Varför jag är (stolt) vegetarian

I oktober 2010 så tog jag beslutet att bli vegetarian och det var ett av mina bästa beslut någonsin. Anledningen var för att det var korv stroganoff i skolan och som alltid så tog jag en portion men så fort jag fick maten i munnen så blev jag oerhört äcklad, jag hade nyligen sett en film från djurrättsalliansen som visar hur grisar KAN bli behandlade. Den dagen så bestämde jag mig för att bli vegetarian.

Så jag är vegetarian för att jag först och främst tycker synd om djuren som ska behöva födas upp i ett trångt utrymme för att sedan bli slaktade och sedan uppätna av människor. Hangrisar blir kastrerade utan bedövning.. Kan ni förstå hur förbannat ont det måste göra för dem? Många människor kan säkert tänka "Åh vad synd det är om grisarna" och sedan dra och äta en korv. Sådana människor är värst av allt, gör något då om ni tycker det är så synd om dem!

Många säger "Jag skulle gärna bli vegetarian men jag får inte för mina föräldrar" men jag tror inte att det blir så svårt. Här hemma så händer det ibland att hela familjen äter vegetariskt eller att de slänger in någon quorn filé till mig. Svårare än så är det inte.

En annan ursäkt är att de inte tycker om bönor och linser. Okej, jag tycker inte att det är det bästa som finns men det går ändå att äta, det smakar inte skit som vissa andra verkar tycka. Jag är rätt kräsen när det kommer till mat så om jag kan äta det så kan ni äta det. Blanda bara i lite bönor i en sallad och krydda lite, det smakar jättebra, jag lovar.

Om inte min text biter på er så kan ni väl ta er en titt på dehär klippen!


Olivia

 



Måndag 17 januari 2011

Vet ni vad? Snön börjar smälta bort vilket jag tycker är helt underbart. Dock så känns det lite konstigt att gå runt i januari och se snön smälta bort. Detta kan låta ytterst konstigt men jag hoppas på att det kommer att snöa mer snart igen. Kanske inte lika mycket som förra året men jag vill gärna att februari ska bestå av snö.

Igår så fick jag äntligen mina Cheerleadingskor så nu kan jag också springa runt i fina vita skor precis som alla andra, haha. Dock så fick jag en helt ny modell som ingen annan har, lite surt med tanke på att jag tycker deras är finare men det spelar ingen roll. Så länge de funkar bra och är vita så ska det inte vara något större problem.

Idag så hade vi tyska i skolan och jag måste faktiskt erkänna att det var en riktigt rolig lektion. Vi fick jobba självständigt vilket jag uppskattar riktigt mycket. Vi har alltid genomgångar på tavlan annars och man vågar inte säga ett enda ord. That's life!

Som ni kanske märker så har jag börjat med en mycket mer positiv sida här på bloggen. Om jag ska vara helt ärlig så är det så mycket roligare att blogga nu när jag faktiskt har en positiv sida. Det ska jag helt klart fortsätta med. Dock så finns det dagar då man verkligen inte är på humör för någonting och då får det helt enkelt vara så. Jag skulle inte klara av att ha en blogg där man skriver om hur livet leker hela tiden, för det är inte realistiskt. Alla har vi våra toppar och dalar, så är det bara.

Nej, nu är det dags för mig att plugga lite tyska, men det behövs ju inte om ni kollar på bilden nedan, hehe.


Spelet går ut på att man ska möblera ett rum så som tysken vill ha det. Alltså att han till exempel säger "Ein rosa teppich" så får man tänka på vad det betyder och sedan då trycka på en rosa matta. Som ni ser så tog det inte lång tid för mig och jag hamnade på High score listan, haha. Finns även på franska, spanska och engelska tror jag. Klicka här och sedan så väljer du språk, när du gjort det så trycker du på spelet högst upp där det står en kille med möbler. Ha så roligt!

//Olivia


Att förändra världen

Alltså, jag är ledsen men just nu orkar jag inte blogga i den här bloggen för jag vet verkligen inte vad jag skall skriva. Här skriver jag bara meningslösa saker och jag orkar inte vara ytlig och vardagsbunden hela tiden. Det finns så himla mycket mer att skriva om och det är precis det jag gör i en annan blogg. Den är anonym än så länge, för jag vet inte om jag vill att folk skall veta alla mina åsikter. Jag behöver lite mer styrka och självförtroende innan jag vill dela med mig av allt det jag skriver eftersom jag går på vissa grejer rätt hårt, konsumtionssamhälle, djurplågeri, stora ekonomiska skillnader o.s.v. men jag kommer att börja göra det tids nog för jag vet att mina åsikter är väl utvecklade och tänkvärda. Jag vet att jag kan göra skillnad om jag verkligen försöker och jag tänker göra allt jag kan för att göra världen till ett lite bättre ställe att leva på. Jag läser en bok just nu där det står; "The trick of it, she told herself, is to be courageous and bold and make a difference. Not change the world exactly, just the bit around you." Detta tycker jag är vettigt, jag tror att det är viktigt att börja med sin omgivning innan man kan gå på de riktigt stora problemen. Men jäklar vad jag skall jobba för att göra världen lite bättre.

Här är ett utdrag ur min tankebok:

Jag vill jobba mot fattigdom och sjukdomar, konsumtionssamhälle, icke mänskliga rättigheter, djurplågeri, miljöförstöring, krig och att människor inte ses som lika mycket värda. Jag vill bli aktiv i massor av välgörenhetsorganisationer, jag vill jobba som volontär och läkare och hjälpa människor runt om i världen, marinbiolog för att rädda haven, samtidigt som jag vill jobba som journalist och på så sätt sprida mitt budskap. Jag vill jobba som politiker för att ha makten att ändra det som är fel, artist för att bli en förebild för andra och på så sätt få andra att ta till sig mitt budskap. Hur ska jag hinna med allt det här?

Ja, det är så här mina tankegångar går. Jag är så frustrerad över att världen är så skev och orättvis, över hur grymma människor kan vara mot varandra och mot andra levande organismer, hur jäkla dumma vi är. Vi är medvetna om konsekvenserna över vårt sätt att leva men ändå fortsätter vi. Genom att leva som vi gör nu skapar vi vår undergång!

Linda

 


Det är dags för fredagsmys

Äntligen så är helgen här. Det har dock vart en lugn första vecka i skolan men man blir ändå väldigt trött. Man är ju verkligen inte van vid att gå i skolan och plugga lite men detta är ju bara början. Nästa vecka kommer att bli tuff men eftersom jag har ljuset i skolan som lyser upp min tid så är det okej.

Ikväll så bär det av till sommarstugan där man kan slappna av och bara ta det lugnt. Imorgon så måste jag till staden och göra några ärenden. Jag ska ju faktiskt börja träna nu på söndag! Det är härligt att börja komma in i träningsrutinerna igen.

Jag känner mig jättetrött just nu och vet faktiskt inte vad jag ska skriva om. Jag går i skolan och därför så är det bara skolan som är min vardag. Jag vet att jag pratar mycket om skolan och om jag skulle göra mer inlägg så skulle det helt klart handla om skolan, haha.

Jag har tänkt att jag ska börja om på nytt i bloggen. Inte ta bort alla inlägg men jag ska få en mycket gladare blogg som även ska innehålla mer musik, det som jag älskar. Jag ska inte klaga på skolan i varenda inlägg, jag ska inte vara besatt av skolan. Jag ska låta min fritid komma in i rampljuset. Det är dags för en ny Olivia!

//Olivia

10 januari 2011 - School

Ja, då var det dags att börja skolan igen och plugga. Denna dagen har dock varit riktigt lugn. Vi har kollat på film i varenda ämne. Imorgon lär det antagligen bli tuffare men det får man helt enkelt ta. Jag ska verkligen kämpa i skolan nu på våren.

Ikväll så har jag tänkt att göra tyskaläxan samt börja jobba med att beskriva mitt rum. Egentligen så ska vi göra det på lektionerna men jag vill faktiskt börja lite smått med det. Fast nu kom jag på att jag faktiskt inte har ett skrivhäfte. Surt.

Om några veckor är det dags för paro så det känns ju riktigt bra, då slipper man skolan i en vecka plus att vi har prao i samband med lovet så vi är borta från skolan två veckor i rad, jag ser verkligen fram emot det. Jag tror faktiskt att vårterminen kommer gå riktigt fort. Snart så kommer jag sitta i salen höra på rektorns tal till skolan.

Nej, dags att sjunga lite, ha det superduper bra!

//Olivia

Målning - Bill Kaulitz





Av mig

//Olivia

Kämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.


Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 


UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.


På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge
, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.


Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.


Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!


Satellite - The Eliassons


2010 - det jag kommer att minnas mest

Nu är det 2011 och ett helt nytt år ligger framför mig, men det betyder ju absolut inte att man skall glömma året som gått. Det mest minnesvärda det här året har varit:

  • Att jag blev tillsammans med min nuvarande pojkvän, mitt första riktiga förhållande.
  • Min första kyss.
  • De uppträdanden som jag har gjort. (IOGT-NTO, Gatumusiker för att samla in pengar till Indien, Sommarkonsert i skolan och spelningen på ålderdomshemmet.) Det känns som att min scenskräck försvinner mer och mer.
  • Konserterna jag har gått på (Tokio Hotel, Green Day, Timo Räisänen, Amanda Jenssen, Hoffmaestro).
  • Mina slutbetyg i nian.
  • Att jag började gymnasiet och började vistas i en ny stor stad.
  • Att jag åkte på min första resa utan min familj (Stockholm med min pojkvän).

2010 var ett bra år, då jag växte mycket som person, lärde mig massor och hade riktigt roligt! ♥



Jag och Gillis på vår resa i Stockholm.

Linda



 


RSS 2.0