Mitt nya intresse - Göra South Park gubbar

Ja, jag har fått ett nytt intresse. Att göra South Park gubbar. Haha, nej. Det är inte mitt nya intresse men jag gör det rätt ofta. Det är ett bra sett att göra så tiden går snabbare. Jag har gjort jättemånga gubbar till exempel mig själv, L och några från skolan. Det är faktiskt svinkul. Här får ni några exempel på vad jag gör för små gubbar.

The Eliassons on stage!

//Olivia


Måndag

Hej på er alla bloggare och icke bloggare.

Jag har precis hällt upp en skål med nachos och gjort lite god dipp så nu ska jag bara njuta av det roliga på TV. Jag vet ju faktiskt inte om det går något roligt på TV men det är lika bra att bara slappa och njuta av måndagen. Det finns inget bättre än att äta nachos och titta på TV. Eller jo, att få massage, haha.

Så, vad har jag gjort i skolan idag då? Vi har haft det roligaste ämnet som finns.. NO! Jag koncentrerade mig väldigt mycket idag på NO-lektionen och insåg att det faktiskt är kul. Det som är mindre kul är att vi ska ha prov i NO om två veckor. Det är inte riktigt något som jag ser fram emot men strunt samma. Jag får jobba så hårt det går.

På lunchrasten så åkte jag hem till M för att göra lite mat. Det blev riktigt, riktigt gott. Sedan när vi skulle åka tillbaka till skolan så tog vi lite goda äpplen. Dom är helt vinröda på utsidan och kritvita på insidan. Åh, nu blev jag sugen på äpplen, haha.

//Olivia


Last night on earth - Green Day



I text a postcard, sent to you
Did it go through?
Sending all my love to you.
You are the moonlight of my life every night
Giving all my love to you
My beating heart belongs to you
I walked for miles til I found you
I'm here to honor you
If I lose everything in the fire
I'm sending all my love to you.

With every breath that I am worth
Here on earth
I'm sending all my love to you.
So if you dare to second guess
you can rest assured
That all my love's for you

My beating heart belongs to you
I walked for miles til I found you
I'm here to honor you
If I lose everything in the fire
I'm sending all my love to you.

My beating heart belongs to you
I walked for miles til I found you
I'm here to honor you
If I lose everything in the fire
Did I ever make it through?



När jag skrev nedanstående inlägg kom jag och tänka på att jag knappt hört någon låt från Green Days nya album och om drygt två veckor ska jag till Globen och se dem live. Här snackar vi Green Day-fan på hög nivå liksom... Hur som helst så bestämde jag mig för att lyssna igenom några låtar ikväll och jag fastnade direkt för låten här ovan, det är sällan jag fastnar för en låt såhär direkt men den här var himla bra, verkligen.

(Vilken megatext jag lyckades få till förresten, haha)

//Linda

Green Day i Globen



Nu är det inte långt kvar... Green Day tillhör inte mina favoriter men det ska bli grymt kul att se dem LIVE!

//Linda


Mina färger små - Djurgårdens IF



Om man hejar på IFK Göteborg och sedan väljer att medverka i en kampsång till Djurgårdens IF genom att spela gitarr i låten och spela in den i sin studio, känns det inte lite som att man sviker IFK Göteborg då?

Pappa hejar på IFK Göteborg och har alltid gjort det men ändå har han varit med och producerat den här låten för DIF. Man kan ju undra hur han tänkte där...

//Linda


Lördag

God morgon!

Ni kan inte fatta hur tidigt jag somnade igår. Jag somnade klockan tio en fredagskväll. Anledningen var nog för att jag sprungit Nolhagastafetten. Jag sprang bara 300 meter men det hände massa andra grejer som gör en trött. Först så hade jag ju sprungit. Sedan så var man tvungen att leta rätt på alla klasskompisar. Jag kan säga att det var inte så himla lätt. Sedan så skulle jag kolla när L skulle växla.

När jag kom tillbaka till målet så märkte jag att jag hade tappat mina nycklar. Ni som tappat era nycklar förut vet hur panikartad man blir. Det var så mycket folk också så det kändes som att det var kört. Jag gick precis samma väg som jag hade gått när jag antagligen tappat nycklarna. När jag inte hittade dom så frågade jag några lärare om dom kunde hjälpa mig att leta.

När jag kom tillbaka så kände jag att det var slut med mig. Jag skulle aldrig hitta nycklarna.. Men då! en av lärarna som hjälpte mig att leta sa att det var någon som hittat dom och lämnat in dom. Ni kan inte fatta hur glad jag kände mig. Inte nog med det så tog mitt hjärta ett glädjeskutt lite senare.

Dagen var både bra och dålig. Väldigt panikartad m.m.

//Olivia

Gymnasieval

Att det skall vara så himla svårt att hitta något gymnasium och program som känns perfekt för mig. Nu har jag suttit i flera timmar och surfat runt på internet och kollat in olika skolor, läst elevrecensioner, kollat intagningspoäng och medelvärde o.s.v. men ännu har jag inte hittat något som känns "den här skolan och det här programmet SKA jag bara gå på". Alltid är det något som inte är bra t.ex. för höga intagningspoäng, långa sträckor att pendla, eller att eleverna klagar på maten eller lärarna.

Med mina 6 MVG och 11 VG får jag 285 poäng och efter att ha tagit bort mitt sämsta betyg får jag ju 270 poäng. Med de poängen kommer jag ju garanterat att komma in på något program och som det ser ut nu så kommer jag att söka naturvetenskapligt program på något gymnasium men jag känner ändå att jag vill ha med musik på något sätt och samtidigt välja till bra kurser som är viktiga att läsa t.ex. olika språkkurser och kanske mer fördjupad matte utöver Matte A, B, C och D.

Som det ser ut nu vill jag ändå jobba med musik på något sätt när studierna är över men jag känner ändå att jag borde välja Natur istället för Estet eftersom det är mer studieförberedande med ännu mer fördjupade kurser än Estet. En bra grund är alltid bra att ha och eftersom min pappa jobbar inom musikbranschen på olika sätt så kan jag ju ändå få kunskaper inom musiken samtidigt som jag läser Natur. Jag har tillgång till en studio där jag kan lära mig hur man hanterar inspelningsprogrammen och allt annat som hör till, på det sättet får jag ju kunskap om studioarbete. Jag är erbjuden att jobba i en musikaffär så att jag kan lära mig om olika instrument, vad det finns för olika märken, vad de kostar o.s.v. Dessutom kommer ju själva affärsarbetet att ge mig kunskaper om hur ett företag fungerar, med inköp, budget, försäljning o.s.v. och det är ju också viktigt inför framtiden. Jag har tillgång till alla möjliga instrument så jag kan utveckla mitt eget musicerande. Jag har tillgång till mixerbord och kan lära mig hantera både ljud- och ljusteknik. Jag har tillgång till en scen så att jag kan utveckla mitt scenspråk. Jag har med andra ord tillgång till det mesta så jag ser inte direkt någon anledning till att gå Estet. Frågan är bara om jag kommer att hinna med att lära mig allt detta inom musiken samtidigt som jag läser Natur på gymnasiet. 

Det är inte lätt det här med gymnasieval men jag antar att jag kommer att hitta något som känns bra för mig så småningom efter att ha besökt några skolor och läst lite mer om utbudet av skolor. Det är antagligen inte vanligt att hitta det perfekta programmet och den perfekta skolan på några timmar utan det tar nog lång tid. Vill man gå den enkla vägen så är det egentligen bara att gå vidare till närmaste gymnasieskola och välja ett program som Samhäll eller Natur men jag vill verkligen få tre riktigt bra år då man lär sig massor och trivs bra på skolan.

Jag ska släppa det här nu för idag och börja skriva en uppsats i hemkunskap, öva lite fördjupad engelska (eller fördjupad är väl lite att ta i men jag bestämde mig för att göra extra engelska för att lära mig så mycket som möjligt det här året. Vilken jäkla pluggis jag är då. Jag läser in Matte A i nian och dessutom pluggar jag extra engelska, haha. Men jag har så lätt i skolan så lite extraarbete gör faktiskt inte så mycket skillnad.) och se på idol. Nästa gång jag skriver blir det nog lite roligare, jag var bara tvungen att få skriva av mig...

//Linda


090922

Hej bloggen!

Imorse vaknade jag av att solen lyste in i mitt rum. Jag hörde fåglarna kvittra. Det var så mysigt varmt i hela huset. På bordet väntade världens godaste frukost. När jag gick ut genom dörren möttes jag av en klarblå himmel, torr asfalt och jag hade en underbar väg till skolan... Eller inte.

Vi kan ta det en gång till och då ska jag skriva exakt hur jag upplevde hela morgonen.

Jag vaknade av att regnet piskade mot rutorna. Jag ville bara stanna kvar i sängen och sova hela dagen. När jag insåg att jag var tvungen att gå upp så kände jag kylan mot min bara hud. När jag kom till frukostbordet så stod det ost och smör där. När jag gick ut genom dörren så möttes jag av piskande regn, blåst och 10 grader. Morgonen var jättelyckad.

Min morgon har påverkat hela dagen så ni kan ju tänka er hur sur jag har vart hela dagen. Jag har suttit med en tråkig min och halvöppna ögon hela dagen. På lunchen så åt jag nästan ingenting och blev sur för att jag var hungrig.

Men när jag kom hem så väntade en rykande makaronepudding, jag vet självklart inte hur det stavas men jag hoppas att ni förstår vad jag menar. Nu så har jag krypit under täcket och ska sova. Sedan blir det väl tyska och svenska läxan som ska göras.

Ha en fin dag!

//Olivia♣


Girls just wanna have fun - The Eliassons


Tjat om min ekonomi och andra otroligt intressanta saker

Det är helt sjukt vad mycket besökare vi har!

Hur som helst, om vi ska ta och fortsätta med att vara ironiska då... Det händer en massa i vår stad så det finns alltså hur mycket som helst att skriva om. Nej, att vara ironisk är så fruktansvärt tråkigt för tillfället.

Det händer inte särskilt mycket för tillfället. Vår stad är stendöd så jag och Olivia bestämde oss för att åka till storstan och inhandla lite nödvändiga saker som strumpbyxor, jeans m.m. 850 spänn gick det på, så nu har jag blivit rätt fattig, eller jag har visserligen över 5500 spänn kvar på mitt kort men nu får det räcka med inköp på ett tag.

Fast tänker jag efter så skulle jag behöva inhandla ett par vinterskor (converse är faktiskt inte särskilt varma har jag upptäckt nu efter att ha använt den typen av skor i minst tre vintrar), en jacka som passar till hösten (feta vinterjackor och somriga jeansjackor fungerar inte särskilt bra nu när det är svinkallt på morgonen men hur varmt som helst på eftermiddagen), en mascara (som jag egentligen inte behöver ha men som ändå kan vara bra att ha, haha lite virrigt där va? Min nuvarande mascara är väl 1,5 år gammal och ska man tro tidningarna så är det 1 år för mycket eller något.), ett läppbalsan (eller något i den stilen, eftersom mina läppar har en tendens att bli så grymt torra på hösten och vintern.), ett kontantkort till mobilen (eller vad det nu heter, behöver hur som helst ladda min mobil med minst 100 kronor. Jag har 21 kronor kvar nu som egentligen ska räcka i 17 dagar till. Känns stabilt.) och så fortsätter det...


Nej, något av det där vägrar jag att inhandla eftersom jag inte tänker slösa en krona till den här månaden, får se hur det blir sedan när barnbidraget + månadspengen kommer nästa månad. Jäklar vad jag låter bortskämd, det är inte så illa som det låter faktiskt. Jag får rätt mycket pengar men då måste jag betala allt själv också, man kan inte direkt gå till mamma eller pappa och be om pengar till att köpa t.ex. ett par svindyra jeans eller något utan då måste man spara tills man har råd själv. Okej, det där lät om möjligt ännu mer bortskämt. Äh, jag kan inte förklara.

Vad jag tjötar då?! Måste bero på att jag är trött. Jag skriver när jag blivit lite piggare och roligare igen.

//Linda


Backstageklipp från Nickelodeondagen i Visby



I somras var jag med och sjöng på Nickelodeondagen i Visby, jag tror inte att jag har skrivit det här. Det var hur som helst helt fantastiskt, det härliga vädret, publiken (det var nästan 7000 personer där!!!), de trevliga artisterna, stämningen m.m. Här ovan ser ni ett backstage-klipp ifrån Visby där jag syns i bild lite kort. Jag saknar det så otroligt mycket, det är helt klart bland det roligaste jag någonsin varit med om.


Sjukt bra bild, tycker inte ni det?

Jag har en massa bilder ifrån Nickelodeondagen i Visby men tyvärr finns inte så många på den här datorn, närmare bestämt två stycken, så här kommer de.


Foto: Silje Stokke

Jag och Johan pratade en del backstage innan vi skulle uppträda och plötsligt kom person ifrån Nickelodeon fram och ville ta kort på oss tillsammans. Hon tog två bilder men jag har bara den här på datorn.


En bild ifrån mitt uppträdande där jag sjöng en akustisk version av Bon Jovis "Living on a prayer". Den här bilden tog en fotograf ifrån en Gotlandstidning, dagen därpå fanns den på ett tvåsidors-uppslag i tidningen. Mycket häftigt!

Den 12 juli var min bästa dag på sommarlovet!

//Olivia


When You're Gone - Olivia

När jag ändå håller på här så MÅSTE jag bara ladda upp det här klippet. Olivia spelade in det här för lite mer än ett år sedan och hon har verkligen utvecklats. Hon sjöng jättebra då också men nu sjunger hon helt annorlunda. Här är klippet:


Monsoon - The Eliassons

Beviset för att vi varit Tokio Hotel-fans en gång i tiden:

Det är inte klokt vad jag inte gillar detta. Härligt att höra att man i alla fall har utvecklats både vad gäller mitt gitarrspel och Olivias sång. Fast när jag tänker efter, det är ändå hyfsat bra med tanke på att jag var nybörjare på den videon (är visserligen fortfarande nybörjare men jag behärskar i alla fall intrumentet ganska bra nu). Olivia var ju ganska ny med det här med att sjunga "på allvar" också så jag får väl ändå säga att videon är godkänd. Tittarna verkar ju gillar den också eftersom den har 5 stjärnor.

Det jag ville komma till med den onödigt långa introduktionen var att vi ska ladda upp ett nytt klipp snart. Vi vet inte riktigt vilken låt och så men vi känner att det verkligen är dags nu. Så länge får ni lyssna och njuta (?) av "Monsoon".

 


Olycka

Varför ska det alltid hända mig? Varje gunga har gått sönder när jag gungat i högsta farten. Ack, ack, ack säger jag bara. Landningen gör inte så ont men att sina händer dras mot snöret som gungan hängt fast i gör mer ont. Varje gång jag sträcker lite på min hand så känner jag av det. Om man kollar på rubriken så ser det ju farligare ut än vad det är men jag kan visa hur gungan såg ut efter att jag gungat sönder den..


Visst ser det härligt ut?

//Olivia


Onsdag - Skola

Jag orkade inte skriva efter Matte A-kursen och allt det där i måndags och uppenbarligen inte igår heller. Det är knappt så att jag orkar skriva idag heller. Men jag bestämde mig för att nu får det fanimej vara dags för ett blogginlägg igen, såhär seg uppdatering kan man ju inte ha.

Egentligen borde jag inte skriva ett blogginlägg eftersom jag inte direkt har något att skriva om. Det känns som en riktigt bra grund det här. Jag har hur som helst varit i skolan de senaste dagarna och i måndags hade vi friidrottsdag. Det gick faktiskt bättre än väntat och skall man tro listorna som satts upp i skolan så var jag topp 5 på flera grenar. Det jag blev mest nöjd över var mitt resultat på 60 meter som blev 9,0 sekunder, jag har aldrig sprungit snabbare så det resultatet blev jag riktigt nöjd över. Tyvärr så tror jag att lärarna tolkade det som att det stod 9,6 eftersom vår kära handbollsspelare på skolan skrev en slarvig nolla så att det ser ut som en sexa på resultatskortet, men skitsamma, haha.

Annars har det inte hänt så mycket. Idag var en grymt skum dag i skolan eftersom 3 av 5 lektioner ställdes in så dagen bestod i princip bara av en 3 timmar lång rast, en musiklektion och en spanskalektion. Jag kom hem vid halv tre tror jag och när jag lade mig i soffan för att vila somnade jag. Jag känner mig verkligen inte frisk så det kanske är anledningen till min plötsliga sömnbrist, för jag sov mycket inatt och så. Hoppas att jag inte blir sjukare för jag orkar verkligen inte med det. Nu i nian ska jag inte stanna hemma en massa dagar har jag bestämt mig för.

Nu ska jag gå ifrån datorn för att kolla på idol. Meningsfullt inlägg det här...

//Linda

Vad gör jag där?

Jag kollade runt lite på YouTube och kom in på Champion med Amy Diamond. Jag satt och kollade på den och plötsligt så ser jag en bild som jag känner igen. Det är ju jag som är med. Då hade tydligen den personen som gjort videon hittat bilden på mig och Amy någonstans, men var? Spola fram till 1:55 om ni vill se mig.

 
Ja, där ser man!

//Olivia

Skolfoto 2009


Här är klass 7D. (Jag i flätor längst fram)


Mitt enfoto

//Olivia


OLW



Helt klart min favoritlåt, haha.

//Olivia

Läger med klassen

Anledningen till varför jag inte har bloggat på sistone är inte för att jag inte haft något att skriva om utan för att jag har varit så svinigt trött sedan i fredags då jag kom hem från en ö där jag och min klass varit och sovit över. Man sover ju sällan särskilt mycket när man är på läger och har man dessutom paddlat genom tre sjöar och en å för att komma dit och sedan paddlat samma sträcka tillbaka igen med en spurt genom hela sista sjön är det rätt troligt att det slutar med att man stupar i säng så fort man kommer hem.

Dock lyckades jag hålla mig vaken i ytterligare två timmar eftersom vi var och hämtade upp mamma och pappa på flygplatsen. Mamma och pappa har varit en vecka på Kreta så jag och Olivia har klarat oss själva nu i en vecka. Det har gått bra men det tar på krafterna att sköta ett hushåll helt själv när man inte är van vid det. Ytterligare en anledning till varför jag varit så trött på sistone.

Helgen har varit riktigt seg och har i princip bara bestått av godisätning och tv-tittande. Just det ja, jag har ju paddlat kanot med Olivia, men det blev inte en särskilt lång tur. Det blåste på sjön och vi hamnade i en ström så vi var tvungna att vända om. Det är väl det enda aktiva jag har gjort nu i helgen. Starkt jobbat Linda!

Jag har för övrigt blivit otroligt förkyld och har låtit som en kråka nu i några dagar. Näsan krånglar lite också och jag håller på och snörvlar och är allmänt hängig för tillfället. Det är inte så smart att vara i närheten av mig för tillfället med andra ord.

Nu funderar jag på att gå utanför dörren och andas in lite frisk luft, det har blivit lite dåligt med det nu i helgen. Imorgon är det skola igen med friluftsdag, Matte A-kurs och glosläsning. Får se om jag orkar skriva något här när allt det är över.

//Linda

Idol 2009

När jag kollar på idol så får jag så himla mycket återblickar på Idol 2008. Det året kommer jag nog alltid minnas som något speciellt. Jag har nog aldrig vart så insatt som jag var då. Det var så kul när talangerna spretade så mycket. Alla var helt olika. Johan Palm skapade sådan hysteri bland tjejerna.

Detta året verkar inte lika kul. Visst, det har bara gått två omgångar men jag har inte riktigt hittat några favoriter. Det var nog två stycken i min smak i Göteborg men annars så har det inte funnits några speciella. Har ni hittat någon favorit som ni börjat heja på? Jag kan tycka att det är ganska svårt att hitta någon som man gillar till 100% när man sett dom en gång. Det är knappt att man kommer ihåg namnen på dom, haha.

//Olivia

Schrei so laut Du kannst!

Yes, jag har också varit ett Tokio Hotel-fan en gång i tiden, haha! Är det dock inte längre men jag tyckte att rubriken passade rätt bra till det jag tänkte skriva nu.

De senaste 90 minuterna har jag övat på låten jag och min grupp kör i musiken - 9 Crimes. Vi valde den bara för att vi inte kom på någon bättre för tillfället och för att vi redan kunde den låten med tanke på att den är så jäkla lätt. Hur som helst så sjunger jag och spelar gitarr och det går hur bra som helst förutom på ett ställe - slutet.

Slutet är en höjning och tittar man på namnet förstår man nog att man höjer låten. Fint på orginalet (där han som sjunger höjningen sjunger en oktav lägre än vad jag gör), mindre fint när jag gör det. Jag vet, man kan lösa problemet genom att bara sänka låten några tonarter, jag skulle kunna göra det men det skulle ställa till en massa problem för gruppen, därför försöker jag istället att lära mig sjunga höjningen.

Efter en stunds uppsjungning kunde jag till slut ta tonerna i höjningen hyfsat bra och efter att ha kört höjningen några gånger på raken satt den som en smäck. Toppen tänkte jag och tog gitarren för att köra låten rakt igenom. Jag spelade ett litet intro på gitarren och sedan tog jag första tonen på låten. Hur vacker är inte min röst då? På något sätt hade jag höjt hela mitt sångregister (eller vad det nu kallas) och kunde inte ta de vanliga tonerna särskilt fint alls längre, det lät bara hest och konstigt. Vad fasen?!, tänkte jag och provade att köra höjningen igen. Det gick hur bra som helst, men när jag försökte sjunga versen igen blev det samma resultat. Genom att pressa rösten till max för att kunna sjunga högre toner blev det för mycket för min röst när jag sjöng lägre toner igen. Oprofessionell röst, säger jag bara.

Nu har rösten trots allt stabiliserat sig och jag kan faktiskt både sjunga låga och riktigt höga toner bra nu. Gött, får hoppas att jag har någon röst över huvud taget imorgon bara. Nu ska jag sluta klaga, det finns folk som sjunger sämre än mig, haha. Ska bli härligt att kolla på IDOL ikväll och känna att "det finns många som är mycket sämre än mig". Lite konstig inställning, jag vet, haha.

Ha en trevlig kväll! 

//Linda


Måndag

Go' kväll!

Idag har jag gått runt i skolan och nyst, snytit mig och hostat. Är det ett tecken på att man är förkyld eller? Ja, det skulle jag tro. Tänk vad irriterade alla mina klasskompisar måste vara när jag sitter i klassrummet och försöker få upp snoret i näsan igen, haha. Dom vill ju ha arbetsro och inte höra Olivia sitta och snörvla.

På idrotten så fick vi springa runt båda bergen. Helt okej om du frågar mig. Jag sprang inte hela vägen men med tanke på att jag faktiskt inte är en idrottstjej så är den ganska bra att vara tvåa in i mål eller vad tycker ni?

När jag kom hem så skulle jag gå ett ärende på stan. Jag skulle köpa en återfuktningskräm till L på The Body Shop. När jag kom dit och kollade på alla grejer så tyckte jag att allting såg likadant ut så jag valde att inte köpa något. Då tänker säkert ni "Varför frågar hon inte bara personalen?" Det ska jag berätta för er, jag kan faktiskt säga det genom tre ord: Jag är mesig! Japp, där har ni svaret.

Sedan så sms:ade jag L och sa att jag inte hittade dom och självklart så skrev hon "Varför frågade du inte personalen?" Chi fick jag. Jag bestämde mig för att gå tillbaka till Body Shop och fråga i kassan och så fick jag köpt den där jäkla skitkrämen, haha.

Nu på kvällen så har jag pluggat lite. Jag har övat på min tyska och läst på biologi. Just nu så läser vi om celler. Jag tycker inte att det är så jätteimponerande när läraren bara står och snackar och målar på tavlan men när man väl får använda ett mikroskop så blir det hela mycket roligare.

//Olivia


Saker som jag vill göra

* Ge en stor fet smäll i ansiktet på en viss tjej (Fast jag skulle aldrig göra det)
* Börja prata med killen jag gillar
* Spola tillbaka tiden till den tolfte juli
* Kolla på TV (Som jag ska göra när jag skrivit färdigt listan)
* Gå till skolan (Visst är det konstigt?)
* Lyssna på musik och bara luta mig tillbaka
* Göra något hokos pokos så aldrig låten Svenne-Banan uppfunnits

//Olivia


6000 videovisningar och 2000 kanalvisningar på youtube

Tjoho, nu har vi nått ännu ett 1000-streck på youtube på sammanlagda antalet videovisningar OCH kanalvisningar.

Lite statistik då:

Videoklipp du tittat på: 1 937
Uppladdade videoklipp: 8
Videovisningar: 6 012
Favoriter: 9
Kanalvisningar: 2 000
Prenumeranter: 23

Mycket roligt!


Vi skriver mer sedan!

 


090905 - Trött och hes som få

Tja! Här sitter jag och käkar Läkerol för glatta livet. Min röst är för jäklig efter att ha skrikit som en galning och varit allmänt oseriös den senaste timmen. Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg...

Idag sov jag till halv elva och trots det har jag varit svintrött hela dagen. Borde det inte vara tvärtom, eller så kanske det är så att jag är så pigg så att jag blir trött av att vara jättepigg. Kul teori, jag är så sämst på att skriva bra klockan 11 på kvällen.

På förmiddagen gjorde jag inte så mycket, tog ett bad och andra saker som är ointressanta att läsa. Efter att ha ätit lunch hos farmor gick jag till stationen för att möta upp K. eftersom vi skulle ta bussen hem till henne så småningom. Hemma hos henne lagade vi bland annat den goda kinagrytan som vi gjorde i hemkunskapen tidigare i veckan. Jäklar vilka mästerkockar vi är!

Vid halv nio fick jag skjuts hem av farmor och jag gick direkt till O. som kollade på Sverige som spelade mot Ungern. Vi bestämde oss för att vara riktigt insatta i matchen och när Ungern fick straff skrek vi ut vår ilska mot domaren, haha. Sedan skrek vi ut vår glädje när Zlatan gjorde 2-1 i sista sekund. Efter det lät det som jag var inne i världens målbrott. Jag kunde inte hålla samma ton i mer än två sekunder innan rösten hoppade upp och ner hur som helst. För att stabilisera rösten igen snodde jag O:s Läkerol-ask och 20 pastiller senare är rösten hyfsat återställd. Härligt.

Nu vet jag inte vad jag skall göra. Kanske ska jag och O göra lite mat. Vi och våra sjuka tider säger jag bara. Det blir väl sängdags vid ett, halv två skulle jag tro. I alla fall för min del, O slocknar väl som vanligt vid tolv, halv ett. Då är hon riktigt rolig att konversera med måste jag säga, hon är helt borta och har ingen aning om vad hon snackar om. Vid sådana tillfällen är O som roligast, hahaha.

Jag skall sluta plåga er med mitt meningslösa snack. Vi ses!

//Linda

Everytime We Touch

I still hear your voice, when you sleep next to me.
I still feel your touch in my dreams.
Forgive me my weakness, but I don't know why.
Without you it's hard to survive.

Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I can fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
Cause everytime we touch, I feel this static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so
I can't let you go.
Want you in my life.

Your arms are my castle, your heart is my sky.
They wipe away tears that I cry.
The good and the bad times, we've been through them all.
You make me rise when I fall.

Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I can fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side.
Cause everytime we touch, I feel this static.
And everytime we kiss, I reach for the sky.
Can't you hear my heart beat so
I can't let you go.
Want you in my life

Cause everytime we touch, I get this feeling.
And everytime we kiss I swear I can fly.
Can't you feel my heart beat fast, I want this to last.
Need you by my side

//Olivia

Olivia och Linda hatar: Svennebanan

Idag är en stor dag i världshistorien. Detta trodde vi aldrig skulle inträffa men nu har det hänt...

VI HAR TITTAT OCH LYSSNAT PÅ HELA SVENNEBANAN-MUSIKVIDEON!!!
Och vet ni vad? Vi älskade låten, den är så jäkla meningsfull och proffsigt gjord så det är inte sant.



Den var så bra så att vi var tvungna att skapa en ny kategori eftersom den inte passade in någon annanstans. Numera finns alltså kategorin: "Olivia och Linda hatar:".

Kategorinamnet säger allt om vad vi tycker om sådan här "musik" som MTV uppenbarligen älskar att visa.


090903

Hej! Idag har det varit en helt vanlig skoldag och det finns inte så mycket att berätta om den, inget speciellt har alltså hänt i skolan.

Jag tänkte bara uppmärksamma min mammas och pappas förlovningsdag som är idag. De har nu varit förlovade i 20 år (3 september 1989 förlovade de sig alltså) men ännu är de inte gifta, haha. Hur som helst så ska vi fira detta här hemma och göra en trerätters middag och har jag förstått det hela rätt så är det jag som skall stå för förrätten, fast det är mamma och pappa som bestämmer vad vi ska ha till förrätt, jag bara gör den eller något sådant...

Därför måste jag sticka iväg till köket och börja med den nu innan de blir förbannade på mig, vilket jag inte vill. Det är ju trots allt deras förlovningsdag och då ska jag i alla fall försöka vara dem till lags. Så syftet med detta inlägg var alltså att gratta dem, alltså tänkte jag avsluta lite passande. Jag vet inte riktigt om grattis är rätt ord att använda, men skit samma jag gör det i alla fall.

Grattis mamma och pappa på den 20:e förlovningsdagen!


//Linda



Uppdatering 22.09:

För det första: Mamma och pappa hade bestämt att vi inte skulle ha efterrätt eftersom de vill hålla sig pigga och friska längre. Hmm...

För det andra: Jag skulle uppenbarligen inte fixa förrätten eftersom mamma och pappa inte litade på att det skulle bli gott nog, eller något sådant. Jag har ju faktiskt VG i hemkunskap i alla fall, haha.

Jag var bara tvungen att rätta till den felaktiga informationen.


Skola, skola, skola

Här är det otroligt bra uppdatering ser jag. Jag ska försöka förbättra mig, det lovar jag, men det är så jäkla mycket att göra i skolan nu. Jag tror att antalet läxor var nio stycken eller något liknande, första riktiga veckan liksom?! Lärarna försöker ta död på oss, det är uppenbart.

Jag har inte så mycket intressant att skriva om. I måndags var jag på stans gymnasium för att påbörja min inläsning av Matte A-kursen. Jag går ju bara i nian ännu men eftersom jag fick möjligheten att läsa in en gymnasiekurs bestämde jag mig för att ta den chansen och göra det. Matematik är ju kul dessutom så varför inte, tänkte jag, och dessutom kommer jag ju att kunna läsa andra kurser på gymnasiet eftersom jag börjar med Matte B direkt då. Jag hoppas verkligen att jag klarar av den här kursen trots att jag inte har läst nians matte ännu men det ska nog gå.

Idag efter skolan när jag var ute på stan med Olivia såg jag en massa "Nickelodeondagen-affischer". De kommer ju till Göteborg nu på söndag och jag fick sådana minnen när jag såg dem. Allvarligt talat, det känns som en evighet sedan vi var i Visby fast det bara var drygt 2 månader sedan. 12 juli, strålande sol, backstage-området med den otroligt vackra havsutsikten, de trevliga artisterna bakom scen, över 6000 pers i publiken, Olivia på scenen, ja jäklar vilken härlig dag det var!

Nej, jag hinner inte sitta här längre och snacka en massa minnen utan jag ska gå och umgås med min familj nu.

Vi ses! // Linda

Onsdag

Ja, skolan var bra men idrotten var ganska tråkig. Jag personligen tycker att idrotten är mycket tråkigare med min nya klass. Jag saknar min gamla klass. Det känns så himla konstigt att gå i skolan utan dom. När man väl ser sina gamla klasskompisar så fattar man hur mycket man saknar dom. Jag har bara gått i skolan i två veckor utan dem men jag saknar dom så jäkla mycket.

När jag kom hem från skolan så vilade jag efter en tuff idrottslektion. Sedan så kom Linda hem så då blev det mycket roligare. Vi spelade gitarr, piano och sjöng. Sedan så satt vi bara och pratade. Sedan så kom jag på den bästa idén att gå ut och fika. Jag är så jäkla smart. Tyvärr så hade cafét stängt som vi tänkte fika på så vi fick gå någon annanstans.

När jag och L gått runt lite så bestämde vi oss för att köpa baguetter och cola. Vi var rätt så hungriga så det var lika bra att äta en macka istället för bullar. Bra val av oss, haha.

Nu ska jag göra min engelskaläxa. Jag har den tills på fredag men jag gör den idag så jag slipper att göra den imorgon. Ha det bra!

//Olivia


RSS 2.0