Onsdag

Idag har det vart en riktigt seg dag. Jag har vart allmänt trött hela dagen men jag vet inte varför. En solklar anledning som det kan vara är att jag har fått för lite sömn men då skulle jag fattat det själv. Jag får tillräckligt med sömn så det kan inte vara det. Jag chansar på att det är vädret som gör mig så förbannad och trött. Håller ni inte med om att man blir sur när man vaknar upp och hör regnet smattra mot fönstret?

Jag har faktiskt ingen blogglust heller för den delen. Jag har tappat suget för allting. Sjunga, spela gitarr, redovisa saker i skolan. Haha, jag har alltid hatat att redovisa grejer inför klassen och kommer alltid att hata det. Jag kommer nog aldrig bli av med min skräck att redovisa för klassen. Snart är det dags. Fy sjutton vad jobbigt.

Nu blev jag på ännu sämre humör när jag kom och tänka på redovisningen. Ni får ha en superbra påsk och jag lovar att ha på mig gula kläder på påsk! (Som att ni bryr er, haha)

Kram Olivia


30 mars 2010 - Lärt mig att pumpa cykeldäcken

Idag har jag lärt mig att pumpa cykeldäcken med luft (nästan) heeelt själv. *stolt*

Skämt åsido, eller jag har faktiskt lärt mig det idag, konstigt nog så har jag aldrig under mina 16 år pumpat mina cykeldäck tidigare utan det har alltid pappa gjort åt mig men efter att ha cyklat utan någon som helst luft i däcken så fick jag total panik och drog ut cykelpumpen för att få i lite luft i däcken så att jag slipper bli andfådd efter några minibackar. Det gick sådär. Jag fattade inte alls hur man skulle fästa munstycket på däcket för att pumpa in luften vilket bevisar att jag är extremt icke-teknisk. Men med lite hjälp ifrån mamma så lyckades jag faktiskt få in luft i däcken och nu kan jag HELT SJÄLV! Så nu är jag snart redo att flytta hemifrån, måste bara lära mig att tvätta i tvättmaskin också. Och att städa innan alla små trevliga dammråttor dyker upp i tusental under sängen. Och att ge katten mat så han inte svälter ihjäl. Och att rensa avloppen (HEMSKA TANKE!). Nä, jag bor nog hemma ett tag till. 

Snart är det påsk för övrigt! Då ska jag föräta mig på godis och slöa i största allmänhet.


Min kyckling är den snygga, det vill säga den gul-rosa. Olivias kyckling är den fula med extremt ojämna prickar, höhöhö. Nä, nu ska jag inte vara på det humöret. Olivias kyckling är orginell och hon var otroligt konstnärlig när hon valde att tolka om kycklingens färg till röd. (Hahahahaha, *host* skitful *host*) Det är så himla typiskt mig och Olivia att tracka ner på den andra på skoj.

Linda


Nytt


Tröja - Lindex 149:- Finns även i rött och svart.

Något som också är nytt är min frisyr. Idag valde jag att klippa snelugg och jag ångrar det inte. Det är första gången på länge som jag blir riktigt nöjd.



Kram Olivia

Snödroppar



Tagna av mig (Olivia)

Topplistor på youtube

Yeah, varje gång vi laddar upp ett nytt klipp på youtube så ser det ut ungefär såhär, och det är jätteroligt! Verkligen!




Hot N' Cold - The Eliassons


Hötencöld

Hela kvällen har vi försökt få till något bra att lägga ut på youtube. Det gick lite halvbra sådär men efter cirka 30 tagningar kom vi fram till något skapligt i alla fall. Vi orkade inte bry oss särskilt mycket mer utan tänkte "vad fasen, lite halvfalska videoklipp gör ju inte så mycket". Vi laddar upp the scheiße här på bloggen när det kommit upp på youtube.

Lite halvseriöst inlägg sådär men man kan ju inte vara helseriös jämt. Jag skulle få tokspel då.

PUSS! Linda

Vi är extremt humorbefriade

Låt bilderna tala för sig själva...








































Ja, vad skall man säga. Sorgligt!


Champinjoner


I våran familj älskar vi champinjoner. (Bilden skrämmer mig en aning..)

Olivia


Tokio Hotel


Inga kommentarer, haha. Det är såhär att jag och Linda har vart stora fans av Tokio Hotel. Jag måste erkänna att vi överdrev en aning med alla grejer. Jag tycker fortfarande om dem men jag lyssnar aldrig på många av skivorna. Jag lyssnar mest på Spotify, det är smidigast, haha.

Jag fattar bara inte vad jag ska göra av alla grejer. Vi har alla dessa grejer + 100 posters + Tröjor. Det är en del.. Det är ändå rätt kul att se hur mycket vi har. Jag tänkte att vi inte hade så många skivor här om dagen men den tanken tar jag tillbaka..

Olivia

Vår

Nu är det vår! Jag har bildbevis. Snön är snart borta och jag är så himla glad. Nu har jag gått i snön i flera månader och nu är jag trött på snön!


I hate Mondays

Dagen har bestått av:
Ordinarie skola mellan 08.40 och 15.20.
En ytterst kort sväng till Lina för att vila litegrann.
Matte A-prov mellan 16 och 18.
Hem en liten stund för att vila och äta lite.
Utvecklingssamtal mellan 19.30 och 20.00.

Nu:
Svenska-läxa
Plugg inför religionsprovet


Fantastiskt härlig dag...

Linda



Utklassning i handboll och South Park - the movie

Det var kul att kolla på handbollsmatchen tidigare idag eftersom min kusins lag utklassade vår stads lag med 25-7 eller något liknande. Jag hade aldrig sett min kusin spela handboll förut så det var riktigt kul att se. Han var dessutom grymt bra och räddade i princip varenda boll som sköts mot mål, han är nämligen målvakt. Fast jag tycker ändå lite synd om det andra laget som förlorade så stort.

Efter matchen umgicks jag och Olivia lite med vår kusin och det var härligt att få prata med honom. Vi hade inte setts sedan i julas så det var ett tag sedan vi sågs. Han är alltid lika rolig att vara med, det är synd att vi inte träffas oftare. Nästa gång vi ses blir väl antagligen i slutet av april eller i början av maj då det inträffar lite födelsedagar och sådant.

När vår kusin åkt hem till Göteborg igen så tittade jag och Olivia på South Park - the movie och det måste vara en av de sjukaste filmerna jag någonsin har sett. Jag älskar South Park men ibland blir det bara lite för mycket av allting. Humorn är minst sagt grotesk och det förekommer en hel del våld, rasism och svordomar men ändå var filmen rolig på något udda sätt. Det är väl svårt att ta något på allvar när det gäller South Park helt enkelt, de driver ju med allt och alla.

Nu ska jag strax sova, om jag inte repeterar lite matte A vill säga. Fast det känns rätt meningslöst, det kommer ändå inte att gå bra imorgon hur mycket jag än pluggar för jag förstår helt enkelt inte. Jag har ju trots allt inte fått den grund som man bör ha fått vid matte A eftersom jag håller på att läsa nians matte nu. Jag är ju inte färdig med grundskolematten ännu och då blir det svårt med gymnasiematten.

Nu blir det antagligen värdelös uppdatering igen eftersom skolveckan börjar imorgon och då har jag varken ork eller lust att skriva. Vi ses väl till helgen, eller något sådant...

Linda

Hatar att inte förstå något

Idag är det söndag och hittills har den bara bestått av plugg inför Matte A-provet imorgon. Det går verkligen inte bra, eftersom jag knappt förstår hälften av det jag måste kunna inför imorgon. Anledningen till detta är att jag aldrig har prioriterat Matte A i och med att jag egentligen inte måste läsa kursen. Jag går ju bara i nian ännu och Matte A är bara en extragrej jag har bestämt mig för att göra. Nu funderar jag på att göra kursen sedan i ettan på gymnasiet istället, för som det ser ut nu kommer mina Matte A-kunskaper inte räcka långt i betygsväg. Samtidigt vill jag verkligen gå klart eftersom det är så lite kvar nu på kursen.

Men jag är så jäkla trött på att alltid känna att jag måste prestera så bra hela tiden. Varför går jag egentligen den där Matte A-kursen? Egentligen så vill jag ju inte göra det. Jag blir trött bara jag tänker på måndagar då jag har kursen och då jag går i skolan från 08.40-17.20 utan några längre raster. Jag får fundera på om jag skall göra det där provet imorgon eller om jag skall hoppa av och läsa Matte A sedan i ettan när jag går natur, som alla andra gör. Samtidigt kan jag inte förneka att Matte A har hjälpt mig mycket i nians matte.

Jaja, jag skall sluta skriva en massa ointressant skit nu och göra något roligt. Sedan vid klockan fem så jag ska kolla på när min kusin ifrån Göteborg spelar handboll. Han är så söt för han har gått och laddat hela veckan nu bara för att vi ska kolla på när han spelar matchen.

Linda

Söndag

Hallå där!

Jag är fullt medveten om den kassa uppdateringen och jag ber så hemskt mycket om ursäkt men anledningen till det är att jag har vart sjuk i några dagar så jag har helt enkelt inte orkat uppdatera. I torsdags så var det äppelkriget. På morgonen när jag vaknade kände jag mig illamående och hade huvudvärk men jag gick till skolan i alla fall för jag ville ju inte missa äppelkriget. Ungefär klockan elva blev det bara för mycket. Det var varmt och volymen i idrottshallen var för hög så jag orkade inte med mer så jag fick bara hämta jackan och gå hem. Sedan sov jag från elva på förmiddagen till halv elva på kvällen. Snacka om att vara trött.

I fredags kände jag inte av något illamående men jag var fortfarande riktigt trött efter min höga feber som jag hade på kvällen. Huvudvärken var fortfarande kvar så jag stannade hemma från skolan i fredags också.

Igår var jag helt lös i magen och hade ont i magen hela dagen så igår var jag inte heller frisk men idag så känner jag mig helt okej. Lite trött men annars är det bara finfint. Senare idag så ska jag titta på min kusin som ska spela en handbollsmatch. Hoppas ni får en fortsatt härlig söndag.

Olivia

Segrare i äppelkriget 2010

På vår skola anordnas varje år en tävling som kallas Äppelkriget (äpplekriget?) där A, B, C och DE tävlar emot varandra i olika grenar, bland annat Volleyboll (9:orna), Simstafett, Kurirstafett, Guitar Hero, Bordtennis, Dansmatta, Luffarschack, Innebandy (7:orna), Fotbollsvolleyboll (8:orna), Långhopprep, Dragkamp, Fotbollskickning o.s.v. Dessutom gör varje lag en show som bedöms av en jury. Man får poäng för alla de här grenarna och när dagen är slut så räknas den totala poängen ihop för varje lag och man får då fram en segrare.

Eftersom tjejerna i vår klass är lite halvaktiva av sig så ställde jag upp i ganska många av dessa grenar. Så jag var riktigt trött i kroppen efter att ha medverkat i Volleyboll, Simstafetten, Show, Guitar Hero, Långhopprep och Kurirstafett. Men det gick bra i år. C-laget vann hela äppelkriget för första gången sedan 1995 och dessutom vann vi den viktigaste och mest prestigefyllda grenen för andra året i rad, showen med vårt 2009-tema innehållandes AHK:s SM-guld, Svininfluensan, Barack Obama och Michael Jacksons död. Jag är så jäkla glad att det gick vägen den här gången eftersom vi kommit trea och tvåa i slutresultat tidigare år och nu fick vi äntligen vinna och lämna skolan med frid i hjärtat, haha. Riktigt härlig dag var det!

(Detta inlägg skulle egentligen publicerats igår då tävlingen ägde rum men jag var totalt slutkörd så jag sket i att skriva ett inlägg.)

Linda

100315

Hallå där!

Idag känner jag mig så himla kvävd på något sätt. Jag känner inga möjligheter när jag bor i en liten stad och måste gå i skolan hela dagarna. Jag vill känna frihet som man gör på sommaren. Mina dagar ser likadana ut varje dag just nu. Jag vaknar, käkar frukost, halvspringer till skolan, hänger med på lektionerna, äter mat, fortsätter att hänga med på lektionerna, vi slutar skolan och jag går hem, pluggar, spelar lite gitarr, går in på datorn, äter kvällsmat, borstar tänderna och går och lägger mig. Hur kul är det egentligen?

Nej, nu klagar jag för mycket, mitt liv är bra, jag är lyckligt lottad. Det är bara att man kan känna sig så instängd ibland, som jag gör idag till exempel. Menmen, nu ska jag ta en dusch. Ha det bra!

Olivia

Intresserad av musik

Gå då in på http://theeliassons.blogg.se/musik. Där hittar du alla våra videoklipp som vi laddat upp på youtube. Hoppas ni tycker om dem.

Veckans Ris och Ros


Veckans Ros går till lärararna på min skola. Vi har haft en läxfri vecka. Jag tackar så mycket.

Veckans Ris går till personalen på GinaTricot. De hade ett par jeans som hette Olivia och då tänkte jag "Shit vad kul med ett par jeans som heter Olivia, jag tar kort på namnet vettja" men innan jag hann ta kort rusar en från Gina Tricot fram och säger strängt till mig att jag inte får ta kort. Hur fasen skulle jag kunna veta det? Kunde hon inte bara sagt det lungt och sansat?

Olivia

En liten serie





Ny tröja



Tröjan kommer från TeamSportias killavdelning och kostar 99:-

P.S. Bilden som jag tar i "spegeln" den tar jag i ugnens lucka, haha. Det funkar perfekt att spegla sig i ugnens lucka.

Olivia

Det är dags för Fredagsmys

Äntligen är det fredag och nu har jag en lång helg framför mig. Jag undrar vad jag ska göra, kanske öva lite på dansen som jag ska lära mig till torsdag nästa vecka. Då har vi en tävling på skolan som innehåller massa olika moment bland annat dansuppvisning. Det ska blir riktigt kul men jag är nervös inför dansen, tänk om det går helt fel..

Menmen, nu är det helg och man ska inte tänka på massa skit. Snart så ska jag dra på mig skorna och jackan för att gå ut och köpa två semlor till mig och mamma. Sedan om det blir några pengar över så tror jag bestämt att jag ska köpa lite Center också, mitt favoritgodis. Jag tröttnar aldrig på Center.

Tänk om jag skulle vinna Stjärvinsten på Centerhjulet på Liseberg, fatta vad glad jag hade blivit. Tyvärr så har våran familj otur på sådana hjul men vad gör väl det? Det är skitkul att bara spela, men det hade vart ett plus att vinna något. Jag minns att något år hade familjen riktigt tur. Vi vann stjärnvinsten på kexchoklad, vi fick stjärnvinsten på bilar (det var någon person som bara gav oss deras vinst, skumt) vi vann även två påsar chips.. Fasen vad glad jag var då.

Nu går jag år in och år ut och bara väntar på ett sådant tursamt år igen. Jag hade vart så jäkla glad hela sommaren. Jag måste säga att sommaren 2009 var väl den bästa sommaren om man tänker på upplevelser men sommaren blablabla var mycket bättre om man tänker på vinster. Anledningen till att jag skrev "blablabla" är för att jag inte minns året som vi vann så mycket.

Nu så ska jag sluta skriva och köpa semlor. Jag bjuder även på lite webbkamera bilder... Kram Olivia♥





Målning - Bill Kaulitz




Här kom det lite bilder på mitt porträtt av Bill Kaulitz. Vad tycker ni?

Olivia

Stökigt

Stökiga rum är det värsta jag vet. Jag trivs så jäkla dåligt i stökiga rum. Tyvärr så lyckas mitt rum alltid bli stökigt på en dag med tanke på att jag aldrig bäddar min säng vilket gör allt. Jag ska visa för-och-efter bilder på mitt stökiga rum som blir ett städat rum.

FÖRE:



EFTER:



Olivia

Tidsfördriv

Här sitter jag och slänger bort min tid. Egentligen borde jag plugga matte eftersom vi har prov imorgon men jag känner mig rätt lugn. Matte är ett av mina starkare ämnen, men så snart jag orkar öppna boken så ska jag plugga på en aning. Göra de övningar vi har fått och lite sådant.

Annars då? Det händer inte så mycket för tillfället. Jag tar det mest lugnt. Igår hade jag några kompisar hemma hos mig för att klippa ihop olika låtar på ett snyggt sätt inför skoltävlingen nästa vecka då man tävlar mot de andra lagen i en rad olika grenar varav show är ett moment.

Det skall bli riktigt kul faktiskt, trots att jag kommer att stressa lite mellan de olika grenarna, men så var det förra året också. Det är knappt så att man hinner med när man skall vara med på Volleyboll, Dragkamp, Simning, Stafett, Show, Långhopprep, (handstående som en liten extragrej) och förmodligen Guitar Hero om ingen annan offrar sig. Jag funderar på att kanske lämna över några grenar till andra om de vill men intresset verkar inte ha varit så stort så jag har fått ställa upp i en rad grenar som jag inte ens är bra på. That's life. Hoppas att mina uppoffringar visar sig i idrottsbetyget sedan bara, höhö. 

Nej nu skriver jag bara för att skjuta upp matten. See you soon!

Linda 

I like this playlist

http://www.youtube.com/view_play_list?p=C277DC16542DFCC3

Den här tjejen har underbart bra musiksmak, haha.



+ Viva la Vida - The Eliassons.
Därefter må spellistan vara lite halvbra sådär, men det väljer jag att ignorera. Man kan inte ha annat än bra musiksmak om man har med The Eliassons i spellistan.
Awesome!


Linda



Ny underdomän - theeliassons.blogg.se/musik

Vi tycker att ni ska kolla in vår underdomän till theeliassons-bloggen, där vi endast laddar upp vår musik från youtube. Just nu är designen väldigt ful men det ska vi ordna den någon gång när vi har tid. Där kommer man lättare att kunna hitta allt vi har laddat upp, så kika in där om ni vill kolla på något klipp men inte orkar leta reda på det i vårt stökiga arkiv.

http://theeliassons.blogg.se/musik/

Linda och Olivia

Man kan bli vad man vill, bara man vill!

Jag tror att någon gymnasieskolas motto (det kan vara Mikael Elias Teoretiska Gymnasium) lyder så om jag inte minns helt fel. Hursomhelst så tycker jag att det stämmer fullt ut. Med det mottot i baktankarna har jag funderat på framtiden och det är då jag verkligen förstår hur mycket jag gör bara "för att", inte för att jag verkligen vill det. Ta det här med skolan och betygen till exempel. Jag är bra i skolan och under hela nian så har jag bara fått några få VG+, men mestadels MVG och på spanskaprovet jag gjorde i fredags fick jag till och med MVG+. Jag pluggar inte mycket, jag har bra minne och jag är bra på det mesta jag tar mig för. Jag vet inte varför, det är bara något jag har fötts med och det är jag otroligt tacksam för.

Faktum är att jag egentligen hatar att plugga, skolan är ingenting för mig och jag skjuter alltid upp alla uppsatser och prov så länge jag kan. Däremot försöker jag göra det bästa av situationen och försöka hitta något intressant i allt jag "tvingas" göra och jag tror att det är viktigt att försöka se saker positivt, då går det bättre. Egentligen tvingas jag inte till någonting, jag kan lika gärna skita i skolan om jag så vill det, men jag gör så gott jag kan dels för att jag anser att man aldrig kan få för mycket kunskap, dels för att jag vill hålla många dörrar öppna i framtiden.

Det med att hålla många dörrar öppna i framtiden har länge varit huvudorsaken till att jag hela tiden ser till att få in alla uppsatser som vi gör i de olika ämnena samt att genomföra alla prov med så bra resultat som möjligt. Nu har jag börjat fundera på om jag verkligen håller "rätt dörrar öppna". Som det ser ut nu så kommer jag att gå naturvetenskapligt program på gymnasiet och det håller ju verkligen många dörrar öppna men det känns egentligen som att det är helt fel väg att gå när jag funderar på mina framtidsdrömmar och visioner.

Med naturvetenskapsprogrammet i ryggen kan man bli det mesta, det förstår jag och jag tror att jag kommer att sluta där också men jag funderar ibland på att chansa lite, göra det jag verkligen vill och jag är helt övertygad om att det inte är att gå naturvetenskapliga programmet för att sedan plugga vidare till t.ex. sjuksköterska och leva ett helt vanligt liv utan alltför dramatiska förändringar. Nu må jag vara lite dömande för jag vet egentligen inte hur det är att vara sjuksköterska. Jobbet är säkert väldigt givande för många människor, att man känner att man gör något viktigt för andra människor. Jag tror att jag skulle finna glädje i det också men det är nog inte det som passar mig bäst.

Det som jag tycker är roligast i nuläget är att spela gitarr, sjunga och att skriva om sådant som intresserar mig och om ämnen som jag känner mycket för. Jag vill leva ett liv där man inte hela tiden lever efter fasta scheman utan gör det man känner för att göra och verkligen lever precis det liv man vill leva. Jag vill ut och se världen och bara vara fri, inte känna några som helst krav ifrån andra och sedan i mitt framtida yrke vill jag hela tiden uppleva nya saker och få nya erfarenheter samt att det inte är ett vanligt nio-till-femjobb, utan att man har varierande arbetstider. Jag vill jobba med något kreativt, något skapande för det är det som får mig att känna att jag gör något med mitt liv, att jag gör det jag vill göra.

Sedan är inte säkerheten i sådana kreativa jobb särskilt stora och arbetslösheten bland till exempel musiker är hög. Jag vet det och det är just därför jag väljer att gå det där naturvetenskapliga programmet, men på senare tid har jag börjar fundera mer och mer på att satsa på det jag verkligen vill göra. Det är självklart att man gör det kan ju tyckas, men det är just det det inte är för mig. Jag vill alltid ha den där säkerheten och det är något jag inte gillar hos mig själv, att jag hela tiden måste vara så trygg. Jag tänker efter alldeles för mycket, vilket självklart är bra till en viss gräns, men ibland hindrar det mig från att leva det liv jag vill leva. Det där oförutsägbara livet där man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända.

Den enda som hindrar mig från att leva ett liv som det här är jag själv. Om jag bara vill och kämpar tillräckligt mycket för det jag vill så kommer jag att lyckas, det vet jag. Det finns faktiskt ingenting som är omöjligt och inga hinder är för höga för att ta sig över, det är bara jag själv som sätter mina gränser.

Man kan bli vad man vill, bara man vill!

Linda


Lika som bär


         Bill Kaulitz                        Häxan Surtant

Visst är de lika? Samma frilla och mun, haha. Tycker ni att de är lika?

Olivia


Mina kläder


Jag försökte vara seriös men det gick inte särskilt bra..

T-shirt - H&M
Leggings - GinaTricot
Converse - Eurosko

//Olivia

Vår humor

Jag och Linda skämtade om en riktigt rolig sak igår som jag bara måste skriva om, jag har även bilder till vårt skämt.

♦ Bill var väldigt ofta på den sidan av scenen som var närmst oss. Han stod ofta och vinkade och log. På bilden nedan ser ni hur glad han är.



♦ Jag tror inte riktigt att Bill tyckte om den andra sidan, kolla bara på bilden nedan..


(Jag och Linda låtsas som att han pekar med långfingret istället.)

//Olivia

Tokio Hotel - Bilder från konserten

















Kram Olivia

Sol och värme utomhus + kort sammanfattning om Tokio Hotel i Scandinavium.

Nu har familjen kommit hem ifrån vårt fritidshus och det var så skönt att vara där i lugnet. Idag har det varit jättevarmt, på vår terass i solskenet var det 25 grader och man kunde bara sitta där i T-shirt. Så himla härligt! Jag och Olivia har varit ute på isen nästan hela dagen och ritat fula bilder med hjälp av två stora pinnar. Dessutom har vi försökt att komma på ett bättre bandnamn än "The Eliassons", utan resultat. Att komma på namn är så himla svårt så vi får väl ha kvar vårt icke orginella "The Eliassons".

Just nu bakar jag och Olivia vaniljhjärtan, eller, hon bakar vaniljhjärtan och jag slappar. Sedan skall jag läsa på till mitt optikprov imorgon och efter det kanske jag börjar att ladda upp bilder från konserten men jag vet inte riktigt ännu. Jag tror inte att jag kan skriva så mycket mer om den i alla fall utöver följande:

  • Fansen var riktigt högljudda.
  • Tokio Hotel spelade bättre live än vad jag trodde.
  • Mycket specialeffekter med pyroteknik, brinnande pianon, motorcyklar o.s.v.
  • För mig ganska okända låtar i och med att jag inte lyssnat in mig på nya skivan.
  • Härligt att de spelade några gamla hitlåtar som Ready set go!, Break away och Monsoon.
  • Bills kläder var de konstigaste jag någonsin sett.
  • Konserten i största allmänhet var riktigt rolig och en härlig upplevelse.
  • Om jag skulle ta och betygsätta den så skulle den få 4/5.

Linda


Inget ämne

Jag drar ut till familjens fritidshus nu, men jag skriver om konserten imorgon. Ha en härlig lördag!

Linda

Vilken konsert

Vilken konsert det var igår, jag finner inga ord.

Olivia

Tokio Hotel, Scandinavium 5/3-10

Igår var jag och Olivia på Tokio Hotel i Scandinavium och det var himla roligt. Tokio Hotel var ju vårt absoluta favoritband för några år sedan. Då fick vi aldrig se dem live på grund av Bills sjukdom men nu har vi äntligen sett dem live och de var bra mycket bättre än vad jag mindes dem. Det var härligt att de körde lite gamla låtar också, men jag måste erkänna att deras nya låtar inte är särskilt dumma de heller. Det gäller bara att lyssna in sig lite på dem.

Om man skall sammanfatta det lite kort: Det var bra att man tog med sig öronproppar om man säger så. Trots det har jag ont i öronen idag, fast det kan bero på att jag var smart nog att ta ur öronpropparna lite då och då, jag hatar att ha öronproppar för ljudet blir så burkigt då. Grejen var den att själva musiken inte var så hög utan det var alla fans som skrek så förbannat mycket. Men det var härligt, riktig stämning. Jag tyckte att stämningen på den här konserten var mycket härligare än på Green Day och AC/DC, vad gäller fansen alltså.

Sedan är Green Day och AC/DC bättre musiker men Tokio Hotel blir bara bättre och bättre med åren. De har ju all tid i världen att utvecklas eftersom ingen i bandet överstigit 23 år. Imponerande med tanke på alla priser de vunnit, alla ställen de har spelat på och deras fanskara. Jag skriver mer när jag orkar men ni fick en kort sammanfattning där.


Laddar upp fler bilder sedan.

Linda 


Taggar

Nu sitter jag och väntar på att få gå på Tokio Hotel konsert. Jag är lite pirrig i magen, detta är första gången jag ser Tokio Hotel live. Det ska bli så jäkla kul. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, att skriva var bara som ett tidsfördriv men jag vet ju inte vad jag ska skriva om.
    
Jag hoppas att de kör lite gamla låtar för annars är jag helt körd och kommer inte fatta ett skit. Jag har knappt hört de nya låtarna. Jag måste säga att jag faktiskt är lite skeptisk till de nya låtarna, det är alldeles för mycket elektrisk musik om ni förstår vad jag menar.
 
Jag hoppas att ni får en bra kväll för det kommer jag att ha.
Olivia

100305

Hej på er! Det är Olivia här. Det var banne mig ett tag sedan jag bloggade, jag lovar att jag ska försöka blogga mer. Imorse mådde jag inte sä jättebra men jag drog på mig kläderna och gick till skolan. Jag kände att jag var tvungen att göra mitt tyskaprov men direkt efter jag gjort mitt tyskaprov gick jag hem igen och nu sitter jag här och mår dåligt. Det är så typiskt att bli förkyld nu.. Jag ska ju på Tokio Hotel ikväll. Men lite snuva och halsont hindrar inte mig från att gå på Tokio Hotel. Jag längtar skitmycket..

Just nu lyssnar jag på musik, min nya favoritlåt är This is my life med Anna Bergendahl. Det är en så himla fin låt, jag vet att jag sagt det förut men jag tycker verkligen om låten så jag försöker lära mig den på gitarr. Det går rätt bra så den kommer snart upp på Youtube får man hoppas.

Ha det bra!
Olivia

Ineffektivitet på hög nivå

Nu har jag äntligen pluggat färdigt och för tillfället flyger all information omkring hursomhelst i huvudet men jag hoppas att allt faller på plats inatt när jag sover. När jag pluggar så är jag så otroligt ineffektiv, vilket är ganska tydligt med tanke på att jag pluggat av och till från klockan 15. Självklart har jag inte pluggat under all den här tiden utan jag har gjort allt för att hitta på andra saker att göra för att slippa pluggandet. Jag åt middag tillsammans med mamma och Olivia och var ovanligt social och satt kvar väldigt länge och pratade. Sedan tog jag en lång promenad och därefter vilade jag lite, och somnade i en och en halv timme. Sedan vilade jag lite mer, sedan åt jag kvällsmat och först vid tio började jag att plugga på riktigt.

På åtta timmar har jag alltså pluggat i ungefär tre timmar och ätit, vilat, sovit, tagit paus o.s.v. i fem timmar. Stabilt. Så istället för att få det gjort och ha fritid på riktigt därefter så har jag nu haft uppgiften hängande över mig hela dagen, inte särskilt bra. Min effektivitet vad gäller plugg måste alltså förbättras ganska rejält om jag skall gå natur på gymnasiet.

¡Buenas noches! /Linda


Pluggar spanska

Just nu sitter jag och pluggar spanska inför provet. Det finns roligare saker att göra om man säger så. Jag är helt yr i huvudet av alla reflexiva, diftongerande verb och allt vad det heter men jag måste få ordning på allt det där nu. Det blir nog plugg resten av dagen skulle jag tro för jag vill verkligen göra bra ifrån mig på spanska-provet. Skriver kanske imorgon igen. See you!

Linda

1 dag kvar

It's raining today, the blinds are shut it's always the same.
I tried all the games that they play, but they made me insane.
Life on TV it's random, it means nothing to me.
I'm writing down what I cannot see, wanna wake up in a dream.

They're telling me it's beautiful.
I believe them, but will I ever know the world behind my wall.
The sun will shine like never before.
One day I will be ready to go, see the world behind my wall.

Trains in the sky are travelling through fragments of time.
They're taking me to parts of my mind that noone can find.
I'm ready to fall, I'm ready to crawl on my knees to know it all.
I'm ready to heal, I'm ready to feel.

They're telling me it's beautiful.
I believe them, but will I ever know the world behind my wall.
The sun will shine like never before.
One day I will be ready to go, see the world behind my wall.


Scandinavium imorgon då. Det ska bli riktigt intressant att faktiskt få se hur bra Tokio Hotel är som live-band, och om ljudnivån är högre än något jag upplevt förut. Sedan är väl inte de nya låtarna inte min smak men det orkar jag inte bry mig om. Det skall hur som helst bli härligt att göra något som bryter vardagen litegrann.

Linda


Morgondagens måsten

Imorgon måste jag:

  • Ta ut pengar från bankomaten så att jag kan betala tillbaka lite pengar som jag är skyldig.
  • Ladda in pengar på min mobil. Jag har gått utan pengar i en halv evighet och jag känner mig jäkla taskig som inte svarar på sms eftersom jag inte har ett öre på mobilen.
  • Plugga inför optikprovet. Nu kan jag inte skjuta upp det längre utan jag måste klara alla mål så att jag kan genomföra det där provet någon gång.
  • Plugga inför spanskaprovet. Ute i sista sekund som vanligt. Jag är världsbäst på att skjuta upp saker.
  • Leta reda på öronproppar, eller i värsta fall sno några ifrån pappas affär. Skämt åsido, jag måste hursomhelst ha öronproppar på Tokio Hotel-konserten, annars kommer jag garanterat att få tinnitus för livet.


Ja, det var i princip allt. Men jäklar vad jag kommer att vara trött efter morgondagen, sådär mycket är jag inte van att göra på en och samma dag. Tschüss (eller hur fasen det nu stavas)!

Linda


100303

Dags för lite mainstream-bloggning. Även idag har det varit jättevackert väder ute men snön, avsaknaden av tidiga vårblommor och kylan gör så att man inte riktigt kan säga att det känns vårigt ute. Dock så har jag inte varit ute någonting om man inte räknar med de 20 minuter som jag gick till och från skolan, inte ens det. Jag resonerade såhär: Jag måste plugga spanska idag så att jag inte misslyckas totalt på fredag. Har jag pluggat någon spanska då? Självklart inte, jag har legat och sovit i två timmar nu. Det känns sådär för nu har jag varken pluggat eller varit ute i det härliga vädret, alltså har min eftermiddag varit helt bortkastad.

Men det finns ju en dag imorgon också, spanskaprovet är ju inte förrän på fredag och "plugga-dagen-innan-före-ett-prov"-metoden är ju en metod som jag har kört under hela högstadiet och hittills har den fungerat väldigt bra. Det absolut sämsta jag någonsin fått har varit G++ men det var inte ens ett riktigt prov. Tänker man större prov och uppsatser så har mitt sämsta betyg varit VG på en teknikuppsats, och visserligen fick jag bara G+ på en ficklampa som jag gjorde i tekniken. Men teknik är jag ju rätt värdelös på också, haha.

Hursomhelst så funderar jag nu på om jag orkar ta mig ner till torget för att ta ut lite pengar men jag är tveksam, det känns som en alldeles för lång sträcka att gå. Jag tar det imorgon istället, nu ska jag fortsätta min slappdag för en sådan har jag förtjänat efter mitt astronomiprov som jag tror att jag klarade bra, och imorgon är det en härlig elevens val-dag där jag skall spela musik från åtta till två. Det blir roligt. Ses!

Linda

Habbo Hotel



Just nu är jag inne på syrrans dator, som en gång har varit familjens dator. Anledningen till detta är att jag ska leta reda på ett skolarbete som min svenskalärare vill att jag skall skicka till honom för att han skall ha det som exempel på hur man skall skriva bokrecensioner eller något liknande. Jag är väldigt sällan inne på den här datorn och det dumma är att flera av mina mailadresser är knytna till den här datorn. Då tänkte jag att jag lika gärna kunde gå in och kolla mailen när jag för en gångs skull är inne på den här datorn. Hur som helst var det en massa mail ifrån youtube, blogg, facebook-inbjudningar, gamla olästa Tokio Hotel-mail från min fanperiod m.m.

Dessutom hade Habbo Hotel skickat ett mail och det var första gången på evigheter som jag ens ägnade den hemsidan en tanke. När jag var yngre älskade jag sidan, förutom att jag var dum nog att lämna ut mitt lösenord en gång, och jag lyckades samla ihop massor av möbler där, utan att det kostade mig en enda krona. Bilden ovan är ett av de rum jag hade/har och jag kommer ihåg hur många timmar det tog för mig att samla ihop alla dessa möbler. Att byta möbler med någon annan och hela tiden se till att min möbel var lite sämre än den andra personens möbel så att jag skulle tjäna på det. Jag började med en liten pall eller dörrmatta om jag inte minns fel och många timmar senare så hade jag lyckats samla ihop det på bilden + 3 fyllda rum till.

Det är helt sjukt hur mycket tid man kan lägga ner på ett dataspel, på något som inte ens är verkligt. Istället för alla de timmar jag lade ner på det här kunde jag ägnat mig åt något kreativt och jag hade kunnat vara bra mycket bättre på gitarr än vad jag är nu till exempel. Nu kan jag också göra något kreativt istället för att sitta här och klaga på hur dåligt jag värderade saker för fem, sex år sedan men det här är väl också kreativt på ett annat sätt. Hur som helst så var jag en jäkel på att göra "bra" affärer på Habbo Hotel. Men jag är fortfarande sur på mig själv för att jag slängde bort min tid så där då och satt vid Habbo Hotel flera timmar om dagen. Nej, nu ska jag göra något av även den här dagen. Jag tänkte laga till spagetti och någon slags köttfärssås och sedan måste jag läsa på lite inför det sketna optikprovet. Dessutom ska jag nog gå ut lite eftersom det är så underbart väder idag. Hoppas ni får en fortsatt härlig dag.

Linda


Första vårdagen

Idag är det 1 mars, vilket innebär första vårdagen. Härligt! Tyvärr har vädret varit mindre härligt och det syns inte på långa vägar att det faktiskt är vår nu. Första vårdagen har jag tillbringat hemma i sängen. Jag vaknade upp och hade världens huvudvärk och var helt yr. Alltså har min dag varit rätt slapp, jag borde egentligen ha pluggat inför provet imorgon, och det har jag gjort, men kanske inte i så stor utsträckning som jag borde ha gjort.
Fast jag tror inte att jag satsar på MVG i fysik, det är klart att det hade varit roligt men jag tror inte att jag klarar det faktiskt. Har tänkt att fokusera på att behålla mina MVG i engelska, svenska, spanska, idrott, historia samt höja mig i matte. Det räcker gott och väl för mig, jag har ändå kommit in på gymnasielinjen för länge sedan om man skall se till fjolårets medelvärde. Nej, jag orkar inte prata skola längre, blir bara trött i huvudet.

Jag vet inte hur det blir med skolan imorgon, känner mig inte alls kry. Men samtidigt borde jag göra ett av NO-proven så att jag inte hamnar efter. Jag får väl se hur det blir imorgon, men nu måste jag gå och lägga mig så att jag blir piggare tills imorgon. Orkar inte vara hemma och inte göra någonting, jag får panik på det.

Godnatt!
Linda

Härliga bilder


Linda är runt 172 cm och snön är till låren på henne..




Härlig bild på mig?


Lindas favoritbild på mig, undra varför...


Cyklarna får stå ut med mycket på vintern, haha.

Kram Olivia

Anna Bergendahl - This is my life



Underbart fin låt och den passar Anna riktigt bra. Jag är helt såld på den. Den är helt klart min favoritlåt i melodifestivalen. Vilken är eran favoritlåt såhär långt i melodifestivalen?

Olivia

RSS 2.0