Jag älskar Metodistkyrkans visdomsord


Haha, varje gång jag går hem ifrån stan möts jag av budskap som de här. Det är Metodistkyrkan som skriver olika visdomsord/budskap (eller vad det nu kallas) och jag tycker att de är helt underbara. Får alltid ett leende på läpparna när jag ser dem, kanske för att jag väljer att misstolka budskapen. Hahaha, jag måste ha världens i särklass sämsta humor. 

Nej, till Metodistkyrkan tänker jag inte börja gå. Det är en sak som är säker.

LindusFindus

Vinter i sommarstugan


Här är vårt egna vinterland.


Efter att jag hoppat ner från stenen så blev jag snöig och försökte skaka bort snön. Det gick sådär.


Här ställde sig Linda på isen som gick sönder. Otippat!


Här ser vi Lindas försök att stå på isen.


Jag och Linda älskar att åka pulka!


Här kommer Linda. Lägg märke till mig som är flera meter efter.


Och här kommer jag. Här ser man hur min pulka spårar ur. Hur kommer detta sluta?


Ja, såklart med lite snö på benen..


Olivia och Linda hatar: AIK...

...kanske inte, men vi hittade ingen bättre kategori att sortera vårt inlägg i.



Dagens stöldgods

 Vi gillar inte AIK men vi var på lite djävulskt humör idag när vi hälsade på en kompis, så vi bestämde oss för att stjäla hans AIK-halsduk. Tyvärr märkte han inte ens att den var borta. Fail!


På bättringsvägen

Inatt mådde jag fruktansvärt dåligt och tänkte "nej, jag orkar verkligen inte bli ÄNNU sämre". Dock kände jag mig, efter att ha sovit ända fram till klockan 12, mycket bättre på morgonen/förmiddagen. Nu mår jag alltså hyfsat men hade det inte varit för mormors gamla (och då menar jag verkligen gammal, bäst före-datumet gick ut i december år 2005) nässpray så hade jag nog varit kvävd nu. Jag hoppas att jag inte dör av nässprayen bara, det finns ju ett bäst före-datum av en anledning om man säger så. Nejdå, så länge den håller snuvan borta är jag nöjd och då spelar det ingen roll om den är skum i lukt och konsistens.


Idag har varit en trevlig dag. Familjen åkte ut till stugan och jag och Olivia åkte pulka för första gången i år. Det blev aldrig av i början på detta året dels för att vi var i Australien men framför allt för att vi inte orkade pallra oss ut någon dag när vi kommit hem till Sverige. Det var hur som helst riktigt roligt att åka pulka, om än lite kallt och blött.

Sedan har jag ätit kalkon hos farmor också och det var också rätt trevligt, jag är lite trött på allt firande nu bara så det ska bli skönt att inte göra särskilt mycket imorgon.

LindiPindi


Det är jul och jag är sjuk

Jag har i princip inte varit sjuk på ett halvår, bara lite små förkylningar och sådant och sedan den 23:e december började jag känna mig lite hängig. På julafton blev jag sämre, fick lite feber och var helt igentäppt i näsan och idag mår jag ännu sämre. Vilken tur jag har liksom, sjuk under lovet och julen. Fäntäästic! (Ja, jag är helt yr i huvudet och orkar inte vara seriös på något sätt.)

Trots det har julen varit helt okej, förutom att jag inte kunnat uppskatta julmaten på samma sätt i och med att jag inte känner smaken och för att jag knappt kan andas när jag äter (eftersom jag inte kan andas genom näsan så måste jag svälja maten jättefort så att jag kan andas genom munnen). Sedan har sjukdomen gjort att jag varit lite osocial mot släkten, har mest legat utslagen på någon soffa. Men jag tror inte att de märkte någon skillnad, jag är inte människan som står i centrum om man säger så...

Julklapparna var trevliga, bland annat fick jag en ny TV eftersom min andra gamla kubik börjat bli en aning omodern och kass. Ett par nya converse fick jag också, den här gången i vitt, så nu har jag fem par om jag inte minns helt fel. Sammanlagt har familjen minst 10 par, det är vår grej. Självklart fick jag en massa annat också men jag börjar bli lite trött och snurrig nu, så jag orkar inte berätta mer idag, och kommer inte orka berätta i framtiden heller.

Imorgon blir det middag hos farmor, och det ska bli trevligt. Fast det hade varit skönt att bara ta det lugnt, trots min sjukdom har jag följt med till både farmor och mormor & morfar för att umgås med hela tjocka släkten (eller bara den närmaste om jag skall vara petig). Det är allt bra skönt när julen är över trots allt, då ska jag bara vila och träna inför mitt och Olivias uppträdande på något möte, man måste ju börja någonstans.

God Jul och Gott Nytt År och Godnatt och allt vad man kan tänkas säga så här dags. //LindieBindie

Lämna aldrig en Paradis kartong ensam!

Bilden här nedan berättar allt. Lämnar man en karton Paradis framför mig och syrran så finns det inget som kan stoppa oss. Vi äter allt i en enda tugga. Det räcker inte med att dom gjort två lager.

//Olivia


Måndag

Hallå!

Nu så har jag kommit hem från den nästsista skoldagen. Snart är det jullov! Jag är så himla glad. Det som gör mig på riktigt bra humör är att det ser ut som att vi får en vit julafton med snö. Förra året så var jag i Australien och fick inte veta av så mycket snö men i år så ska jag banne mig få fira julafton i ett snöigt land.

Jag tror även att nyår kommer bli bättre än förra året. Jag tror ingen har firat den som våran familj. Vi var i en liten håla i Australien och firade nyår med nachos och salsa under en palm. Sedan så fick vi sova i bilen. Jag måste säga att jag sov gott men inte resten av familjen.

Vi skulle till Fraser Island dagen efter så vi fick sova i bilen. Dagen därpå så satt vi äntligen i bussen påväg till Fraser Island. Vi hämtar upp alla men helt plötsligt dör bussen och vi kom aldrig till Fraser Island den dagen. Härligt va?

Det var min historia om förra nyårsafton. Nu ska jag prata om något helt annat, nämligen min dag. Vi har kollat på film i klassen. Kanske inte världens bästa film men. Sedan så har vi åkt skridskor. Det var inte så jättekul men det är bättre än att jobba.

Nu sitter jag här hemma i soffan och ska snart slå på TV:n och se om det finns något roligt att kolla på. Jag tvivlar på det men man kan ju alltid kolla. Jag är så himla trött efter skridskoåkningen. Ha det så jättebra!

//Olivia

I'm alive

Jag är fullkomligt medveten om att det varit lite dåligt med Linda-inlägg den senaste tiden men det har varit slutspurt i skolan, med lite prov och inlämningar så jag har alltså prioriterat skolan (som alltid) den gångna veckan. Nu är allt lugnt dock och jag känner att jag har presterat bra den här terminen, men jag ska ändå försöka prestera bättre nästa termin då slutbetygen i de flesta ämnena står på spel. Spännande, spännande.


Sedan har jag varit på öppet hus på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i veckan och stället verkar bra. Ambitiöst  med hyfsat höga intagningspoäng och medelvärden förra året (265 poäng i intagningspoäng och 287 i medelvärde), fina lokaler, intressanta fördjupningskurser i de naturorienterande ämnena, fint läge, lätt att ta sig dit, stora valmöjligheter vad gäller mat o.s.v. Just nu ligger detta gymnasium högst på min lista över gymnasier jag vill gå på men jag ska kolla in några till och så får jag se vilket gymnasium som hamnar som förstaval.

Annars så har jag umgåtts med lite olika vänner och igår var jag dessutom i Göteborg med Olivia för att handla julklappar. Tyvärr skedde ett litet missöde på McDonalds då jag glömt bort totalt att man bara får handla för 1000 kronor under en sjudagarsperiod med mitt kort vilket jag gjorde när jag köpte julklappar och sedan när jag skulle betala på McDonalds hade mitt kort spärrats eftersom jag köpt julklappar för över 1000 kronor. Som tur var hade jag lite kontanter i plånboken och det som saknades bjöd den trevliga killen i kassan på. Veckans ros till honom, eller något.

Idag har varit städdag och jag har slängt fyra femtedelar av alla gymnasiebroschyrer, bara mina favoriter är sparade. Dessutom har jag varit lite kreativ och sjungit och spelat lite instrument. En ganska slapp dag med andra ord.

God Jul på er om jag inte skriver innan den 24 december (vilket är mycket troligt)!


091220

God eftermiddag!

Idag har jag redan hunnit med att köpa min sista julklapp. Det är härligt att det är avklarat nu. Det är ju bara fyra dagar kvar till julafton. Det tråkiga är bara att vi ska gå i skolan två dagar till. Det är inga vanliga dagar men jag orkar inte. Man får ju knappt någon tid till att pynta granen m.m.

Jag har tänkt på en sak. Jag använder alltid ordet "ju" så himla ofta. Jag vet inte varför men det passar in så bra i så många meningar. Ni får stå ut med ordet ju hela tiden. Jag kan inte sluta använda det.

Nu har jag inte så mycket fantasi kvar i huvudet. Inlägget får sluta såhär dåligt. Ha en härlig fjärde advent och passa på att köpa julklappar. Julen närmar sig med stormsteg. Krαm♥

//Oliviα

De senaste veckorna i bilder




Veckans Ros och Ris


Jag är väl medveten om att jag inte kört den så kallade "Veckans Ros och Ris" men här kommer förra veckans ros och ris.

Veckans Ros går till Luciadanserna. Jag måste säga att det var en härlig dag. Det finns privata anledningar men det finns även oprivata. Det oprivata var att nästan hela skolan var med och dansade. Det var en härlig stämning.

Veckans Ris går till det förskräckliga vädret. Det har vart regn hela veckan. Fatta vad surt.

//Olivia

091213 - Lucia

Se nu är Olivia här, ljus i kronan som hon bär.

Nu gjorde jag allt en bra entré. Ja, idag är det Lucia men jag gör absolut inget speciellt. När jag var yngre lussade jag för farmor, mormor och morfar men det händer inte längre. Det har inget med att man skäms för det. Luciatåg är vackra men ju äldre jag blir, desto slöare blir jag.

Idag så ska familjen på, hmm, vad ska man kalla det? Vi kallar det knappast kalas men vad kallar man det? Min och Lindas kusin fyllde år för två veckor sedan och nu så ska vi fira henne. Lät det bra? Det känns skönt att man kan göra något på en söndag så jag inte bara sitter hemma och ruttnar framför datorn. Jag har tänkt att jag ska gå på promernad.

Nu ropar mammi att det är frukost så jag ska ta slöa steg till köket och äta. Ha en fin söndag! Kram Olivia.


Lördag

Yes, idag är det lördag. Det firar jag med att göra fyra jäkla uppsatser. Fast jag ska ju inte bara ha kul, jag och Olivia ska baka pepparkakor med en av våra kusiner också. Och kanske fixa i ordning farmors grymma (både bildligt och bokstavligt talat) julkrubba, som innehåller leoparder, tigrar och andra rovdjur. Jag och Olivia brukar ha väldigt kul när vi fixar i ordning den krubban och det slutar alltid med att en tiger står och äter av en av de tre vise männen. Sådana julkrubbor gillar vi!


Ha en trevlig lördag folket! /Linda


Linda Eliasson - Där för dig


©

 


Bara du

När jag rör vid dig blir jag varm i hela kroppen
När jag ser in i dina ögon drunknar jag
När du ler mot mig så smälter jag
När jag ser dig så är det knappt att benen bär
När jag hör ditt namn så letar sig ett leende fram
När jag hör din röst hörs ingen annan

//Olivia


Tänk vad en person kan förändras på ett år


Olivia för 1,5 år sedan.


Olivia för en vecka sedan.


Linda svarar drygt på 100 frågor

1. Vem är du? Linda
2. Ålder: 15
3. Msn: -
4. Du bor: Någonstans i Sverige
5. Stjärntecken: Oxe
6. Du kommer från: Sverige
7. Civilstatus: Singel
8. Din bästa egenskap: Omtänksam  
9. Din sämsta egenskap: Jag är pessimistisk och sur när jag är trött
10. Husdjur: Katt (Zingo) och kanin (Miley)
11. Familj: Mamma, Pappa, Lillasyster Olivia
12. Kroppsdel du har mest nytta av: Händerna
13. Kroppsdel du tycker bäst om: Ögonen
14. Jag sover: Alldeles för lite
15. Vilka sporter har du gått/går i? Jag har gått i fotboll och badminton, men nuförtiden är jag allmänt oaktiv.
16. Djur jag är lik: Katt. I alla fall min katt, han är lat och osocial.
17. Tror du på något: Nja, jag är något slags mellanting. Jag tror inte på Gud direkt men jag är inte heller helt otroende. 
18. Frisyr: Långt hår och utväxt lugg
19. Hårfärg: Brun
20. Ögonfärg: Bruna
21. Längd: Någonstans runt 172 cm skulle jag tro.
22. Vikt: Mer än 30 kg och mindre än 80 kg. Jag skulle tippa på drygt 60 kg.
23. Skostorlek: 37 på Converse, 38-39 på normala skor, 40 när jag inte orkar leta efter en mindre storlek trots att skorna är alldeles för stora.
24. Gillar: Det mesta, försöker att tänka så positivt som möjligt och hakar inte upp mig på saker jag ogillar. Musik, familj och vänner.
25. Ogillar: Att människorna inte tar miljöhotet på allvar utan bara tänker på sin egen bekvämlighet. Djurplågeri.
26. Favoritmat: Tacos
27. Favoritglass: Pistasch
28. Favoritdessert: Glass
29. Favoritpizza: Hur ska man kunna välja EN favoritpizza?!
30. Favoritdryck: Mjölk håller alltid i längden!
31. Vem/vilka vet mest om dig? Utan tvekan Oliven.
32. Är du seriös? Jag är lite för seriös skulle jag säga, dock har jag en tendens att vara "en aning" ironisk ibland.
33. Vad har du på dig just nu? Rutig skjorta och mysbyxor.
34. Vad ska du göra ikväll? Jag borde plugga men jag vägrar.
35. När var du senast riktigt full? Jag dricker inte alkohol.
36. Gillar du godis? Ja.
37. Isåfall vilken sort? Choklad är oslagbart.
38. Favoritdrink: Alltså, jag dricker fortfarande inte alkohol, om det är det frågan syftar på.
39. Favoritfilm: Svårt. Titanic eller The Notebook kanske.
40. Favoritdag: Lördag
41. Favoritklädesplagg: Svarta jeans.
42. Favoritbok: Också svårt. Dan Browns "Da Vincikoden" och de följande böckerna är intressanta och spännande.
43. Musiksmak: Lyssnar på all musik. (Sedan finns det genrer som hip-hop och skräckrock också men de räknas inte som musik, alltså inget illa men't men jag kan bara inte lyssna på det)
44. Favoritdoft: Nu börjar jag bli trög i huvudet, kommer inte på något vettigt. Kokos och vanilj luktar gott.
45. Favoritblomma?: Vallmo
46. Öl eller vin? Både öl och vin är förjävla äckligt. Inte för att jag är särskilt insatt i ämnet men vid några få tillfällen då jag har varit lite disträ har jag råkat dricka en liten klunk av både både öl och vin.
47. Liknar du en kändis? Nja, det skulle väl i så fall vara Mylaine Hedreul. Det är det enda jag har hört.
48. Senast köpta skiva: Oj, det var ett tag sedan. Det var nog en av David Bowies samlingsplattor.
49. Senast film på bio: Flickan som lekte med elden
50. Senast lästa bok: Änglar och demoner
51. Vad är det för datum idag? 9 december
52. Vad är det för veckodag? Onsdag
53. Skriver du dagbok? Ibland så.
54. Bästa årstiden: Sommar
55. Älsklingsfärg: Röd
56. Skulle aldrig ta på dig: Sådana där haremsbyxor.
57. Vad ville du bli när du var liten? Djurskötare
58. Blev du det? Vill inte bli det längre.
59. Gillar du att fotografera? Nej, jag är sämst på det och accepterar att jag aldrig kommer kunna bli fotograf. Jag har ingen talang helt enkelt.
60. Sportbil eller familjebil? Familjebil
61. Katt eller hund? Katt
62. Har du nån nojja? Alltså jag är väldigt självkritisk vad gäller betyg och allt annat än MVG är uteslutet. Ett VG+ är alltså ett misslyckande för mig. Det tar väldigt hårt på mig att försöka ligga på topp i alla ämnen men nojja vet jag inte om det kan kallas.
63. Fobier? Jag har inga riktiga fobier men jag hatar verkligen att prata i telefon.
64. Deppig eller glad? Glad
65. Brukar du dra "vita lögner"? Hahaha, ja ibland.
66. Är det ok med "vita lögner"? Ja, för det mesta.
68. Känner du en mytoman? Nej, inte vad jag vet.
69. Har du pojkvän/flickvän? Nej.
70. Hur tidigt stiger du upp? Helst aldrig. Nej men på skoldagarna stiger jag upp runt sju och på helgerna vid halv elva.
71. Spelar du något instrument? Ja, jag spelar gitarr och kan även spela lite piano, bas och trummor.
72. Kan du sjunga? Alla kan sjunga, vissa är bara lite mer begåvade än andra, haha. Jo, jag kan sjunga.
73. Är du duktig på att rita och måla? Nej, verkligen inte.
74. Hur många handväskor äger du? 1
75. Hur många Nina känner du? 1
76. Vad tycker du om idrott? Vissa idrotter är roligare än andra. Jo idrott är faktiskt kul om man kämpar och är delaktig.
77. Gillar du musikaler? Nja
78. Salt eller socker? Socker
79. Om du fick välja ett äventyr vilket? Idol är väl ett äventyr i sig, så det skulle jag väl välja i så fall.
80. Tittar du på sport? Jadå. Framför allt fotboll och handboll.
81. Hur många bilar har du? Jag har ingen. Men familjen har en.
82. Hur många biologiska syskon har du? 1
83. Isåfall, vad heter de? Olivia
84. Hur många timmar sover du per natt? 6 timmar. 8 på sin höjd. Jag vet att jag sover för lite.
85. Vem är snyggast i världen? Jag själv. (Jag börjar bli äckligt dryg och självgod nu)
86. Vad är du allergisk mot? Inget
87. Ska du duscha idag? Nej
88. Gillar du ketchup? Ja
89. Är du blyg? Som liten var jag fruktansvärt blyg och jag är fortfarande tillbakadragen men det har i alla fall blivit bättre.
90. Vad gör du nästa år? Då pluggar jag som fasen så att slutbetygen blir bra, samtidigt som jag ska fortsätta att utveckla mitt musicerande. Sedan börjar jag ju gymnasiet också.
91. Vad har/hade du mvg i? Engelska, svenska, spanska, musik, historia och geografi. Till julen höjer jag förhoppningsvis några fler vg till mvg.
92. Vad har/hade du ig i? Inget alls
93. Favoritlaget?: Ja, jag bryr mig inte särskilt mycket men jag har bestämt mig för att heja på IFK Göteborg i fotboll, Alingsås HK i handboll och Färjestad i Ishockey. Bara för att, det grundar inte direkt i något. Alla dessa lag är bra och det är klart att man vill heja på bra lag liksom? Kul att heja på ett lag som bara förlorar. JA, jag är en medgångssupporter.
94. Utländska föräldrar? Nej
95. Gillar du att laga mat? Ja
96. Märkeskläder eller secondhand?  Secondhand är jäkla häftigt om man hittar något snyggt. Man får en personlig stil.
97. Hur många par skor har du? Drygt 10 par
98. Använder du hårspray: Nej.
99. Kan du stå på händer?: Mot en vägg, ja. Utan vägg, nej.
100. Var har du ont? Jag orkar inte känna efter så mycket, då inbillar man sig bara en massa saker. Lev livet och skit i om du har lite ont i armen/handen/halsen/foten/eller någon annanstans för Guds skull!

Ovanstående bevisar att någon har alldeles för mycket fritid.

Tolfte Juli Tvåtusennio


Vi ser inte så glada ut men jag saknar den här dagen så jäkla mycket. Vädret, utsikten (ni ser ju), stämningen, musiken, känslan av total frihet & lycka och alla roliga och härliga människor. Sedan var det självklart så jäkla häftigt att se sin syster uppträda för ett fullsmockat Kneippbyn, för 7000 människor. Men på något udda sätt vill jag inte uppleva den här dagen igen, just för att känslan aldrig skulle bli densamma. Men jag kommer alltid att minnas den 12 juli 2009 som en fantastisk dag!

JAG SAKNAR SOMMAREN!!!


Det är du

Det är du som får mig att stiga upp på morgonen
Det är du som får mig att drömma
Det är du som får jorden att snurra
Det är du som får stjärnorna att lysa klart
Det är du som får mig att känna hopp
Det är du som lyser upp vägen när den är mörk
Det är du som får mig att somna med ett leende på läpparna
Det är du...
©

//Olivia


Hit me with your best shot - Olivia Eliasson


Lördag

Jag är sjuk och begravd i läxor. Mitt liv är inte kul just nu.
Det här var ett av de längsta inläggen jag någonsin har skrivit. Konstaterandet av att detta var en ofantligt långt inlägg är till och med längre än det jag ville förmedla. DÅ har man inte mycket att skriva om.

Varför inte skoja till det lite?

Jag har tänkt på en sak. Alla tar likadana bilder när dom tar "Dagens Outfit". Det är ju skittråkigt. Man ska ju göra något speciellt. Man kan se lite småkonstig ut. Det spelar ingen roll. Alla gör alltid samma pose. Upp med armen i sidan och gör så att benen ser smalare ut. Skit i den posen. Gör som mig, haha. Här har vi exempel på tråkiga posar.

Jag säger inte att det är något fel med domhär posarna men jag säger att det finns roligare. FEBB gör ibland roliga posar men just denna är väldigt vanlig och förekommer ofta. Här har vi några exempel på roliga posar. Självklart tar jag mig själv som exempel.


RSS 2.0