En jobbig period

Jag tror att nästan alla går igenom en jobbig period i sitt liv när vännerna kanske inte är där eller något liknande. Vissa hanterar det genom att börja göra saker som gör en populär t.ex dricka, röka, strula m.m. Andra gör det bästa av situationen och börjar lära känna sig själv mer.

Jag hade en sådan jobbig period när jag gick i sexan. Det kom en ny tjej till klassen som självklart alla tyckte var superintressant. Jag var borta i Australien en vecka in på vårterminen och den veckan gjorde så att jag hade den värsta terminen någonsin.

Jag kommer så väl ihåg när jag steg in i korridoren efter min Australienresa och hur mina två gamla kompisar L, M och den nya tjejen T satt tätt tillsammans och skrattade. Jag hälsade riktigt glatt på dem medans de sa ett frånvarande hej. På rasterna gick jag en meter bakom dem och stirrade in i deras tomma ryggar.

Jag kommer så himla väl ihåg en gång i matsalen då jag satte mig först av alla vid ett bord. Sedan så kom T & L och satte sig. Då märkte jag att M inte skulle få plats. Många tankar flög runt i huvudet på mig. Jag såg att M satte sig vid ett annat bord och tittade mot vårt bord. Innan jag hann blinka så lyfte T och L sina tallrikar och gick iväg. Där satt jag ensam kvar vid bordet.

Då kände jag att mitt liv sög men idag så är jag glad att det hände. Det hjälpte mig att hitta mig själv. Jag vet vem jag är och jag vet att jag inte behöver försöka vara någon annan. Jag duger precis som jag är.

Olivia


Vackra bilder


Yes, detta är bland de hemskaste bilderna jag har sett på mig själv bortsett från Lindas bilder som hon tagit på mig. Ursäkta språket men fy fasen vad fula de är som hon tagigt. De kommer jag ALDRIG att visa upp.

//Olivia

Paramore - Use somebody



De gör denna låten så himla bra!

30 april 2010

Hallå där!

Idag känner jag mig bloggsugen men jag vet inte varför. Jag är inte direkt på världens bästa humör men ändå känner jag ett starkt sug till bloggen. Jag hoppas att jag bloggar mer nu på den närmsta tiden så att det blir roligare att gå in på bloggen. Hur många läsare hade t.ex Kenza eller Foki haft om de inte uppdaterade på en hel dag? Det är därför jag tycker om att ha en pytteliten blogg med en läsarstatistik som ligger på 0, det finns ingen som sätter press på en. I vissa lägen så kan det väl vara tråkigt att inte få några kommentarer men det känns bara så himla konstigt när jag väl får hur många besökare som helst.

I alla fall. Nu har jag äntligen gjort mitt matteprov. Jag kan säga att jag gick där ifrån med en sådärbra känsla. Jag känner aldrig en bra känsla när jag går från ett matteprov men jag brukar ändå få bra resultat. Nästa vecka så är det tyska och engelska prov som gäller. I helgen så måste jag plugga. Fy sjutton!

Imorgon så fyller min kära syster år så jag måste fixa en liten speciell present till henne. Jäklar! Jag måste göra den nu innan hon kommer hem. Det är brådis för mig nu. Jag ska bara slänga in ett par inlägg till sedan så fixar jag presenten, haha.

Olivia


Målare

Det värsta jag vet är när det är fönsterputsare utanför våra fönster. Man känner sig så blottad då, jag menar, de står ju ändå och har full insyn över vår lägenhet. Som tur är så är de högst två som är här samtidigt och dessutom är de ju borta ganska fort.

Till skillnad från målarna som för tillfället omringar vårt hus. Ens privatliv är lika med noll när man har fem målare, på olika ställen runt hela huset klockan halv nio till halv sex, från och med idag och flera veckor framåt. Helt fantastiskt! 

Haha, ja herregud, man får helt enkelt tänka sig för nu när man vistas i lägenheten, det går till exempel inte att kila igenom lägenheten från badrummet till sitt eget rum enbart i underkläder utan nu måste man ta med sig alla kläder till badrummet när man skall duscha. Det är visserligen inte alltför jobbigt men det blir lite krångligt att behöva tänka på det. Haha, jag vågar inte ens tänka på hur många gånger de som arbetar på vårdcentralen mitt emot vårt hus har sett mig springa den där dagliga rundan mellan badrummet och mitt eget rum. 

Lite måndagstankar sådär. Nu ska jag äta, det har jag inte gjort på sisådär tio timmar, så jag är ganska matt nu.

LindisBindis


26 april 2010

Hallå där!

Hur mår ni då? Jag mår superduper bra och vet ni varför? Jag har fått väldigt bra resultat på de senaste proven. På mitt svenskaprov så fick jag alla rätt och på mitt NOprov så fick jag ungefär 2 fel så jag kan inte precis klaga på mina resultat. Sedan så har det hänt andra grejer som gör mig glad men det är inget som jag tänker dela med mig av, haha.

Jag vet inte vad jag ska blogga om just nu om jag ska vara helt ärlig. Jag vill inte skriva ett sådant här kort inlägg för det ser bara dumt ut på bloggen. Jag har helt klart tappat suget. Ibland är det jättekul att blogga och ibland suger det. Idag suger det, haha.

Nej, nu orkar jag inte mer. Ni får ha det så bra så ska jag hämta något att äta. Magen kurrar väldigt mycket.

Olivia

02.41

Jag borde verkligen sova nu. Men jag orkar inte sova, vilket dilemma...


Lite utfyllnad igen. Som vanligt så är det Amanda som är fotografen, hon är riktigt duktig!

Linda


Kärlek

Jag ställer alltid mig själv denna frågan. Varför blev jag kär i just honom? Det har vart dagar då jag känner att allt är meningslöst och jag har intalat mig själv att sluta vara kär i honom men det går inte. Han har något speciellt som jag bara fallit för. När jag väl fått syn på honom i skolan så kan jag inte slita blicken. Det kan hända att jag sitter och tittar ut genom fönstret på lektionerna och ser honom i klassrummet tvärs över. Då brukar jag få SMS från min kompis och hon skriver "Tittar du på honom igen?" Det bara blir så.

Om man blir kär i en kändis och då kan man ju gå runt hemma och drömma men när man blir kär på riktigt så är det inte samma sak. Då vet man inte vad man ska ta sig till. Jag är så himla dålig på att visa känslor så det är ju en nackdel med mig. Killen skulle ju aldrig veta att jag var kär i honom om inte jag berättade det.

Olivia

Tona håret



Har funderat ett tag på att tona håret men jag vet inte vilken färg. Funderar lite på att tona det rött men jag vet inte. På bilden till vänster ser ni min naturliga hårfärg och till höger ser ni en photoshopad bild där jag gjort mitt hår rött. Vad tycker ni är snyggast?

Olivia

20000 minus 19874 unika besökare

Ja, så blev det slutgiltiga resultatet igår. 126 stycken är jättebra för att vara oss med 5-6 unika besökare per dag, haha. Idag börjar vi återgå till det normala, men det är fortfarande över 5 gånger så mycket jämfört med vad vi brukar ha. Det är kul.


19 april 2010

Hallå där!

Jag är hemma en liten sväng just nu för jag har vart hos tandläkaren och lagat ett hål. Fy f*n vad jobbigt det var. Det gjorde inte ont eller så men att de står där med en jäkla blåsmaskin i munnen på mig uppskattar jag inte. Dessutom så känner jag inte min vänstra kind på grund av bedövningen. Nu ska jag sköta mina tänder bättre så jag slipper att råka ut för detta igen.

Jag ser på klockan att jag måste åka till skolan snart. Jag orkar verkligen inte gå till skolan igen, sedan så vill jag inte heller för det kommer att kännas som jag går med världens största och uppsvullnade kind. Dessutom så är det NO.

Menmen, ni får ha det så bra så ska jag fösöka göra det bästa av dagen utan min vänstra kind. Hejdå!


Jag hatar att inte känna min vänstra kind..

//Olivia

Vad hände där?


Jaha, vad hände där? Hur sjutton fick vi så många besökare? 109 st är inte precis så många besökare som vi brukar få men vi kan ju inte direkt klaga, haha.

Min musikhistoria

Musik har jag alltid vart intresserad av. När jag och min syster var små så sjöng vi in barnlåtar i pappas studio. Jag sjöng in "Bä, bä, vita lamm" fem gånger medans syrran sjöng massa olika låtar. Självklart skulle vi sjunga in ett par låtar tillsammans men med en retlig storasyster och en lillasyster med kort stubin så är det inte så lätt. Hon körde ofta sitt eget race i studion och sjöng lite som hon ville på t. ex "Här kommer Pippi Långstrump" och då blev jag inte så glad och började skrika vilket hon bara skrattade åt.

När jag var runt 9/10 år så kom TV-serien "Livet enligt Rosa" som jag tittade på varje lördag. Jag tyckte att karaktären Rosa var så himla cool för att hon spelade gitarr, sjöng och skrev sina egna låtar så jag började göra precis samma sak.

När jag var 12 år började jag på min pappas musikskola. Där fick jag lära mig mycket må jag säga. Jag har tagit med mig mycket kunskaper från den musikskolan. Jag lärde mig att ta ljusare toner och lärde mig att sjunga till personer som spelade instrument live. Jag var van vid att sjunga till karaokeverisioner innan jag började där. I samma veva så började jag och min syster lägga upp klipp på youtube.

När jag fyllt 13 år så sökte jag till talangtävlingen Nick Star som TV-kanalen Nickelodeon anordnade. Nickelodeon besökte fem städer På sin sommarturné och första stoppet var i Visby på Gotland. Nick Star var som sagt en talangtävling som de hade i varje stad. Den gick ut på att man först ska skicka in ett klipp där man sjöng en av de låtarna som Nickelodeon valt ut att man skulle sjunga. Jag valde att sjunga en låt som hette "Om bara du" så jag spelade in den låten och skickade in till Nickelodeon. Efter några veckor så gick jag in på Nickelodeon och kollade om jag hade gått vidare till röstningen på internet och det hade jag. Det var som att mitt hjärta stannade, jag blev helt chockad. Röstningen pågick i ungefär en vecka. När jag kollade min e-post den dagen då röstningen var slut såg jag att jag hade gått vidare och skulle så snart få åka till Visby för att få sjunga inför en jury. Jag kunde inte tro det, jag bara skrek av glädje. Snart var det dags att ge sig av till Visby.

Jag kommer ihåg allt så himla tydligt när hela familjen satt på den lilla muren utanför restaurangen på Kneippbyn. Det var även andra familjer där med sina barn som gått vidare i Nick Star. Jag var först ut att sjunga inför juryn så jag fick följa med de in till ett rum och sjunga för dem. De tyckte att jag var jättebra och jag kände mig rätt säker på att jag skulle gå vidare till Stora Scenen men på ett sätt så var jag osäker. Juryn sa att de skulle höra av sig imorgon om jag skulle gå vidare till Stora scenen.

Den morgonen satt jag helspänd i flera timmar. Tankarna flög runt i huvudet på mig. Tänk om telefonen skulle ringa, tänk om de skulle vara de som ringde och sa att jag hade gått vidare till Stora Scenen. Helt plötsligt ringer telefonen och jag flyger på den och svarar. Det var en i juryn som ringde och sa att jag gått vidare. Fasen vilken lättnad det var men jag var ändå tvungen att komma på en låt att köra på Nickelodeondagen. Det tog inte lång tid innan jag kom på vilken jag skulle köra. Bon Jovis Living On a Prayer.

Dagarna gick långsamt men till sist blev det söndag och jag skulle uppträda på Nickelodeondagen i Visby. Jag hade läst att de hade sålt runt 2000 biljetter och jag var hur chockad som helst. Skulle jag sjunga inför 2000 personer? Det var häftigt att komma dit och se den stora scenen. Vi kom lite tidigare innan Soundchecken skulle börja så vi hann gå runt lite på Kneippbyn men till slut var det dags för soundcheck och jag var först ut igen. Men soundchecken gick bra, jag sjöng bra och min pappa spelade bra gitarr som alltid. Sedan var det många timmar kvar tills hela kalaset skulle börja så jag hann med att snacka med de andra deltagarna i Nick Star och så pratade jag en hel del med en av artisterna som skulle uppträda på Nickelodeondagen. Timmarna gick fort för jag hade alltid något kul att göra. Jag började bli nervös när de sa att det var runt 7000 personer på plats för att se alla artisterna. 7000?! Jag kunde inte tro det, och jag som tyckte att det var mycket med 2000 personer. Efter Alice Svenssons uppträdande och Johan Palms uppträdande så var det min tur att köra. Nervositeten kom krypandes och med svaga ben så gick jag upp på scenen. Pappa börjar spela och jag skulle börja sjunga. Det lät bra inne i mitt huvud så jag bara körde på. I slutet så gjorde jag ett så kallat Van Halen hopp! Hela dagen var så jäkla underbar. Tyvärr så gick jag inte vidare till finalen i Göteborg men vad fasen! Vilket minne!

Det var min musikhistoria. Tack till alla som orkat läsa det!



Här kör jag Living On A Prayer!

//Olivia

Seg lördag

Idag har det varit aktivt i kommentarsfälten för en gångs skull, vilket är jätteroligt. Tyvärr så är jag och Olivia lika värdelösa som vanligt på att uppdatera. Vi har bara segat idag i princip; suttit vid datorn, kollat på film, rensat ur kläder ur garderoben och lite sådant, så det finns inte så mycket att skriva om. Kika gärna in här: http://www.youtube.com/lindaeliassonmusic och kolla på våra videos så kanske det går bättre för oss på youtube och så kanske vi uppnår 13000 visningar om ett tag. Det hade varit kul.

Lite utfyllnad för att inlägget skall verka intressantare än vad det faktiskt är, haha:


Min kompis Amanda tog det här fotot i höstas.

See you! Linda



12000 visningar på youtube



Tjoho!

Linda

Saker jag kommit fram till

♦ Jag måste seriöst vara allergisk mot myggbett, loppbett osv. Jag och min syster jämförde våra loppbett. Hennes var pyttelitet och mitt var för sjutton ett berg. Hur brett som helst och illrött.

♦ Att jag aldrig ska låta min katt sova i min säng igen. Det var han som gjorde så kattlopporna invaderade min säng.

♦ Jag måste se Paramore live i sommar.

♦ Jag måste plugga inför NO-provet i tid. Jag förstår knappt någonting.

♦ Jag har en megafinne på hakan som snart kommer att bli ännu värre. Detta är bara början. Imorgon kommer den att vara hur stor som helst och knallröd.

//Olivia


15 april 2010 - Min namnsdag

Hej på er!

Egentligen så har jag ingen vidare lust att blogga men det har hänt lite saker idag och igår så jag slänger in ett inlägg. Igår berättade jag en sak för en person som jag aldrig trodde att jag skulle våga säga. Det var visserligen på MSN men va' fasen? Jag går inte in på några detaljer men jag är bara så himla stolt över mig själv att jag faktiskt gjorde det.

Idag så redovisade jag om Lasermannen i SO:n. Det gick väl bra, nervös som alltid men det funkade. De flesta tjejerna i min klass tycker inte om att redovisa så jag är ju inte precis den enda. Sedan på idrotten så spelade vi fotboll inomhus men jag hade verkligen ingen lust med att springa efter en boll så jag och J var ute och powerwalkade, haha. Efter ett tag började vi gå långsamare och långsamare och till sist så gick vi i vanligt tempo och pratade om allt mellan himmel och jord.

En till sak som jag måste säga är att idag är det min namnsdag! Grattis till mig. Jag hoppas att ni får en fortsatt bra dag!

//Olivia

12 april 2010

Hallå där!

Idag är jag på så sjukt dåligt humör efter idrotten så alla får passa sig riktigt noga. Jag kan förklara varför jag är så jä*la förbannad. För det första, det var inte många i mitt lag som hjälpte till, jag sprang runt som en jäkla galning på planen, alla i det andra laget är de "tuffa" i klassen så dom ska ju alltid försöka vara bättre än alla andra vilket gör mig så jäkla sur. Jag hade lust att bara lyfta klubban och slå till varenda en.

Sedan så var jag och två till de enda personerna som var ombytta, hur svårt kan det vara och ta med sig kläder? Det är klart, om man glömmer för första gången så är det lungt men om man "glömmer" varje idrottslektion så är det faktiskt inte bra.

Det var allt jag ville ta upp idag. Ha en fortsatt bra dag!

Olivia

Jag är bäst på att sova och sämst på att göra något riktigt meningsfullt.

YOO BLÖÖGGY! (Orkar inte vara seriös)


Jag sökte inte till Idol 2010 idag om ni ville veta, utan jag sov till tolv och sedan städade jag mitt rum. Så spännande blev den dagen. Vid fyra mötte jag upp Eira för att handla. Vi hade nämligen bestämt oss för att göra blåbärspaj. När vi hade bakat så satte vi oss framför datorn och chattade med främlingar på http://omegle.com fram tills klockan sex då Lina och Amanda kom. Då började vi kolla på en film som hette "Adam", en liten söt film. Jag drog hem någon gång efter tio eftersom jag vill hamna i en ganska okej dygnsrytm, något som håller på att gå käpprakt åt skogen nu när jag sitter här och klockan är ett.

Grattis Linda för att du nu skrivit ett härligt och inspirerande inlägg. Dagens visdomsord: Gör inte som jag och var uppe halva natten för att sedan sova bort halva dagen. Det suger ganska rejält faktiskt.

Förlåt för att jag ödslat en liten stund av ert liv för att ni har läst min skit.

Linda


Misery Business - Paramore



Jag lyssnar på massa låtar av Paramore just nu. Jag har helt enkelt blivit galen i bandet Paramore. De är riktigt bra och så sjukt coola allihopa!

Olivia

Frågor som snurrar i huvudet runt kvart i fyra

1. Vad gör jag uppe så här sent (tidigt?)?
2. Varför bloggar jag när jag inte har något att skriva om?
3. Hade det inte varit himla roligt att dra till Göteborg imorgon [idag] och söka till Idol 2010 lite spontant sådär?

Svar:
1. Ingen aning.
2. För att jag är allmänt meningslös av mig när jag är trött.
3. Nej. Eller någon gång ska jag söka till Idol för skojs skull men jag väntar nog tills jag inte är ett liten fjuttig 15-åring som bara fyller år dagar innan yngstagränsen och tills jag faktiskt har förberett någon låt över huvud taget. Det kan vara bra att ha en låt att framföra...

Godnatt!

Linda

9 april 2010

Hallå där!

Jag vet att varken jag eller Linda bloggat på senaste tiden men vi har faktiskt en anledning till det. Vi har vart i härliga Halland med mamma eller ja, Varberg om man ska vara exakt. Där så shoppade vi, åt på en supergod pizzeria där vi ätit förut, gick en promernad vid havet, åt mat på en korvkiosk m.m. Det har vart riktigt härligt och kul.

Denna veckan har jag shoppat väldigt mycket. Jag är väldigt förvånad över att mitt kort inte spärrats med tanke på att man får inte shoppa över 1000 kroner på en vecka med mitt kort. Jag har nu vart inne på internet och letat efter bilder på grejerna jag köpt och det gick bra. Jag hittade allting så här ser ni vad jag köpt, haha, onödigt.


Vi har även sett "Alice i underlandet" i 3D. Det var riktigt coolt och filmen var också bra!


Olivia

Vårbilder











//Olivia

Våra påskoutfits


Man ser att jag och Linda är riktigt olikt klädda. Jag är inte så uppklädd men jag är färgglad medan Linda är mörk och uppklädd.

De här kläderna hade vi på oss på släktmiddagen igår som för övrigt var väldigt rolig.

Olivia


Fredag

Hello!

Inatt så hade jag väldigt blandade drömmar. Först så drömde jag en mardröm, det hade kommit mer snö så gräset var inte längre grönt och fritt från snö, det var massa snö och stora högar med snö längs med huset. Usch! Den andra drömmen var riktigt söt. Killen som jag kanske tycker om (är inte säker på om jag gör det) kom fram till mig och tog tag i mina armar och sa: Du har klippt dig så fint, du är så vacker hela du. Då kramade jag om honom och sedan så kysste han mig.. Fin dröm må jag säga.

Snart så är det dags för släktmiddag och det ska bli riktigt kul. Jag älskar att träffa mina kusiner. Jag måste säga att mina yngre kusiner kommer att lyckas bra med tjejerna i framtiden. Den ena kommer att se ut som Chace Crawford och hans lillebror kommer att se ut som Justin Bieber.

Nu ska jag spela lite gitarr och sedan så är det dags för släktmiddag. Ha det super!


Såhär kommer antagligen mina kusiner se ut i framtiden, haha.

//Olivia

6:e Converse-paret

YEAH! Nu har jag ett par converse till och jag fick de sprillans nya conversen för endast 350 kronor. Heelt grymt! Nu har jag converse för en livstid. Typ. Eller kanske inte. Men jag har skor för ett bra tag framöver i alla fall. Bara för det så "coolade" jag mig lite framför vår fantastiska webkamera. Det finns ingen kamera som tar bilder med bättre kvalitét.











Annat intressant som hänt idag:
Jag fick MVG på religionsprovet, det gick verkligen bättre än väntat!
Jag har försökt lära mig In Flames "Acoustic Medley" men den är lite över min nivå om jag skall vara ärlig.
Min klass har bestämt tryck på klasströjan och det blir, eh, intressant. Hahaha. Ser fram emot tills de kommer så man kan ha de på sig. 
Jag har ätit pizza.
Jag har skrivit en halv låt. Typ. Nej det har jag inte men jag har skrivit alla möjliga tankar men om jag gör färdigt låten så kommer den att bli grymt deprimerande.

Linda


RSS 2.0