Welcome to the candyshop



Är det bara jag som fick en stjärnvinst i julklapp av min syster?

//Olivia

Måndag 27 december 2010

Jag har haft en riktigt härlig lovdag idag. Solen har lyst starkt och man kan faktiskt känna att den värmer en aning. Inte så mycket kanske men man känner skillnaden mellan skugga och sol. Jag har vart med Amanda idag och som alltid så har vi haft roligt. Vi hyrde Avatar och kollade på hela filmen. Vi såg halva i skolan så hon som inte sett den förut ville hyra den.

Det är härligt att komma in i värmen efter att jag vart ute i kylan. Jag har faktiskt vart ute ytterst mycket idag, frisk luft är bra för hälsan. I natt var jag uppe till halv fyra och spelade sims, man blir för sjutton beroende när man väl börjat. Jag vaknade runt tolv och kände mig fullt utvilad.

Nu ligger jag i min varma säng med datorn i knät och lyssnar på musik. Det är grymt avkopplande men snart så ska jag börja spela sims igen, haha. Ja, som ni hör så är jag beroende, haha. Men ni får ha en underbar kväll så hörs vi imorgon.



//Olivia

Patetiskt

Ja, om man har lika tråkigt som jag så kan man helt enkelt bara ta "roliga" bilder med sin egen webbkamera. Mycket mycket roligt må jag säga.




//Olivia

Vad betyder julen för er?

Ja, hur känner ni inför julen egentligen? När jag var yngre så var jag alltid super sprallig och förväntansfull. Natten till den 24:e var nästan sömnlös och tidigt, tidigt på julaftonsmorgon så smög jag fram till granen och tittade på alla julklappar. Jag bara väntade och väntade på att min syster skulle vakna så vi kunde öppna alla julklappar.

Som ni hör så betydde julklapparna mest för mig på den tiden men ju äldre man blir destå mer börjar man uppskatta det andra som tillkommer med julen. Jag träffar alltid min närmsta släkt dagarna efter julafton. Stämningen är alltid god och alla är väldigt glada för att det är jul och ledighet.

Jul för mig betyder glädje, lugn, kärlek m.m. Hur många människor ser ni egentligen som är ledsna? Kanske de som måste jobba på julafton men resten är väldigt posetiva och lugna människor. Alla har även mycket att prata om på julen. När alla släktingar träffas igen så pratas det på för fullt och man kan inte ens avbryta de vuxna.

Barnen ser fram emot kvällen för då kommer nämligen tomten med alla paket. Man kan inte förstå hur tomten bär sig åt, han kommer ju exakt med det som står högst upp på önskelistan. Jag minns hur jag hoppade upp och ner när tomten kom innanför dörren. Nu vet jag ju vem som var tomte under min barndom men då trodde man verkligen att han existerade.

Jag är helt säker på att denna julen kommer att vara exakt lika bra som alla andra. Julen är en årstid som alla människor ser fram emot. Ha en riktigt underbar jul! ♥

//Olivia

Ny design!

Japp, då har vi äntligen skaffat oss en ny design! Jag kände att det var dags med en lite mer julig nu till jul och nyår.


Black


Dagens kläder är svart från topp till ben. Jag har ett par gråa raggsockar som gör så att det inte ser ut som att jag ska gå på begravning. Den svarta stora, sköna tröjan fick jag i julklapp av min underbara vän Amanda. Tack så jättemycket! ♥

//Olivia

Torsdag 23 december 2010

Imorgon är det julafton och jag är verkligen riktigt taggad. Jag älskar julafton och jag älskar verkligen att se på kalle ankas jul eller vad det nu kallas. Nästan alla familjer i hela Sverige har väl det som en tradition att kolla på det. Jag mår inte ett dugg bra om jag missar Kalle Anka. Jag har gjort det en jul och det beror på att jag var i Australien.

Just nu sitter jag och kollar på något ohumoristiskt program på Nickelodeon, fråga mig inte varför jag sitter och tittar på Nickelodeon, jag har helt enkelt inget annat att göra. Snart så har jag tänkt att ställa mig och vika lite tvätt, har nämligen fått det spm uppgift av mamma.

Senare idag så bär det av till sommarstugan, vi ska fira julafton där imorgon och det ska bli riktigt mysigt. En tänd brasa, en vacker gran (den är inte ett dugg vacker vad jag har hört från mamma och pappa) sedan äta god vegetarisk julmat. Jag ser helt enkelt fram emot julafton.

Ha en fin dag!



//Olivia

Onsdag 22 december 2010 - Jullov

Jag har äntligen fått mitt efterlängtade jullov, dessutom så har jag fått mina icke efterlängtade betyg. Dock fick jag faktiskt hysade betyg, endast ett G, tre MVG och resten VG, jag har ju faktiskt tre terminer kvar att imponera på lärarna och visa att jag är ett MVG-barn, haha.

Jag har shoppat mina julklappar idag vilket känns riktigt skönt, nu kan jag bara njuta av julen och känna den härliga julstämningen samt känna mig som en liten flicka igen. Jag minns hur förväntansfull man var när man var runt fyra eller fem år. Man kunde ju knappt sova natten till julafton.

Jag saknar ändå lite den förväntansfulla känslan man hade som liten. Visst, jag längtar efter julmaten, presenterna, julstämningen men inte minst det sociala livet som tillkommer julen. Alla är så pratglada och verkligen på gott humör, det gillar jag!

Snart så ska jag poppa lite popcorn och lägga mig i soffan med skålen i knät och titta på någon mysig film som får en att må bra. Ha en bra kväll så hörs vi imorgon innan jag åker till sommarstugan. Kram!

//Olivia


Pepparkakor


Linda och hennes pojkvän dekorerade pepparkakor nyligen. Visst blev de fina? Linda är till vänster och jag till höger. Ser ni att jag gör en toe touch?


Ett minipepparkakshus


Linda, haha.


Jag

//Olivia

Måndag 20 december 2010

Hola amigos! Jag skriver i varje inlägg att jag är kass på att uppdatera men det stämmer ju faktiskt, jag är verkligen kass på att uppdatera. Sedan så kom jag och tänka på en annan sak. Jag är negativ hela tiden, jag skriver bara om dåliga saker här i bloggen, det är verkligen inte meningen men det är bara för att jag är nere i en dal som jag inte riktigt kan komma upp ifrån. Men nu så ska vi glömma alla hemska tankar och tänka på roligare saker.

Denna helgen har vart riktigt rolig. I lördags så gick jag runt på Avenyn som en tomte och delade ut pepparkakor till barn och vuxna. Barnen var riktigt riktigt söta måste jag säga. Vissa tog blygt en pepparkaka och sa ett tyst tack. Jag hade lust att bara hälla pepparkakor över dem för att de var så söta, haha.

Igår så hade vi avslutning med Cheerleadingen, den var riktigt roligt faktiskt. Vi fick pepparkakor och sider av våran tränare sedan så fick vi träna lite handvolter och mjukisar, det gick skit för mig om jag ska vara helt ärlig, haha. Funderar på att börja i gymnastik vid sidan om Cheerleadingen. Vill verkligen lära mig mer gymnastik.

Nej, nu ska jag spela lite sims, haha. Olivia


I miss it!♥

Spelning på ålderdomshem

Idag gick jag upp tidigt för att jag och en kompis skulle spela på ett ålderdomshem, och det var verkligen värt den sömnen som gick förlorad. Förutom att jag tycker att det är kul att spela och visa vad jag kan så ger det mig så otroligt mycket att göra det. Äldre personer uppskattar verkligen att man underhåller dem och spelar och sjunger för dem och jag mår så bra av att känna att jag verkligen gör något som gör andra glada.

Vi spelade i 40 minuter ungefär och fick inte jättemycket i lön, men grejen är den att jag skulle kunna göra det gratis för dem, många gånger om. Pengarna spelar absolut ingen roll utan det är känslan att få sprida glädje och få andra att må bra som gör mig så glad. Jag vet att jag kan göra folk glada med min musik, jag känner mig duktig på det jag gör, tillräckligt duktig för att folk ska uppskatta det och att spela musik får mig att slappna av och bara ha det kul. Jag kan inte spela så ofta längre, eftersom jag går en så krävande gymnasielinje och satsar stenhårt i skolan, men när jag gör det så tycker jag att det är så otroligt kul och jag skulle vilja göra sådana här spelningar på heltid, för det är så kul och givande.

Kom igen allihopa. Om ni är duktiga på något, visa upp det och sprid glädje runt er. Förutom att ni gör världen lite gladare och bättre så kommer ni dessutom att må så bra av det själva och växa som personer.



Kram ♥

Linda

 


Vilken pissdag

Ja, idag så har jag haft en riktig pissdag och jag har bara velat ställa mig högst upp på ett berg och bara skrika över hela staden. (Vilket hade vart omöjligt) Jag ska berätta lite kort om min hemska dag.

Det började med att hela klassen började kolla på skräckfilm och som många kanske inte vet är att jag hatar skräckfilmer av hela mitt hjärta. Jag föredrar romantiska komedier samt Cheerleadingfilmer, det är sådant som jag vill se på. Denna filmen som vi såg hette något med Orphan och den var så sjukt äcklig, jag hatar den där lilla tjejen Ester, eller ja, vuxna kvinnan Ester.

Efter filmen så var det dags för julbord i skolan och självklart så jublar man hela vägen fram till matsalen men det är ett par ord som kan få en att gå från toppen till botten. Jag frågade mattanterna om det fanns vegetarisk mat eftersom jag är vegetarian. Vet ni vilket svar jag får? "Nej, du får äta sallad!" Mina föräldrar betalar skatt för att jag ska få mat i skolan men jag får ingen vegetarisk mat när det är julbord, tack för den!

Den fortsatte inte bra heller, vi fick tillbaka våra inlämningar från franska revolutionen och jag fick VG! Det kändes som att hela världen skulle gå under. Det var jättemånga som fick MVG och så kommer jag med ett sketet VG. Missförstå mig inte, VG är ju superbra men jag är som jag är, jag har ytterst höga krav på mig själv men det kan tyvärr ingen ändra på.

Nu vill jag bara glömma denna dagen och gå vidare och tänka på något mycket bättre. Snart är det julafton!

//Olivia


Lucia


Julsmoothie

Bananer är gott. Skogsbärsyoghurt är gott. Kolasås är gott. Pepparkakor är gott. Jo, men varför inte mixa ihop alla dessa goda ingredienser. Det borde ju bli smoothien från himlen. Ni tänker säkert: "Är hon helt galen eller? Sådär kan man ju inte blanda." Jovisst kan man göra det. Frågan är hur gott det blir. Svaret är, det blir faktiskt inte gott alls. Så om ni vill hotta upp en enkel banan-skogsbärssmoothie, gör det inte med kolasås eller pepparkakor, det blir inte bra. Vill ni göra en julsmoothie, använd pepparkakorna men matcha inte med ovanstående ingredienser.


Förutom att jag är en awesome kock, så är jag grym på att fotografera. Jag är ytterst begåvad. Don't you think?

Linda


Luciafirande

Lucia är en av årets mysigaste dagar tycker jag. Däremot är det mindre mysigt att behöva gå upp tjugo över fem för att vara med i skolans luciatåg, men det gjorde jag i alla fall. Jag genomförde luciatåget och sedan fick jag åka hem. Sjukt ovärd dag egentligen, eftersom vistelsen i skolan var högst en och en halv timme och att restiden dit och hem var tre timmar. Men vi som var med i luciatåget fick biobiljetter som tack, vilket gjorde dagen rätt bra ändå. Missta mig inte, det var skitkul att vara med i luciatåget, men jag är ingen morgonmänniska.


När jag provade luciakläderna igår och gick för att fråga om allt såg bra ut så skulle självklart mamma ta fram
kameran och fota. Men det är bra, för då kan bloggen få lite mer bilder. Det är ju lite dåligt med det.

Linda


Söndag 3:e advent

Jag vet att jag inte vart bra på att blogga i helgen men jag vet faktiskt inte vad jag ska blogga om. Det känns faktiskt ytterst onödigt att skriva ett inlägg bara för att. Visserligen så är det precis det jag gör just nu, haha. Fy sjutton vad dålig jag är.

Denna helgen har vart grymt bra. Juluppvisning med föreningen, det gick verkligen superbra! Idag så har jag och Linda vart på bio. Vi har massa biobiljetter här hemma som snart går ut så vi måste verkligen gå på bio. Jag minns inte namnet på filmen, det var Harry Potter men jag vet inte vad filmen hette, det var del 1 i alla fall, haha.

Förresten, jag hörde om bomben i Stockholm. Vad är det för j*vla värld vi växer upp i egentligen? Självmordsbombare, krig, mördare och massa annan skit. Kan inte alla bara bry sig mer om viktigare saker än mord?

Förlåt men jag blir bara så himla trött på alla människor på denna jord för tillfället. Eller, inte alla människor, inte oskyldiga människor. Men jag har tänkt på en sak, människan måste vara den dummaste varelsen som någonsin funnits. Vi är smarta och så men ändå helt sjuka i huvudet. Ytterst själviska dessutom.

Vet ni vad? Jag orkar faktiskt inte diskutera detta längre, jag har lust att stänga in allt igen och bara tänka på allt själv. Jag vill inte att någon ska kommentera det jag skrivit. Vissa kanske håller med, andra kommer att klaga. Så är det bara. Detta är mina åsikter i alla fall.

Vi hörs när jag blivit på bättre humör. //Olivia

Cheerleadinguppvisning

I lördags var jag, min pojkvän och min mamma på Olivias cheerleadinguppvisning och det var skitcoolt. Det verkar helt galet svårt med cheerleading så man kan väl säga att jag har ändrat uppfattningen lite efter att ha sett den uppvisningen. Man fick inte lägga ut filmer eller bilder från själva uppvisningen, där tävlingsnummer var inblandade så det skippar jag, men jag kan lägga ut en bild som inte var en del i något nummer och som bara var en introduktion om vad cheerleading var och vad man gjorde.



Linda

Weekday♥


Jag bloggar aldrig

Jag förstår inte vad det är med mig, jag har helt enkelt tappat suget för att blogga. Jag försöker att skriva något men jag kommer aldrig på vad jag ska blogga om. Jag behöver verkligen insperation. För tillfället så tänker jag bara på ointressanta saker och även en del privata saker. I'm in Love!

Det känns så himla härligt för nu har jag gjort alla prov innan jul! Jag känner mig så himla lycklig på något sett nu när julen kommer. Dessutom så ska hela skolan dansa gamla danser på måndag. Jag älskar den dagen, det är verkligen årets höjdpunkt med skolan, haha.

Snart så kommer mamma hem med pizza, då ska jag, mamma, Linda och hennes pojkvän äta pizza och kolla på idolfinalen, riktigt mysigt! Nope, nu så har jag tänkt att hitta på något annat, jag vet inte vad. Kanske träna lite infor morgondagen. Uppvisning!

Olivia

Gött att börja dagen med en tågförsening

Jag gick upp sex i morse, gick på tåget vid sju och kom fram halv nio. Tåget brukar vanligtsvis ta en halvtimme, så det var en timme försenat och det tog en halvtimme för tåget att ta sig en mil. Härligt läge! Så jag kom 40 minuter för sent till skolan och var livrädd för att få utskällning av kemiläraren och hon blängde visserligen på mig, men sedan gav hon tillbaka mitt prov som jag gjorde för några veckor sedan och sa högt inför hela klassen "jättebra Linda, maxpoäng" varpå klassen började applådera. Jag blev värsta generad, men det var kul.

Vi slutade tolv idag och jag och några vänner drog då till Subway för att utnyttja våra matkort. De flesta av oss har massor av pengar kvar så vi vill göra slut på så mycket som möjligt eftersom de försvinner till julen och laddas om på nytt. Det var härligtl, det har blivit som en slags tradition. Fredag är Subway-fredag helt enkelt. Vi satt där till klockan halv fyra ungefär och sedan började vi dra oss hemåt. Jag tog ett tåg hem som inte var försenat och nu tar jag det mest lugnt.

Jag och min lillasyster har biobiljetter som går ut den 23 december så vi tänkte gå på Harry Potter idag men jag protesterade, för då missar jag ju finalen av idol och så kan jag ju inte ha det. Så jag hoppas på att få hit min pojkvän så småningom så att vi kan mysa tillsammans, det hade varit mycket trevligt! ♥

Ha en fin kväll!

Linda


Sämst...

Hej, eftersom Olivia har bestämt sig för att dissa den här bloggen så får väl jag skriva. Idag hade jag nationellt prov i matte och jag S.Ö.G. Så sjukt jäkla missnöjd, jag failade med fördjupningsuppgiften och får absolut inte MVG på den, vilket riskerar att jag inte får MVG i matematik A, som jag redan har fått en gång. Jag blir så frustrerad. Annars har dagen varit bra.

Jag var på luciaövning också, ska vara med i skolans luciatåg, men vi var 6 stycken där. Skitkul. Dessutom fick jag reda på att vi skulle vara i skolan klockan halv åtta på måndag, vilket betyder uppgång klockan halv fem, vilket också visade sig vara en FRIVILLIG SKOLDAG. Jag hade kunnat vara hemma hela dagen alltså, hahaha.

Nu sitter jag och gör ingenting, har ingen inspiration för skolan och sitter mest och väntar på att min pojkvän ska komma hit eller något. PÖÖSS!

Linda


18000 visningar på youtube!!!



AWESOME!

Linda

Lördag 4 december 2010

Denna dagen kommer jag inte ta det lugnt, det kan jag säga. Jag ska träna i två och en halv timme och sedan plugga tyska. Vilken rolig dag jag kommer att få. Träna är ju jättekul men att plugga är verkligen det värsta som finns. Speciellt när jag inte förstår så mycket, haha. Vi jobbar med dativobject och possesiva pronomen i tyska. Jag känner press på att jag ska vara bra på detta provet. Min lärare säger att jag kan få MVG denna terminen och det säger man ju inte nej till.

Så fort jag skrivit färdigt inlägget så ska jag plugga, woho! Sedan så ska jag hitta på något annat, kanske läsa Vecko Revyn med tanke på att Tove är med där. Ni kommer nog att få höra mycket om Tove i bloggen men det är bara för att jag tycker hon är riktigt bra. Hon är även min förebild i musik och klädstil.

Vad tycker ni om den nya headern egentligen? Jag blev riktigt nöjd, jag hade den förra headern ett riktigt bra tag men till slut så tröttnade jag. Nu funderar jag även på att byta bakrundsfärg med tanke på att den inte är så vinteraktig. Jag älskar att byta design efter årstid.

Nej, dags att plugga. Vi höres! //Olivia

Friday I´m in love

ÄNTLIGEN FREDAG! Det har varit så sjukt mycket att göra den här veckan, jag fattar inte hur jag har orkat med det. Är hemma nu efter en kort dag med ett stort prov, Polhemsprov heter det och det var ett kemiprov om allt vi har lärt oss hittills. Men det gick bra, tror jag i alla fall. Resten av dagen blir bara att ta igen lite sömn som jag har missat och ta det allmänt lugnt.


Det är sådant vinterland utanför. Allt är bara vitt och jag älskar det! Nu saknas det lite julkänslor bara, så är allt fulländat. Det enda negativa är att det är svinigt kallt ute kvart i sju på morgonen när man ger sig av till skolan, men drar man på sig ordentligt med kläder så är det toppen. Nej, nu ska jag sluta. Jag kände att jag inte riktigt kunde få till någon struktur i det här inlägget.

 

Visst har jag helt fantastisk känsla för konst, form och färg?


Linda


RSS 2.0