100630 - Klädinköp och andra tankar

Tja! Jag har inte skrivit på ett tag, som vanligt med andra ord. Jag vet att jag är helt värdelös på det här med bloggandet men jag orkar inte.

Idag har jag sommarjobbat och därefter åkte jag och syster till Göteborg för att shoppa litegrann, eller ja, jag shoppade ganska mycket faktiskt, så nu har jag inget behov av något materiellt. Att köpa saker gör en verkligen inte lyckligare, jag får mer ångest och blir sur på mig själv för att jag inte lägger pengarna på något mer nödvändigt, något som kan glädja andra som inte har det lika bra som mig.

Så därför ska jag och Olivia ha en "shoppingfri månad" då vi inte köper kläder och sådant vi redan har i överflöd. Det ska bli intressant att se hur vi klarar det och hur det känns. Det här känns som världens dubbelmoral, först berättar jag att jag har shoppat mycket och sedan säger jag att jag tycker att det är fel att köpa saker som man redan har i överflöd av. Jag orkar inte riktigt utveckla mina tankegångar där idag, men hur som helst så har jag bestämt mig för att minska på klädinköpen, jag har så att jag klarar mig och mycket mer så det finns ingen anledning till att köpa ännu mer, dessutom tar det på naturens tillgångar och jag vill ju bidra till en bättre miljö.

Jag är så himla trött på att bara skriva det där opersonliga "detta har jag gjort idag", så jag tror att jag ska börja skriva om andra tankar och åsikter som rör sig i mitt huvud här i bloggen. Det som berör mig, både positivt och negativt. Jag skriver ju aldrig om hur försiktig och varsam jag är om alla varelsers liv och hur jag bara schasar iväg myggorna istället för att slå ihjäl dem när de biter mig (något som vissa tycker är extremt konstigt), hur dåligt jag mår av djurplågeri, hur mycket jag tycker om naturen och skogen, hur mycket jag ogillar alkohol och rökning, hur det känns att bli tagen i andra hand, hur jobbigt det stundtals kan vara att vara blyg och rädd för att öppna sig inför andra människor och hur mycket man utvecklas och stärks om man vågar slänga sig ut och stå upp för sig själv och så vidare. Jag är ju mer än en musikintresserad, studiemotiverad och framtidsplanerande tjej. Jag tänker väldigt mycket och är nyfiken på det mesta. Jag har en hel del åsikter och tankar inom mig som jag inte riktigt har redovisat för andra, och mycket kommer att stanna inom mig men en del åsikter och tankar kan jag dela med mig av och det är det jag ska försöka börja med. Sedan lovar jag inte att det blir så, vi får se.


Nu måste jag sova. Jag börjar jobba kvart i åtta imorgon så jag behöver sömn. Godnatt!


Linda


30 juni 2010

God morgon!

Jag kan knappt fatta att vi snart går in i juli. Fasen nu börjar jag få skolpanik igen. Jag vet att jag inte borde ha det med tanke på att jag börjar skolan och 7 veckor men ändå. Äsch, åttan kommer säkert att gå bra, om jag fortsätter som jag gjorde i sjuan så kommer det inte bli några problem.

Just nu så är jag inne i stan för vädret är inte det roligaste så då är det lika bra att åka in till stan och hitta på något. Målarna blev färdiga med huset så det är rätt skönt att slippa höra deras konstiga rock/disco musik och deras samtalsämnen på litauiska m.m. Men huset blev mycket fint så de har gjort ett mycket bra jobb.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på Blue Water High. Jag har tittat på drygt 15 avsnitt, haha. Men ha det super så hörs vi senare!

Olivia


Bilder från kusten









29 juni 2010

Hallåhallå!

Hur är läget med er idag då? Jag mår bara bra med tanke på att det är sol och 26 grader i skuggan och 23 grader i vattnet, snart dags för att ta ett dopp. Kanske dra med mig min luftmadrass ut och sola och kanske balansera lite på den, det är riktigt kul, haha.

Jag känner bara en sådan himla stark glädje inom mig just nu men fråga mig inte varför. Det bara pirrar i magen för att jag är så himla lycklig. Den riktiga sommaren är här och man kan bara chilla och slippa tänka på skolan.

Nej, jag har ingen lust att sitta vid datorn nu. Ha en superfin dag!

Olivia


Nytt favoritte

Ja, nu sitter säkert alla helspända där hemma vid datorn för jag ska nämligen avslöja vilket som är mitt favoritte. *Applåder* Först och främst så vill jag säga att mitt gamla favoritte slutade tillverkas för många år sedan, persika vanilj, det var det godaste te man kunde tänka sig.

Nu har jag nämligen hittat en ny favorit Twinings Vaniljte! Där har ni namnet på mitt nya favoritte. Om ni gillar vanlij så kommer ni älska vaniljte. Jag dricker det varje morgon och får härlig energi (kanske inte från teet, men skit sam) Om ni inte testat det än, gör det!




Olivia


28 juni 2010

God morgon på er!

Idag mår jag prima och vädret är lika fint som igår. Självklart så blir det sämre uppdatering för hela dagen kommer att gå åt till sol och bad. Det kan bli någon uppdatering mitt på dagen eller ikväll, vi får se. Just nu så har mamma stängt in våran katt i vår kanins betesbur och jag måste erkänna att han verkar faktiskt trivas. Luckan står öppen men han går inte ut så han borde ju trivas.

Haha, nu rusade han ut ur buren, gud så söt han är. Lite tjock om magen är han allt men det är bara sött. Han är min lilla mysis, haha. Jag och syrran har ett skämt från "Hitta Nemo" Där Doris säger "Jag ska kalla honom mysis och han ska bara vara min mysis". Hitta Nemo är den bästa filmen, haha.

Nej, nu börjar det mulna på ute. Jaja, det blir nog klarare under dagen. Ha det bra så hörs vi. Kram♥

Olivia

Liseberg

I torsdags så var jag, Linda och pappa på Liseberg och det var superkul som alltid. Jag åkte till och med Uppsvinget OCH Uppskjutet. Två nya grejer för i år. Självklart så hade jag ju dödsångest för Uppsvinget men vad fasen, någongång så måste man ju åka.

Sedan så åkte vi självklart kanonen, lisebergsbanan, flumride m.m. De gamla godingarna som man alltid åker. Jag måste erkänna att uppsvinget är min nya favorit på Liseberg, den ser mycket värre ut än vad den är.

Men i alla fall, idag är det så fint väder så efter att jag laddat upp lite bilder så ska jag ut och bada. Ha en underbar dag!


Jag efter att jag åkt uppsvinget, väldigt kass kvalitet precis som det kommer att vara på resten av bilderna.


Jag och Linda är snygga i våra 3D glasögon.


Vi står i kö.


Vi sitter i bilen som snart ska börja åka.


Jag efter Colorado, jag blev mycket blötare än vad det ser ut.


Jag vet inte om man ser men mina jeans var pissevåta. Dessutom så fick jag en vattenstråle mitt mellan benen under Colorado så det såg ut som att jag kissat på mig, haha.

Olivia


Jag lever

Ja, anledningen till att jag inte bloggat är för att jag var på Liseberg i torsdags och har då firat midsommar i vår sommarstuga vid kusten och där finns inget internet och det var gött att vara någonstans utan datorn. Idag så flyttar vi ut till sommarstugan så uppdateringen kommer att bli kass men så fort jag får tag på något internet så kommer kassa mobilbilder från Liseberg upp.

Jag kommer dock inte lägga upp bilder från midsommar för släkten är alltid med på bilderna och jag vill inte att de ska vara ute på internet. Fast jag kommer att lägga ut bilder från en vacker promenad som jag och min syster gick igår.

Nej, jag får berätta mer imorgon. Ha det superbra!

Olivia

Definitivintagning

Jag kom in på mitt förstahandsval!!!

Jag är väldigt glad och lättad nu, att allt har blivit rätt efter omvalet. Betygen har aldrig varit ett problem, medelvärdet på naturvetenskapliga programmet på skolan jag har sökt är 295 poäng och jag har ju 320 så just det var ju lugnt, men jag är en person som aldrig vågar vara riktigt säker så jag har ju ändå gått runt och varit spänd och nervös.

Men nu är jag intagen och det känns hur skönt som helst, ser nästan fram emot att börja nu. Fast självklart ska jag ha ett långt härligt sommarlov innan dess. Nu ska jag packa för att åka till sommarstugan på Västkusten där vi ska fira midsommar, så ses vi!

Linda

100623

Hej! Jag är helt dödstrött, jag lägger mig runt tolv varje dag och så måste jag upp halv sju eftersom jag börjar jobba kvart i åtta och jobbet är ganska krävande. Man måste vara på topp hela tiden, fantasifull, glad och full av energi och då blir man väldigt trött på eftermiddagarna. Så nu sitter jag och vilar med en massa målare runt huset, jag hoppas att de är färdiga snart eftersom privatlivet är lika med noll för tillfället.

Imorgon efter jobbet drar antagligen jag och familjen till Liseberg, det är en tradition vi har. Att vi åker till Liseberg dagen innan midsommarafton och därefter åker vi ut till vår sommarstuga på kusten där vi alltid firar midsommar med hela släkten på pappas sida. Det ska bli så mysigt, jag ser verkligen fram emot det.

Det var väl i princip det jag hade på hjärtat. Vi hörs!

Linda

<3

Kolla vilken söt namnsdagspresent jag fick av min pojkvän. Dessutom fick jag en av mina favoritchokladkakor, eftersom min chokladlåda börjar bli tom, haha. Så otroligt gulligt gjort, man blir verkligen glad av sådana där små oväntade presenter.



Linda


Härlig kille!



Spola fram till 0:42

Han ser ju för rolig ut, hans fula dans och det fula saxofon ljudet. Jag skrattade jättelänge åt honom under Eurovision. Man kommer ju ihåg honom i alla fall. Det som är så kul i detta klippet är att de har förlängt hans solo vilket är bra.

Olivia

22 juni 2010

Hallå där!

Idag är det också fint väder så det bär väl av till stugan snart kan jag tro. Målarna är fortfarande kvar och väsnas, inte lika mycket som igår men nästan, hehe. Jag blir ändå trött på dem, jag är instängd i mitt rum för de är ju alltid vid fönstrerna så jag föredrar att dra för gardinerna och bara titta på film vilket jag har gjort.

Jag är även med min söta lilla kanin som sitter och tvättar sig nu. Jag kom på att jag har haft henne i två år nu. Jag tycker att det är skitlänge för det känns inte som att jag haft henne så länge. Eller, ja, det är länge för mig i alla fall.

Men nu så ska jag packa inför stugan, uppdateringen kommer inte att vara bra men det får ni stå ut med. Ha det så bra!

Olivia


Paramore och 30 Seconds to Mars

Har man inte köpt biljett till Pier Pressure så blir det som nedanstående bilder, inte helt fel. Ganska awesome faktiskt! Och inte en krona betalade man, här sparar vi pengar med nöje.


30 Seconds to Mars-konsert.


Paramore.


Jared Leto, sångaren i 30 Seconds to Mars.


Jared Leto igen, proffsfotografen är framme igen, med helt fel fokus.


Hayley Williams, sångerska i Paramore.


Security-människa i vägen för Hayley Williams.

Hayley Williams i en snygg pose.

Egentligen så lyssnar jag inte på Paramore speciellt mycket, jag tog bilderna mest för min systers skull som inte följde med till "utanför Pier Pressure"-grejen. Men det var jättekul att se världsstjärnor på så nära håll. Det känns faktiskt lite konstigt, inte helt verkligt liksom...

Haha, jag kommer minnas den här dagen. Fantastiskt roligt var det!

Linda





Sommarbilder








Olivia


Pier Pressure

Jag har nyligen kommit hem ifrån Göteborg där jag och Anna kollade på Pier Pressure. Alltså vi var utanför festivalområdet men hennes pappa jobbar på Skogsstyrelsen så vi kunde sitta på deras balkong och kolla in över en av scenerna, så där såg vi 30 Seconds To Mars och lite av The Sounds LIVE.

Därefter drog vi ner för att kolla om vi kunde se Paramore på en av de andra scenerna. Det kunde vi knappt men vi var vid backstage-området och vi var bara några meter ifrån Jared Leto, sångaren i 30 Seconds To Mars och vi såg när Paramore anlände och laddade upp inför spelningen och gav sig av därifrån. Det var så sjukt häftigt att de dem på så nära håll. Jag är inte något stort fan men jag menar, de är ju världsstjärnor, att se dem så himla nära är knäppt. Det är som om de hoppar ur alla tidningar och ur TV-apparaterna och sedan står de där, bara några meter ifrån en.

Jag tog lite suddiga bilder också som jag laddar upp så småningom. Nu måste jag gå och lägga mig. Sommarjobb imorgon med start 07.45, uppgång 06.30.

Linda


20 juni 2010

Hola amigos!

Nu vet jag inte om jag stavade rätt eller inte, jag går inte i spanska bara så att ni vet. Snart så ska jag ut på resturang med familjen och pappas bandmedlemmar med familj. Det ska bli riktigt trevligt tycker jag. Att äta på restaurang är ju alltid gott, haha.

Jag har precis vart inne på väderkanalen och kollat hur vädret ska bli framöver och jag är inte missnöjd. Det ska vara sol varje dag och runt 20 grader. Kan det bli bättre? Ja, kanske en aning varmare men vad fasen? Vem bryr sig, 20 grader i skuggan är ju bara för bra. Dessutom så brukar det vara några grader varmare än vad det står.

Men i alla fall. Nu orkar jag inte blogga mer, tråkigt inlägg men skitsamma, hehe.

Olivia

20 juni 2010

Hej. Idag är det min namnsdag, är det någon som har kommit ihåg det eller? Nej, inte direkt. Men visst, skit i mig bara. Haha, nej men ärligt talat. Jag är helt värdelös på det här med namnsdagar och kommer bara ihåg mina egna eftersom det sitter i ryggmärgen efter att ha haft stenkoll på dem som liten.

Och vad har jag gjort de senaste dagarna då? Det är partyparty i staden för tillfället med gratisspelningar så jag har sett Erik Grönwall live, inte det bästa jag sett och hört men vad fasen, det är gratis och då är det synd att klaga. Pappas band håller på och kompar lite artister också så jag har sett Magnus Carlsson och han var ganska bra, musiken är väl inte den bästa men han sjunger bra. Idag ska de kompa Jessica Andersson men det missar jag. Jag ska till Göteborg med min vän Anna och förhoppningsvis se och lyssna på lite artister.

Lite annat som har hänt. Jag har kollat på när min pappa och farbror har fått stans kulturpris och min pojkvän har fått stans internationella stipendium. Det är trevligt. Ja, det var väl det viktigaste. Nu börjar det bli bråttom, jag ska snart träffa Anna och måste göra mig i ordning.


Alla ser att detta är Erik Grönwall, right?

Mölimöl (Vilket betyder typ; ät alldeles för mycket och onyttigt)


Och alla ser att detta är Magnus Carlsson och After Beach, pappas grymma band.


Vampireeee... Det hör inte alls till inlägget. Jag såg att jag hade tagit bilden och ville publicera bara för att liksom. Passa er för mig och mina huggtänder (/sneda tänder som antagligen skall rättas till med tandställning så småningom). Ville bara varna er, för vi vill ju inte att något dåligt ska hända er.

Linda


19 juni 2010

Hallå där!

Idag har det vart en slapp vanlig dag. Jag vaknade runt tio (Lite för tidigt) och gick och duschade, jag hade inte duschat på två dagar så håret var lite fett, haha. Sedan så var det frukost med familjen. Visste ni att jag hatar frukost? Jag har ingen matlust på morgonen, det är mest på kvällen som jag har matlust, då kan jag äta hur mycket som helst. Jag börjar med vanlig mat och sedan med massa snacks. Jag vet, jag har dåliga matvanor men jag mår ju bra, än så länge i alla fall, haha. Nej, men jag ska försöka att bli lite sundare.

Sedan så gick jag lite på stan med min syster, vi tröttnade rätt fort så vi gick vidare till Hemköp, woho! Där köpte vi lite iste, en tandborste, chips och bröd, haha. Jag älskar verkligen att gå och handla i mataffärer för då kan man köpa något nyttigt och sedan något onyttigt så blir det lite balans i maten man trycker i sig. Visst är jag smart?

Jaja, nu så orkar jag inte sitta mer vid datorn, jag kanske ska ta en promernad, vi får se. Men ni får ha det så bra!

Olivia

Skuggor

Om ni minns bilden som jag gjorde på Quinn Fabray så kanske ni kommer ihåg att jag inte gjorde skuggningar på den. Nyligen så målade jag till skuggor och nu ska ni få se skillnaden. Nu kanske bildkvaliten är sämre med tanke på att den första bilden är tagen med systemkamera och den andra med mobilkamera.


Jag tycker att det är en otrolig skillnad.

Olivia

Kärlek

Varför är jag så himla kär i dig? Tänk att bara du kan få mig att både le och gråta, du kan få mig att känna avundsjuka av att bara se en bild på dig och en annan tjej. När jag får syn på dig slår hjärtat fortare och jag blir varm i hela kroppen.

Jag försöker att få dig att känna samma som jag men jag börjar ge upp, det är omöjligt. Jag har försökt länge nog, du gör ingenting, du vet vad jag känner men du ignorerar det. Jag försöker att komma närmare dig men du har alltid bortförklaringar.

Jag försöker intala mig själv att mitt liv är super och att jag inte har några problem men sedan så kommer ditt namn på tal och orden jag intalat mig själv försvinner.

              
Olivia

Bilder från dagen


Linda mölar sockervadd


Jag tar kort på mina fötter och min cola


Nu är Lindas fötter också med, haha.

Som ni märkte så blev det inte så mycket bilder tagna idag, haha. Det haglade så jag hade ingen lust att få massa is på min mobil.

Olivia

17 juni 2010

Hallå där!

Idag har det vart en riktigt härlig dag, jag och Linda har vart ute på stan och växlat in massa lotter, haha. I födelsedagspresent så fick jag tre tialotter av min mormor, jag vann 10 kronor på en av dem så då valde jag att lösa in den till en ny tialott, då vann jag tio kronor på den också så jag löste in den med till en ny tialott och det är det som jag har gjort idag, löst in till nya lotter för jag har vunnit tio kronor på varje lott men det tog slut när jag löste in min sjätte eller sjunde tialott, lite surt men det har vart spännande.

Sedan så gick vi och köpte en sallad var och gick hem och åt. Jag kollade på "The perfect man" medans Linda sov. Hon åt inte ens sin sallad utan hon sparade den och jag antar att den fortfarande är kvar i kylen och att hon fortfarande är kvar i soffan.

Hoppas ni får en bra kväll!

Olivia

100616 - Sommarjobb

Hej! Uppdateringen suger men jag orkar helt enkelt inte blogga. Jag drabbades av någon sjukdom i måndags, någon slags miniinfluensa. Själva influensan är borta nu men jag drabbas av ganska störande temperaturskillnader i kroppen då jag går från att halvt frysa ihjäl till att rinna bort för att jag är så varm. Det tar verkligen på krafterna och som inte det vore nog så går jag upp tjugo i sju varje dag för att sommarjobba.

Missförstå mig inte, det är skitkul att sommarjobba, jag hade verkligen tur när jag blev tilldelad den platsen jag fick, men för en icke-morgonmänniska som jag är det ganska så plågsamt att gå upp så tidigt på morgonen. Men det är synd att klaga. Jag är jätteglad för att jag fick ett så bra sommarjobb, och för att jag fick ett sommarjobb över huvud taget.

Nu ska jag se på slutet av fotbollsmatchen mellan Sydafrika och Uruguay (tror jag att det var i alla fall, jag har inte riktigt hängt med). Jag ska försöka uppdatera oftare nu på sommarlovet.

Puss ♥

Linda

Uppdatering: Segt, matchen tog precis slut.

Glee

Jag missar alltid Glee när det går på TV4 så jag får alltid vänta tills det börja sändas från början på TV400. Glee är verkligen en serie som jag tycker om. Jag tycker om musik och den typiska uppdelningen i skolorna, t.ex att alla cheerleaders är med varandra och är tillsammans med alla sportkillar.

Förrut så följde jag Gossip Girl men sedan när andra sesången började så glömde jag av att titta och när jag väl kollade så fattade jag ingenting, lite surt faktiskt men nu tycker jag bara att serien är dålig och jag fattar inte varför jag tyckte om den så mycket.

Jaja, nu börjar Glee så nu ska jag lägga mig i soffan och titta på Glee. Ha det bra!



Olivia

World behind my wall - The Eliassons


Antingen eller

Olivia svarar:

Katt - Hund
5000 kr i handen - En dejt med Justin Bieber
Ytliga filmer - Djupa filmer
Alltid frysa - Alltid svettas
Aldrig mer sjunga - Alltid sjunga
Blondinbella - Kenza
Mörk choklad - Ljus choklad
Spindel - Orm
Sjö - Hav
Hamburgare - Pizza
Dag - Natt
Sova - Vara vaken
SO - NO
Blondiner - Brunetter
Platta skor - Högklackade skor
Kött - Vegetariskt
Godis - Chips
TV - Data
Måns Zelmerlöw - E.M.D
Svart - Vitt
Edward Cullen - Jacob Black
Linda - Olivia
Sjunga - Spela gitarr
Singel - Förhållande
Sola - Bada
Hoppa på studsmatta
- Sola på studsmatta
Fotboll - Handboll
Sommar - Vinter
South Park - The Simpsons
Alltid skratta - Aldrig skratta

Linda svarar:

Katt - Hund
5000 kr i handen - En dejt med Justin Bieber
Ytliga filmer - Djupa filmer
Alltid frysa - Alltid svettas
Aldrig mer sjunga - Alltid sjunga
Blondinbella - Kenza
Mörk choklad - Ljus choklad
Spindel - Orm
Sjö
- Hav
Hamburgare - Pizza
Dag - Natt
Sova - Vara vaken
SO - NO
Blondiner - Brunetter
Platta skor - Högklackade skor
Kött - Vegetariskt
Godis - Chips
TV - Data
Måns Zelmerlöw - E.M.D
Svart - Vitt
Edward Cullen - Jacob Black
Linda
- Olivia
Sjunga - Spela gitarr
Singel - Förhållande
Sola - Bada
Hoppa på studsmatta - Sola på studsmatta
Fotboll - Handboll
Sommar - Vinter
South Park - The Simpsons
Alltid skratta - Aldrig skratta


Linda och Olivia älskar stillbilder


Linda ser en aning korkad ut.


Olivia har tjocka och ohälsosamma tankar.


9 Crimes - The Eliassons - Öppen Scen



Det här klippet är ifrån när vi uppträdde på vår skolas öppna scen som man har några dagar innan skolavslutningen. Vi körde 9 Crimes och videon har inte världens bästa kvalitét, men ändå.

21st Century Breakdown

Jag måste säga att 21st Century Breakdown är en av de bästa skivorna jag har hört. Varje gång Green Day gör en platta så blir den alltid bra, jag har inte hört en enda kass Green Day skiva faktiskt. Nu kanske inte jag har hört alla men vi skiter i det, haha.




Olivia

13 juni 2010

Godmorgon allihopa!

Nu kanske ni undrar vad jag gör uppe såhär tidigt. Då kan jag tyvärr inte svara på er fråga för jag vet faktiskt inte själv varför jag är uppe just nu. Det kan bero på det underbart vackra vädret som vi har. Eller, underbart kanske var en överdrift men det är i alla fall lite sol och 18 grader.

Idag bär det av till sommarstugan och gissa vad jag ska göra där. Jag ska ut på en joggingtur, visst är jag duktig? Haha, jag vill bara att ni ska veta att när jag säger en sak så behöver det inte betyda att jag kommer att göra det så det finns kanske runt 10% chans att jag kommer att jogga idag.

Menmen, ni får ha det så bra!

Olivia

Klar




Det är ju Quinn Fabray från Glee som jag målat. Jag blev faktiskt rätt nöjd.

Olivia

Målar

Vem kan det vara?



Olivia

12 juni 2010

Hallå hallå!

Hur är läget? Idag känner jag mig en aning sur, jag vet knappt varför men jag är bara förbannad. Kanske på min mobil för att den fått repor på displayen. Jag fick mobilen i måndags och jag har inte direkt misshandlat den. Jag är väldigt petnoga med saker så det är därför jag är förbannad på reporna, haha.

Vad ska ni hitta på i kväll då? Jag ska bara sitta inne på mitt rum och chilla, haha. Igår så fick jag Green Days skiva 21st Century Breakdown, woho! Jag har inte hunnit lyssna färdigt på den än men snart så ska jag lägga mig i sängen och lyssna igenom skivan. Mysigt!

Om exakt en månad så är det den 12 juli och den 12 juli för ett år sedan så var jag med på Nickelodeondagen i Visby, det ni! Jag kommer att vara superdeprimerad den dagen. Jag kommer att ha massa flashbacks. Jag har fortfarande kvar Nickelodeondagen planchen uppe på dörren så jag kan minnas dagen. Den var betydelsefull.

Jaja, ni får ha det så bra så hörs vi. Kramar!

Olivia

14000 visningar på youtube


100611 - Grundskolan är över

Jag har gått ut nian och det känns både underbart, sorgligt och skrämmande på samma gång. Min tårar bara rann när jag kramade om alla i klassen och de fortsatte att rinna hela vägen hem från skolan. Jag är så lycklig för att jag äntligen har fått mina slutbetyg och för att de blev precis så bra som min målsättning var, 320 poäng när man tar bort sämsta betyget vilket innebär MVG i 16 av 17 ämnen och 335/340 poäng i sammanlagt poängsumma. Hahaha, det är helt sjukt att jag lyckades så bra, gå ur grundskolan med högsta poäng (för man räknar ju inte det där sista skit-VG:t i teknik när man söker in till gymnasiet) det är inte helt dumt alltså.


Jag är ledsen för att jag kommer sakna min gamla skola och klass 9C, som inte finns längre. Men samtidigt känns det skönt att lämna klass 9C nu för att börja plugga i en ny stad, i en ny skola, i en ny klass och med nya människor som förhoppningsvis är lite mer lika mig.


Det som är skrämmande är att all trygghet som fanns i gamla skolan och klassen nu är borta, att man inte längre vet vart man ska ta vägen till hösten och vad som väntar en. Vilka man kommer att träffa, vara vän med o.s.v. Men jag ser ändå fram emot det. Fast nu väntar ett långt härligt sommarlov innan dess, med sådan fullkomlig frihet. Jag tillhör inte någon skola någonstans, jag är helt fri. Jag måste inte fortsätta studera om jag inte vill...

De närmaste tre veckorna ska jag sommarjobba men därefter är jag verkligen helt fri och jag kan göra precis vad jag vill. Och jäklar vad jag ska slappna av och bara ha det härligt, för sedan väntar tre stenhårda år på gymnasiet. Men det väljer jag att inte tänka på nu.

Linda


Sommarlov

Woho! Nu så har jag fått sommarlov och jag är överlycklig. Jag har inga planer för sommaren så vi får se hur det blir. Linda kommer ju sommarjobba ett tag så jag kommer att vara totalt rastlös i två veckor. Sedan så kommer hon säkert att vara med kompisar också så då blir jag ensam mer. Äsch, jag får också vara med kompisar.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om just nu, jag är bara glad för att det är sommarlov. Jag ska nog inte skriva något mer just nu. Ni får ha det så bra.

Olivia

Mina presenter

Här kommer några av mina presenter som jag fick i måndags. Alla bilder laddades inte in och jag orkade inte ladda in resten av bilderna, hehe.


Olivia


13 år i några timmar till

Ja, som ni antagligen läst i rubriken så fyller jag snart 14 år så jag ska då lämna min 13-års kris (har jag haft någon?) och bli en fjortis.. KUL! Verkligen. Men i alla fall, vad har jag då hunnit med när jag vart 13 år?


Uppträtt på Nickelodeondagen i Visby för 7000 åskådare


Åkt flakmoppe


Sett Johan Palm tusentalsgånger


Träffat Johan Palm tusentalsgånger (Backstage på Nickelodeondagen)


Vart på "Lotta på Liseberg"


Paddlat kanot. (Vacker bild)


Köpt "Rosa bandet"


Sett Green Day i globen


Vart i Stöten och åkt skidor


Ätit semla


Vart med om värsta vintern som bestod av massa snö


Sett Tokio Hotel för första gången


Sett på Green Day för andra gången.. (Bilden är tagen från Aftonbladet)

Olivia


100605 - Green Day Live på Nya Ullevi

Som Olivia tidigare nämnt så var vi på Green Day igår. Min kompis Anna hängde också med eftersom pappa valde att spela istället för att se på konserten och det gjorde inte direkt mig något, det var skitkul att ha med Anna.

Vi kom till Ullevi vid fem då det var insläpp och efter en evighetslång kö, som inte tog så jättelång tid, kom vi in på Ullevi. Vi satt ganska långt bort ifrån scenen och man ångrade då att man inte tagit ståplats istället, för Green Day ÄR ett band som man ska stå på planen och hoppa till. Så nästa gång blir det ståplats. Hur som helst så följde en seg väntan på tre timmar. Förbanden var Johnossi och Joan Jett and the Blackhearts, de var visserligen bra, men eftersom man väntade på Green Day så blev det mest segt.

Ungefär klockan nio gick Green Day på och konserten var ungefär den samma som i Stockholm, vilket inte var så konstigt eftersom det fortfarande är samma turné. Men den här gången spelade de fler låtar som till exempel When It's Time och Wake Me Up When September Ends och det var riktigt bra, jag saknade verkligen den sistnämnda i Stockholm.

Det var fullt drag under hela konserten och Bille Joes olika Allsångslekar och närkontakten med publiken gjorde att hela publiken var delaktig under hela konserten, vilket var helt fantastiskt. Fyrverkerier och pyroteknik gjorde konserten ännu mer spännande.

Under konserten stod jag och funderade på om något kunde bli bättre och jag kom fram till att det faktiskt inte kunde det, förutom att man skulle stått närmare scenen. Musiken är en perfekt blandning av punklåtar, rockballader och lugna akustiska låtar, bandet är så tajta och spelar fantastiskt och Bille Joe sjunger så sjukt bra. Scenspråket är bland det bästa jag sett och utstrålningen är på topp. Vädret var fantastiskt och hela publiken var delaktig i konserten. Jag trodde inte att konserten i Globen i höstas kunde toppas men konserten igår var den bästa jag varit på någonsin, man skulle bara stått på planen och konserten hade varit totalt fulländad och det är ju knappast Green Days fel att jag valde att sitta på läktaren.

Så 5/5 får Green Day-konserten i betyg. Hade jag kunnat ge mer så hade jag gjort det.


Bild ifrån aftonbladet.se


Bild ifrån aftonbladet.se


Linda


Green Day

Just nu lyssnar jag på 21st Century Breakdown och jag får sådana återblickar från igårkväll så jag bara vill skrika. De var så sjukt bra som de var i Stockholm. Nästa gång de kommer till Svergie så ska jag stå på planen och köa i flera timmar innan. Fatta vilken bra kontakt de har med publiken också.

Jag kan för fasen inte skriva vettigt för att de är så bra, haha. Jag vill bara se dom igen och igen. Jag får se vart dom spelar i sommar så får jag åka utomlands för att se dom och ha ståplats.

Nej, jag får skriva mer om dem senare när jag är mer samlad. Ni ska veta att de är bara för bra, speciellt live.


Olivia


3 juni 2010

Hejhej!

Idag så badade vi på idrotten och det var riktigt gött! Jag kan tippa på att det var runt 20 grader i vattnet, dock så var det lite blåsigt men vad sjutton? Tyvärr så måste man gå rätt långt ut för att kunna doppa sig men det spelar inte så stor roll, bara man får bada så, haha.

På eftermiddagen så har vi firat pappa genom att gå på en picknick i den varma solen. Vi åt god mat och jag drack god Loka så nu är jag proppmätt.

Nu så ska jag gå och borsta tänderna och sen så ska jag göra något annat, haha. Ha det gött!

Olivia


1 juni 2010

Hello sommar!

Jag kan inte fatta att det är sommar nu. Vädret har ju vart helt underbart idag. Soligt och varmt. De närmaste dagarna kommer att se likadana ut. Gud så härligt! Jag vet att jag är riktigt kass på att blogga men det är för att jag är så himla trött på skolan så det går ut över bloggen. Jag är trött när jag kommer från skolan. Ni vet ju hur det är de sista skoldagarna. Jag har bara denna veckan och nästa vecka sedan så är det sommarlov, woho! Tråkigt nog så har jag inte planerat något inför sommaren men den kommer ändå att bli bra.

Som ni kanske märkt så är det väldigt lite bilder i bloggen men det ska det bli ändring på. Jag ska faktiskt ladda upp lite bilder från igår. Haha, jag gjorde inget speciellt men när syrran väl har kameran så tar hon bilder varje sekund så det finns en del bilder på mig där så jag ska se om jag kan hitta ett par "snygga" bilder att ladda upp.

Ha det bra! Massa kramar från Olivia♥





RSS 2.0