Min planering är helt fantastisk!

//Linda

Olivias favorit-

Olivias Favorit-
* Färg är svart, gult och brunt
* Mat är ris-och-skinksås
* Ämne i skolan är SO
* Djur är Katt
* Nummer är 7
* Affär är H&M
* Klädesplagg är en tunika/klänning, leggings och Converse
* Favoritband/Artist är David Bowie och Oasis (som inte finns längre)
* Sommarminne är Nickelodeondagen i Visby
* Skolminne var när hon och hennes klass körde Sexorna mot lärarna i Brännboll
* Blogg är The Eliassons för tusan!

Där var lite favoriter från mig.

Kram Olivia

Galna människa



Är det bara jag som tycker att denna personen är lite smått galen?

//Olivia

Onsdag

Hej alla läsare. (Haha, vi har ju inga)

Just nu så är jag väldigt trött på mig själv. För det första så tänkte jag göra läxan idag men det har inte blivit något med det. Sedan så skulle jag äta lite nyttigare mat för jag ska till tandläkaren snart så jag vill helst inte få några hål i tänderna (Om jag inte redan har det). Jag och min syster följde med pappa för att handla på Maxi och det blev en del gottisgrejer som fick hamna i vagnen. Till exempel jordgubbsmilkshake, kaffe latte, godis, tuggumi m.m. Ingen bra start på ett nyttigare liv, haha.

Har ni tänkt på att jag ofta skriver "Haha" . Det har bara blivit som en vana med tanke på mitt positiva betende. I skolan brukar jag vara väldigt glad och positiv av mig. Ibland så blir A verkligen irriterad på mig, så positiv är jag, haha. Nej, fasen också. Där kom det igen.

Snart så blir det lite mat med familjen. Det blir inte min favoriträtt men det är helt okej. Jag har aldrig gillat spagetti och köttfärssås. Min favoritmat är Skinksås-och-ris. Mmm, nammi. Hoppas ni får en bra kväll. Kram!

//Olivia


Läxor och tankar om gymnasieskolor och program

Nej, nu är jag sådär seg på att uppdatera igen. Att blogga är inte min starka sida känner jag...

Det har varit fullt upp de senaste dagarna, alltid finns det någon läxa att göra och jag som inte har planerat särskilt bra den senaste tiden har fått sitta uppe sent på kvällarna och plugga. Dessutom är jag i full gång med att leta reda på bra gymnasieskolor som kan vara ett alternativ att börja på nästa år. Nu har jag dock begränsat antalet från ett 70-tal skolor till 7-8 stycken. Det som gäller nu är bara att plugga upp sig i 8-9 ämnen sådär från VG till MVG så att man får en poäng på 310-315 och nästan är garanterad en plats på skolorna med de höga intagningspoängen. Hahaha, oj vad jag känner att jag kommer att lyckas med det.

Nej, jag får väl söka in till gymnasier med intagningspoäng på 260 poäng eller något och hoppas på att jag kommer in med mina 270 poäng. Men man vet ju inte vad som händer med betygen. Förhoppningsvis höjer jag mig men risken att jag sänker mig finns ju också.

För övrigt är jag nästan helt säker på att jag ska läsa Estet Musik med många Naturvetenskapliga kurser eller Naturvetenskapliga programmet med inriktning Musik. Haha, en jäkligt stor skillnad på de där programmen, tycker inte ni det?

Nu tjatar jag en massa om gymnasieskolor och program igen men det är inte lätt det här ska ni veta. Jag måste skriva av mig lite då och då.

//Linda


youtube.com/lindaeliassonmusic


Vacker bild, inte sant?

Ni vet väl att vi har spelat in fler videos än de vi lagt upp här på bloggen?
Gå in på http://youtube.com/lindaeliassonmusic för att kolla in dem.

//Linda och Olivia

Facebook

Jag har bestämt mig för att inte skaffa facebook av den enkla anledningen att jag tror att jag skulle fastna framför det varje gång jag skulle gå in och kolla läget. Alltså har jag inget facebook-konto och jag tror inte att jag kommer att skaffa ett den närmaste tiden heller...

När jag loggade in på msn idag hade jag fått flera nya e-mail och det visade sig att folk börjat lägga till mig som vän på facebook, fast jag inte ens har facebook. Jag förstår inte riktigt varför det har blivit så men vill folk lägga till mig trots att jag inte har något konto, så visst. Dock förstår jag inte vitsen med det hela, de kommer ju inte direkt kunna prata med mig, eller? Nej jag fattar ingenting faktiskt. Facebook är bra konstigt.


//Linda


"Vi kommer aldrig att bli fjortisar"

Nu har jag suttit och kollat på gamla bilder. Eller ja, dom kanske inte direkt är gamla men. Okej, från Maj 2009. Då så var det bilder från när hela familjen var i Norge. Då så ville mamma ta kort på en vacker utsikt och ville att jag och L skulle vara med. Här är resultatet:

Ja, här gjorde vi en klassisk fjortispose, haha. (Oseriösa)

Här gör vi en klassisk "Mm, vad gått det är med hamburgare" pose. (100 % seriösa)

//Olivia


Skämma ut sig



Usch vad hemskt!

//Olivia

Dagens shopping





Bild 1:
Rosa Fenderplektrum 6 kronor (fick det dock för halva priset. KONTAKTER!!!)
Rött Fenderplektrum 6 kronor (fick även detta för 3 kr)


Bild 2:
Sedan köpte Olivia ett vitt plektrum som jag inte har så stor koll på vad det är för något märke eller så, men det kostade 6 eller 10 kronor. Olivia köpte det för 3 kr.


Jag hatar "Idag har jag köpt det här"-inlägg så självklart var jag tvungen att göra ett själv även fast det inte liknar modebloggarnas "dagens shopping" på långa vägar. För övrigt är 3 kronor svinigt dyrt med tanke på att jag står musikaffärens ägare riktigt nära. Hallå? Jag borde få dem gratis?! Nej, jag skojar bara så snål är jag inte. Bara nästan...

//Linda


Åh, vad vi blir glada av kommentarer som den här

Girl, you're an angel
Keep singing

Incredible

Linda
Fabulous guitar player
You two are great!!

Tänker tillbaka...

Anledningen till att jag inte skrivit på en halv evighet har varit för att jag har haft så otroligt mycket läxor, och dessutom har jag inte orkat skriva något här. Jag tänkte dock skriva ett tråkigt "Idag har jag..."-inlägg nu, tjoho!

Imorse när jag vaknade var jag hur jäkla trött som helst, kände mig som en zombie faktiskt men det blev bättre ju längre jag var vaken. Ni anar inte hur avundsjuk jag var på Olivia som började skolan först klockan 17.00. Själv gick man ju upp vid 07.00 någonting...

I skolan hände inte så mycket, min pappa och A:s mamma kom på besök för att styra upp en skoldans som vi ska hålla i om någon månad. Vi har drygt 900 kr i klasskassan och det räcker inte långt, kanske till en runda minigolf och sedan fika till klassen (okej, det kanske räcker till lite mer då...) och det känns ju bra att göra som en sista grej innan klassen splittras liksom.

När skolan var slut träffade jag min kompis "F". Vi gick i samma klass i femman och sexan och var riktigt bra vänner. Sedan bytte hon skola och vi slutade umgås. Nu har vi dock bestämt oss för att försöka umgås mer, vi har ju alltid haft väldigt kul tillsammans och det är synd att förlora en sådan vän som F. Det var hur kul som helst att träffa henne igen och det kändes verkligen som att de två senaste åren aldrig inträffat, som om vi precis börjat sjuan och fortfarande umgicks med varandra. Dessutom gick vi till vår gamla skola och tänkte tillbaka på allt vi upplevt där och jag saknar verkligen mellanstadiet, det var en rolig tid. Nu blir jag faktiskt lite nostalgisk här, haha.

Annars har det inte hänt så mycket, jag har kollat på idol men jag tycker faktiskt inte att det är så bra i år. Det är tok för många av "idolerna" som wailar sönder låtarna. DET ÄR INTE FINT ATT WAILA SÅ ÖVERDRIVET MYCKET! Det var min åsikt.

//Linda


RSS 2.0