Målning


Tove Styrke

Jag vet att det finns så många proffs där ute som verkligen kan måla hur bra som helst så jag antar att många ser mig som en amatör och det kan stämma men kom ihåg att jag bara är 13 år. Jag blev faktiskt rätt nöjd. Borde jag vara det?


Orginalet

//
Olivia

Mina gymnasieval är inlagda

Jag hade skrivit ett evighetslångt inlägg men jag bestämde mig för att inte publicera det här eftersom det blev alltför personligt. Hursomhelst så har jag lagt in mina gymnasieval och det känns inte bra på något sätt. Visst, jag vill få ut så mycket som möjligt av gymnasiet, men hur mycket kan man utvecklas om man bara följer strömmen och söker till den skola man förväntas söka till? Nu har jag ganska många skäl till att faktiskt välja den skolan och det är den som är det bästa alternativet efter en lång betänketid, men kommer jag verkligen orka läsa Fysik, Biologi och Kemi A och B, Matematik A-E (eller kanske ännu längre), Engelska A-C och Svenska A-C och en massa annat? Vill jag verkligen det här innerst inne?

Linda


Skumt



//Olivia

Batteri

Mitt mobilbatteri har gått sönder. När man lyssnat på en låt så har 15% försvunnit så ja, vad ska man göra? Köpa ett nytt batteri. Vet ni hur mycket det kostade? Något som jag irriterar mig på att det var pappa som råkade måla med bläck på mitt batteri i Australien (För ett år sedan så självklart är det pappas fel, haha)

//Olivia


Topplistor på youtube tack vare Viva la vida.


#74 - Mest sedda (Idag) - Musiker


Uppdatering: Upp till #70


#84 - Topprankade (Idag) - Musik


Kanske inte världens högsta placeringar men vi är ju ändå med på några topplistor efter att ha laddat upp Viva La Vida. Bättre än inget i alla fall, haha. Dessutom har vi snart 10000 videovisningar (9500 i nuläget) och då blir det party. Kanske inte, men det är grymt kul att någon kollar på våra videos i alla fall.

Linda

Viva La Vida - The Eliassons


Tylösand After Beach (i dubbel bemärkelse) 2008

Bandet After Beach spelar på Tylösands After Beach.

Filmad av Sanne

Ni anar inte hur mycket jag saknar Tylösand när jag ser det här klippet. Halmstad och Tylösand måste vara det absolut bästa stället att vara på på sommaren. Synd bara att (bandet) After Beach inte får några mer spelningar på Tylösand eftersom de spelar "för hård musik", för då får inte jag komma dit heller. Jag åker nämligen bara dit när pappa har spelningar där...

Linda


Eliassons återkomst - Viva La Vida

Efter alldeles för lång tystnad ifrån Eliassons så är vi nu tillbaka med ett nytt och fräscht youtube-klipp. Tyvärr orkade vi inte lägga ner så mycket tid på det, men vi hoppas att ni kommer att tycka att det är rätt okej ändå. Eller, klippet är förvisso inte uppladdat än men det kommer. Tålamod!

Annars då, varför har jag varit så dålig på att uppdatera? Ja, det kan jag inte riktigt svara på faktiskt. Men det har varit mycket i skolan på sistonde, och sedan har jag inte direkt haft något att skriva om. Nu vet ni.

See you!

Linda


Black and white








Zingo


Onödigt


(Klicka på bilden för att den ska bli större)

Detta suger! När man söker på google så kommer man till google för att man ska söka på ordet google. Det händer mig ofta..

//Olivia


Min Smiley


Är den inte vacker? Jag var bara tvungen att ha två bilder för att den ska få visa upp sig lite. Det är en tomte som har en tomteluva på sniskan. Den är bara för snygg!

o</:)

//Olivia


Vad har Olivia gjort på lovet?


Gjort efterrätt!


Bakat


Tagit kort på katten


Blivit riven av den JÄKLA katten


Framstått som världens sämsta fotograf när jag varit ute och fotat. Fick stå i en evighet för att bara få upp kameran..


Njutit av kattens föreställning. Jag må säga att han liknar en fågel! Tro inte att han bara satt där i en sekund. Han satt där i tio sekunder. Vilken katt!


Mölat.


Tagit ett kort på en blomma!

//Olivia


Framtidstänkande

Nu är det slut på ledigheten och skolan har börjat igen, känns lite halvkul om jag skall vara ärlig. För mig är det den sista terminen i grundskolan och det känns både bra och dåligt. Det skall bli kul att få börja om på nytt, börja i en ny klass och träffa nya människor men jag känner ändå ångest inför gymnasievalet. Den 1 februari skall min ansökan vara inskickad och jag vet fortfarande inte vart jag vill gå. Däremot vet jag att jag skall välja Naturvetenskapligt program med inriktning natur, eftersom jag är intresserad av naturorienterande ämnen och matematik. Dessutom ger programmet den bredaste utbildningen inför högskolan, vilket är bra eftersom jag verkligen inte vet vad jag vill jobba med när jag blir stor.

Egentligen vet jag vad jag vill jobba med, jag vill jobba med musik på något sätt, men jag vet hur svår musikbranschen är. Jag är uppvuxen med en pappa som jobbar med musik och det är inte det lättaste att försörja sig på enbart musikrelaterade arbeten. Nu har pappa ändå lyckats bra med sin musikaffär, rockskola, rockbar och sitt coverband "After Beach". Dessutom skriver han egna låtar, men eftersom han inte kan livnära sig på sin egen musik så har han det bara som en hobby, och det är precis det jag menar. Självklart finns det många olika sorters jobb som innehåller musik, men för att kunna livnära sig på sin egen musik så krävs det stenhårt arbete, stor begåvning och en jäkla massa tur.

Jag har inte dåligt självförtroende när jag säger det här utan det är endast realistiskt tänkande, men jag tror inte att jag någonsin skulle kunna lyckas inom musikbranschen med min egen musik. Det är ytterst få som har möjligheten att livnära sig på sin musik och chansen att jag skulle kunna göra det är minimal. Jag kan sjunga, jag kan spela gitarr och jag behärskar trummor, bas och piano någorlunda bra men jag vet att jag inte är en superbegåvning. Sedan behöver man inte vara supermusikalisk för att kunna lyckas inom musikbranschen, det är många andra faktorer som påverkar vad som gör en artist bra. Självklart är låtarna det absolut viktigaste men en utstrålning och en egen stil är väldigt viktigt det med. "Mainstream-artister" blir aldrig riktigt stora.

Men bara för att chansen är ytterst liten att man ska kunna leva på sin musik så ska man inte ge upp, för då kommer man garanterat inte att lyckas. Även om man kämpar i motvind i många många år så måste man fortsätta. Tids nog kommer man att nå framgång på ett eller annat sätt. Men det allra viktigaste är faktiskt inte att man skall kunna livnära sig på sin musik. Det viktigaste är att man brinner för det man gör och även om man aldrig får chansen att dela med sig av sin musik så har man enorm glädje av den själv. Jag är otroligt glad över att jag faktiskt tog tag i gitarrspelandet till sist. Det var motigt till en början då inget gick bra, fingrarna gjorde ont och ackorden var svåra att lära sig men nu, 2,5 år senare, inser jag hur mycket musiken har gett mig. Jag har blivit starkare som person och jag har hittat "min grej". Hade jag inte hållit på med musik hade jag inte varit samma person som jag är idag.

Om jag nu återgår till mitt val av program. Jag har som sagt en "plan B" eftersom jag inte tror att jag kommer att kunna leva på min musik. Jag vill väldigt gärna göra nytta i samhället, antingen för miljön eller för andra människor. Missförstå mig inte, jag säger inte att många människor inte gör någon nytta utan det gör nog alla människor på något sätt, jag menar att jag vill hjälpa människor. Jag älskar barn och skulle väldigt gärna jobba med barn, men jag vill inte bli till exempel förskollärare, däremot har jag börjar fundera på om barnläkare inte hade kunnat vara något för mig. Jag är inte särskilt insatt men yrket verkar intressant.

Men det är fruktansvärd hård konkurrens för att komma in på läkarlinjen på högskolan så jag får nog fixa en "plan C" också, men det är egentligen inte det jag jag främst behöver tänka på nu. Nu måste jag i första hand välja gymnasieskola där jag vill läsa Naturvetenskapliga programmet. Just nu ligger Polhemsgymnasiet, Mikael Elias Teoretiska Gymnasium, Donnergymnasiet, Hvitfeldtska Gymnasiet och Alströmergymnasiet ganska bra till. Det slutar nog med att det blir Naturvetenskapliga programmet på någon av ovanstående skolor. Nu gäller det bara att rangordna dem i den ordningen jag vill gå.

Alltså, jag får verkligen panik av alla dessa framtidstankar. Man kan göra så mycket med sitt liv, det finns så många möjligheter och jag har ingen aning om vad som passar mig allra bäst. Kommer jag verkligen att göra rätt val nu? Egentligen är gymnasievalet inget jätteviktigt, men det underlättar ju självklart om man väljer rätt val, så att man kan göra det bästa av sitt liv.

Jag funderar alldeles för mycket...

Linda


Bilder från gårdagen











Här fick vi sitta i någon timme i väntan på att få spela. För att få tiden att gå tog vi bilder spelade in konstiga filmer, spelade gitarr och sjöng. Så gör The Eliassons [Thi Ilajassons] för att bli av med nervositeten. 

Linda



9000 visningar på youtube


Det går fruktansvärt segt men nu har vi lyckats nå ännu ett 1000-streck, och det är ju roligt. Inte ens 1000 kvar nu innan vi når 10000-strecket. Det blir ännu roligare!

Linda


Torsdag

God morgon!

Jag har precis stigit upp ur min varma säng. Jag känner mig fortfarande riktigt trött. Jag satte alarm klockan 10.00. Ni ser ju resultatet. Jag kände mig pigg när jag gick upp men sedan så gick jag till sängen igen och vilade. Jag kanske vilade i fem sekunder innan jag somnade. Vad pigg jag var, eller hur?

Snart så ska jag göra lite frukost men först så ska jag se på Guds Tre Flickor, ett riktigt bra program. Det humoristiska är att killen Måns har blivit riktigt populär bland små tjejer. Jag har vart inne på massa bilddagböcker och sett dem ladda upp massa bilder på Måns (Filip) där det står "HAAAN ÄÄÄÄR MIIIIIIIN <3333333" Jag kan säga att jag blir så jäkla trött på sådana personer. Vill dom bli tillsammans med honom så får dom väl börja chatta med honom och inte lägga upp massa bilder på honom med omogen text.

Men i alla fall. Ni får ha en bra dag så hörs vi!

//Olivia

Snabba cash, haha!

Då var jag och Linda färdiga med uppträdandet. Vi körde fem låtar och fick 500 kronor. Om ni är snabba i huvudet så kan ni räkna ut att det blir 100 kronor per låt. Det är väl rätt bra för att vara första spelningen?


//Olivia

Nyårsafton i bilder


Linda, jag och mamma



Förrätt


En vacker bild tagen av mig


Efter att jag och pappa sprungit 50 meter i snön. (Skarsnö)


Jag och Linda gick ner till sjön och pratade om hur året 2009 vart.


Jag precis innan tolvslaget. Jag har ingen aning om att Linda tar kort.


Nu är jag med! Jag posar glatt inför kameran.


En gräslig bild på mig...


Nu blir Johan Palm fans glada. Jag såg att båda har samma pose. Klassisk!

//Olivia


Onödigt prat om MSN och "New Moon"



Låt inte föräldrarna rensa datorn om de inte har en aning om vad de olika programmen är för något. Pappa raderade MSN ifrån datorn tidigare idag, så här sitter jag och installerar det igen. Jag förstår att ni kommer att anteckna detta direkt, för detta är ju något som alla behöver veta. Jag har kommit in i den där dåliga vanan som många har, att ladda upp något fullkomligt onödigt "bara för att ladda upp något". Det ska det bli ändring på, det lovar jag!

Igår var jag förresten och såg New Moon kan jag också nämna när jag ändå är inne på livsviktig information. Den var bättre än väntat men inte bra, den var okej. Hela den här Twilight-hysterin är ingenting för mig. Böckerna, filmerna är enligt mig väldigt överskattade, men det är min åsikt.

Det var nästan inga alls på bion, vilket var ganska väntat eftersom filmen gått på bio i en halv evighet, de som vill se filmen borde ha sett den nu kan man ju tycka. Jag hade däremot inte tänkt att se New Moon men eftersom jag har fått fyra gratisbiljetter så måste man ju gå på något, fast nu är två av dem borta. Jäkla onödigt ändå, biljetterna håller ju hela året ut.

Det var väl allt för mig. Skriver något onödigt snart igen.

Lindisen

Härlig katt

Jag har tänkt på en sak. Våran katt är den mest sociala katten man kan ha. Han är även oerhört trevlig. Sedan att han älskar att vara med på bild är ett stort plus. (Ironisk som alltid) Men ibland ser Zingo (katten) riktigt road ut på kort som på detta.



Men vissa dagar är Zingo inte ett dugg sugen på att vara med på kort. Då blir han oerhört omogen. Beviset har vi här på bilden nedan.



//Olivia


Eric Cartman - I hate you guys



Det här är den bästa låten jag någonsin hört. Tänk att lille Eric har vart så kreativ och skrivit den själv. Låten har verkligen en mening.

//Olivia

2010 01 02 / 20 10 0102 = Palindrom

Wow, vad cool jag är nu! Jag kom att tänka på följande när jag hade alldeles för mycket fritid; Datumet "2 januari 2010" är ett palindrom, om man skriver med siffror så klart, och om man skriver ut hela 2010 och inte bara 10. Lite långsökt men jag är en jäkla dryg människa också som lägger märke till sådant här.

Bry er inte om mellanrummen, då förstörs allt. Alltså jag borde nästan få Nobelpris för den här upptäckten eller något. För ingen kan ju ha kommit på det här tidigare. Inte sant? (Jag ber er uppmärksamma ironin här! Om jag inte varnar er kanske ni tror att jag är en fruktansvärt arrogant person och det är jag verkligen inte. Jag har förstått att människor har lite svårt att förstå sig på ironi så det är lika bra att vara övertydlig med att man faktiskt är ironisk.)

Om man skiter i att ta med "20" i sitt palindrom så finns det åtminstonde en till möjlighet. Det kanske finns fler datum år 2010 som är palindrom men det enda jag kan komma på är:
1 november 2010 = 10 11 01 / 10 11 01
Jag tror faktiskt inte att det går att hitta fler palindrom på 2010 års datum eftersom jag anser att slutet måste vara 01 och det i mitten måste vara två likadana siffror för att det skall fungera men jag KAN ha fel.

Fast allra häftigast måste ändå vara:
11 november 2011 = 11 11 11 / 11 11 11

Jag har verkligen inget liv som sitter och funderar över dessa saker.

Gott nytt år i efterskott!

LindaSkrinda


RSS 2.0