31 augusti 2010 - Ett inlägg om allt som flyger igenom huvudet

Efter mycket påtryckningar från min kära syster så är det väl dags att skriva något. Grejen är den att jag varken har ork eller lust just nu.

Jag går i skolan och det är grymt bra där. Jag trivs hur bra som helst. Däremot är det inte lika bra att behöva gå upp vid klockan sex för att pendla. Hallå? Jag måste sova minst sex timmar till för att fungera normalt? Naturvetenskapliga programmet är bra och NO-ämnena + matte är mycket roligare nu än på högstadiet, men det kommer att bli mycket att göra, det märks.

Alltså jag blir förbannad på mig själv. Jag sitter inomhus och det är, enligt den som delade in årstiderna, den sista sommardagen idag. Kan ni fatta. SISTA SOMMARDAGEN?! Jag blir galen. Imorgon är det första september och då är det höst, vart har juni, juli och augusti tagit vägen liksom? Okej, jag vet, det är inte särskilt mycket mindre sommar imorgon än vad det är idag, men just vetskapen om att det är höst gör att det kommer att kännas höstigare. Typ.

Vet ni, idag var en viktig dag i mitt liv. Vill ni veta? Wait for it... JAG TVÄTTADE I TVÄTTMASKINEN HELT SJÄLV IDAG (med min lillasysters och till en viss del farmors hjälp visserligen men det är inte så viktigt skulle jag vilja säga. Det var ändå mest jag som gjorde det och jag hade klarat det själv.) så nu är jag verkligen helt redo att flytta hemifrån, tjoho!

Nu ska jag plugga kemi och lösa två uppgifter i matte som jag inte hann med idag och sedan ska jag chiiiilla hela kvällen! ♥

Linda 

Saknad

Jag längtar verkligen efter min systemkamera som är inne på lagning. Ett liv utan den är verkligen svårt att tänka sig, haha. Jag tycker ju om den så mycket och kvaliten på bilderna i bloggen blir ju så mycket bättre än med mammas digitalkamera.

Jag säger inte att det är något fel på mammas kamera men jag saknar verkligen min kamera och jag hoppas att den är färdig snart så jag kan få hem den igen. Jag vill ju ut och fota fina höstbilder. Ja, tro det eller ej, här i min stad är det kyligt varje dag även fast solen lyser. Augusti har vart den sämsta sommarmånaden helt klart. Den har bara regnat bort. Man blir verkligen besviken.

Men jag hoppas på ett SMS från Elgiganten där det står "Du kan nu komma och hämta din kamera" Jag kommer att hoppa flera meter upp i taket när jag får SMS:et.


Olivia

Måndag 30 augusti 2010

Ja, snart så är det den första höstmånaden, gud vad skumt det känns. Det var ju för sjutton inte längesedan jag skrev "Ja, snart så går vi in i det första sommarmånaden". Usch, nu saknar jag sommarlovet. Jag har gått en vecka i skolan och jag är utbränd, haha. Kanske inte utbränd men det är tråkigt i skolan. Läxorna börjar redan ösa in. Thank you!

Just nu ligger jag under en filt och tittar på Tpp model. Jag har verkligen en cirkel som jag följer varje dag. Jag kommer hem från skolan, hoppar in i Tyra banks show när en halvtimma har gått sedan så tittar jag på Top model. Efter Top Model så drar jag ut i friska luften och tar en lång cykeltur. På kvällen umgås jag med familjen, äter kvällsmat och sedan så gör jag mina läxor.

Idag så har vi gått igenom lite i tyskan vad man ska kunna göra för att få G, VG och MVG och jag ska helt klart satsa på MVG men jag förväntar mig inte att jag ska få MVG men jag ska verkligen försöka.

Nej, nu har Top Model börjat igen. Ha det superduper bra så laddar jag upp dagens kläder lite senare idag.





Olivia


Självkänsla

Jag tror att alla vi tjejer har någongång ställt oss framför spegeln och hittat flera fel på vår kropp. Jag har ofta stått framför spegeln och hittat massa fel på kroppen, vissa dagar känner man sig tjock, vissa dagar tycker man att man är ful m.m. Vi tjejer blir aldrig nöjda, vi hittar alltid något att ändra, större bröst, smalare ben, lite smalare mage och massa mer saker. Vi måste sluta med detta.

Många gånger har vi ställt oss på vågen och sett att vi gått upp ett kilo och får panik och bestämmer oss för att sluta äta. Om jag skulle vilja gå ner något kilo så skulle inte jag sluta äta, jag skulle träna mer, jag skulle mått bättre om jag tränade och åt nyttigt.

Det finns mycket som kan få oss att må sämre och få dålig självkänsla. Om ens vänner sviker en så hittar man massa fel på sig själv och anklagar sig själv för att förlorat vännerna medans det är de så kallade vännerna som är felet och som svikit dig. Jag har blivit sviken en gång och jag minns hur mycket jag kämpade för att passa in, hur dåligt jag mådde och hur ledsen jag var.

Sådana upplevelser är bra att vara med om ibland. Hade inte det hänt så hade jag aldrig vart den jag är idag. Idag så har jag lärt mig att klara mig själv, jag gillar att vara själv ibland. Man kan bara sitta och tänka på allt mellan himmel och jord och slippa tänka på att lyssna och ge respons när någon pratar. Jag föredrar ju inte precis att sitta själv i matsalen men att sitta själv i en korridor är inga problem för mig.

Jag minns vad jag gjorde varje dag efter skolan då jag var utanför. Jag satte mig på sängen och lyssnade på Tokio Hotels Ich bin da och kände verkligen att jag var betydelsefull på ett sett. Jag hade ju många människor omkring mig som älskar mig för den jag är. Man ska inte behöva lådsas för att få vänner. Det bästa är att bara vara sig själv. Är man trumpen och tyst så kommer det att vara någon som gillar den personligheten.

Jag är en jätteblyg tjej så jag får kämpa varje dag med att bli mer utåtriktad. Jag har blivit mer pratglad med åren och jag måste säga att det har gett mig mycket självkänsla efter att jag pratade med han jag var kär i. Vissa dagar så tog jag mod till mig och gick fram till honom och pratade. Självklart så ville jag bara vända om när jag närmade mig honom men mina ben gjorde något helt annat. Man måste våga göra saker som man egentligen inte vill göra för tillfället men som kommer att vara ett bra minne efteråt. Om inte allt går åt helvete förstås, men då vet man vad man ska göra annorlunda nästa gång, haha.

Jag kom bara och tänka på detta när jag läste Blondinbellas intervju i VR tidigare idag. Jag började tänka på så himla mycket. Jag ville bara skriva av mig lite, jag tycker att detta med självkänsla är ett viktigt ämne som mer stora bloggare borde ta upp. Det är superbra att Bella tar upp detta men mer borde göra det.

Olivia

Gamla bilder

2005 (9 år)



Vilken klädstil man hade på den tiden, haha.


Min förra katt Tusse som sprang bort en vinter för längesedan.


Jag, syrran och Tusse. Ser ni hur kort jag är eller?


Jag sitter på en pizzeria i Kalmar. Stolarna var otroligt höga så ni vet att det inte är jag som är superkort.


Jag posar inför kameran på hotellet i Kalmar.


Egobilder är alltid välkommet.


Vi köpte en hamster som fick heta Fläckis. Är hon inte helt underbar?

2006 (10 år)

En personlig favoritbild, hahahaha :D


Jag blev ett fotbolls-fan och köpte min första fotbollströja.


Jag tog hål i öronen för första gången.


Vi köpte en ny katt vid namn Zingo och han fyllde fyra år i april. Stor kille!


Han kände sig bekväm i familjen första dagen.


Åhh, jag vill krympa Zingo så han blir lika liten som han var då. Vilken mysis!


Jag träffade min förra stora idol Amy Diamond.


Jag och Linda på nyårsafton 2006

Olivia


Mannish Boy



Nu ska jag berätta en historia bakom låten Mannish Boy som är med i H&M:s nya TV-reklam. I Grekland så fanns det en ung snygg kille på vårt hotell som såg ut att vara en modell eller artist. Varje gång han gick förbi vårt bord vid frukosten så nynnade alltid pappa på Mannish Boy. Jag hade aldrig hört låten förut men sedan några veckor efter att vi kommit hem så hör vi den i H&M:s reklam. Varje gång den kommer så skrattar hela familjen.

Olivia

Lördag 28 augusti 2010

Halli hallå! Kan man ens säga så? Haha, nu lät det som att jag satt och rimmade men det var inte meningen. Denna dagen så har jag vart en av de segaste människorna på denna jord. Jag vet faktiskt inte själv varför jag varit så himla slö. Jag kan gissa på att det är p.g.a det superhemska vädret som anfallit vår stad idag.

Regn, hagel och åska, sol i kanske några sekunder sedan störtskurar igen. Borde jag kanske köpa mig ett paraply? Eller jag har ju faktiskt ett gammalt paraply med döskallar på, haha. Kanske inte det snyggaste men man behöver för sjutton inte ett snyggt paraply, bara det skyddar mot regnet.

Möjligtvis så kanske kvaliten kunde vart bättre.. Varje gång det kommer en liten vindpust så vänds hela paraplyet ut och in, kanske inte det härligaste med tanke på att allt regn blåser rakt in i ansiktet och över hela håret. Jag har inget problem med att få blött hår, min frisyr brukar ändå inte vara så avancerad. Lite hårspray lite här och var. Jag har inte värsta kungamiddagshåret precis. Shit, jag kom på ett nytt ord. Kungamiddagshår. Jag är bara för bra.

Nej, nu ska jag lägga mig och kela med min dis (katt). Jag hoppas att det blir bättre väder imorgon, då kan jag ut och cykla som jag har börjat göra varje dag. Jag älskar och cyklar och det kan vara hyfsat bra träning dessutom. Jag älskar den personen som kom på dagens cykel. Tack så jättemycket!

De två senaste dagarna så har jag suttit och läst boken Simon & Sophie och jag måste säga att det är en av de bästa böckerna jag någonsin läst. Jag har knappt kunnat slita mig från boken, så himla bra. Om ni inte har läst den så måste ni läsa den, ni kommer inte att ångra er.

Haha, när jag startade inlägget så trodde jag att jag skulle skrapa ihop ett jättekort inlägg men detta inlägget blev inte så jättekort i alla fall. Förresten, jag har en bra nyhet.. Jag har växt mycket i sommar och är nu 157 cm. YEES! Fast jag har inte mätt mig hos skolsköterskan så hos henne är jag säkert 156 eller något. Men i alla fall, jag är superglad över det.

Nej, nu orkar jag inte skriva så mycket mer. Jag hoppas att ni har en bra kväll så hörs vi nog senare eller kanske imorgon. Vi får helt enkelt se.



Olivia


27 augusti 2010

Dagen kunde börjat bättre med tanke på att jag hade sovmorgon men det gjorde den inte. Först så kommer pappa in i mitt rum klockan sju och frågar "När börjar du?" och jag började inte förrän tio över nio så jag fick vifta iväg honom så jag kunde sova mer. När jag sovit i tio minuter så hör jag att något smäller till vid fönstret och jag ser en svart skepnad bakom gardinerna, en jäkla fönsterputsare.

Sedan när jag kom till frukostbordet och skulle precis hälla upp gröt i tallriken så säger mamma att sylten är slut, tack för den. Förutom alla de händelserna så var morgonen superbra, haha.

Skoldagen har också vart rätt bra, jag var aktiv på tyskalektionen och det är ju alltid välkommet med lite handuppräckningar med tanke på att det händer ytterst sällan. Jag är en sådan som sitter med händerna på bänken men de åker aldrig upp i luften för jag får världens pipröst när jag ska svara. Tragiskt men sant.

Eftermiddagen var också lite speciell, jag träffade på en kille som jag inte sett på jättelänge, tyvärr så hann vi inte prata för jag tror att han var påväg mot en träning men jag vet inte. Jag hade lust att prata med honom men tyvärr så gick det inte denna gången, får bli en annan gång.

Kvällen har vart bra hittills, familjen har ätit supergod lasagne och tittat på TV, mysigt! Men nu ska jag läsa lite. Ha det superduper bra!

Olivia

Första veckan på gymnasiet avklarad.

Nu är det fredag och jag har gått en vecka på gymnasiet och jag kan nog inte vara nöjdare än vad jag är. Allt är så grymt bra och så himla annorlunda jämfört med tidigare. Det var okej på högstadiet också men jag kände att jag inte utvecklades så mycket, då framför allt kunskapsmässigt. Min förra klass var inte den mest studiemotiverade klassen på jorden och det tog alltid lång tid att komma igång. Nu tar det i princip en minut och sedan sitter alla på sina platser och lektionen kan börja. Förut fick jag ont i huvudet av skolan eftersom det var så högljutt jämt men jag har inte haft ont i huvudet på hela veckan eftersom det är så lugnt och skönt i klassrummet.

Skolmaten är grym. Vi har fått ett matkort så nu kan vi gå runt på olika restauranger och äta, vi äter alltså inte i någon matsal. Den här veckan har jag käkat thaimat och indisk mat och det har varit toppen och man blir så mätt på det också. Frågan är om man kommer att behöva träna mer för att maten är onyttig eller om den är ungefär som skolmaten fast med mer näring. Jaja, man får vänta och se helt enkelt, haha.

Lärarna på skolan är toppen. Det finns inte en enda lärare hittills som jag är missnöjd med utan det kommer nog att bli superbra. Klassen är också helt fantastisk. Vi har fått riktig gemenskap på en vecka och man kan prata med i princip vem som helst och käka lunch med alla.

Pendligen är än så länge uthärdlig och jag tycker att det är skönt att sitta på ett tåg och bara slappna av på morgonen. Dessutom kan jag pendla med min pojkvän vissa dagar och det är toppen. Min pojkvän går i samma stad som mig så vi kan ses efter skolan och även om vi inte träffas lika mycket som när vi gick i samma klass så fungerar det jättebra än så länge.

Ja, det var lite tankar om min första vecka. Jag är supernöjd i alla fall.

Linda


Inget blogghumör

Ja, som ni märkt så har jag blivit väldigt tråkig på senaste tiden med tanke på att jag inte bloggat. Grejen är att jag känner att jag behöver en liten paus från bloggandet. Jag kanske kan skriva i bloggen om det händer något kul eller bara om jag är bloggsugen vilket jag inte är just nu för tillfället.

Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, jag tänker inte direkt sluta blogga helt och hållet, jag vill ju dela med mig av mina händelser i min sjukt spännande vardag men just nu så rullar allt på helt vanligt och jag känner inte någon mening med att blogga när man inte har något vettigt att säga.

Nu kanske inte detta inlägget var så himla vettigt men det är bara för att all fantasi har försvunnit ur mig för dagen. Hoppas jag är på bättre humör imorgon istället. Jag kanske skriver ett jätteglatt inlägg imorgon om att jag vill blogga hela livet ut, haha. Det är inte omöjligt men inte särskilt möjligt.

Imorgon så börjar jag klockan 09.10, YES! Äntligen så får vi något bra och mysigt på schemat. Denna dagen har ändå vart helt okej, jag blev inte övertrött vilket var superduper bra. Nej vet ni vad? Nu är det dags att gå till sängs.

God natt! Kramar Olivia

Träslöjd, min grej?

Jag har ett svar på den frågan. Nej! Träslöjd är verkligen inte min grej och det kan man se tydligt när jag står och försöker att såga isär en träbit. Nu kanske ni undrar "Varför valde hon träslöjd?" men det är för att man är tvungen att testa både syslöjd och träslöjd så då valde jag att köra på träslöjd denna terminen för jag vet att jag inte är bra i träslöjd och jag sparar helst inte träslöjd till sista terminen i nian, det hade vart lagom smart.

Denna dagen är våran nästlängsta dag så vi gick till fem i halv fyra, vilken mystid, haha. Grejen är att vi aldrig slutar tidigt någon dag så jag får stå ut med detta schemat hela åttan, jag tror att jag kan klara det. Imorgon så är det vår kortaste dag. YES! Gissa när vi slutar.. 14.40. Gud så tidigt. Dessutom så har vi en av de jobbigaste lektionerna imorgon.

Just nu känner jag mig supertrött och mina ögon är halvöppna. Hmm, snarare halvstängda. Haha , ett litet skämt från Hitta Nemo som jag och Linda brukar köra på. Vi båda älskar den filmen så vi sitter och skrattar hela tiden. Den som inte skrattar en enda gång i den filmen är dryg, det kan jag avgöra. De har ju så grymt roliga skämt där, haha.

Förresten, idag hade jag min första tyskalektion. Den var helt okej tycker jag men det är bara för att vi inte gjorde något speciellt och det var väldigt gött. Jag käner så sjukt mycket press inför betygen. Jag vill ju verkligen få bra betyg, det är något som är superviktigt för mig. Just nu så vet jag bara inte vilka ämnen som jag måste plugga mer i, svenska kanske.

Men i alla fall, nu så ska jag luta mig tillbaka och njuta av att skolan har slutat för dagen. Gud så härligt. Ser ni vilken "snygg" bild jag tog när jag var hemma under rasten. Perfekt pose, hahaha.


Här ser ni tjejen som är sämst på träslöjd. Jag försöker mig på en sitt-pose, haha. Lyckas jag bra? Nja...

Olivia


Onsdag 25 augusti 2010

God morgon på er allihopa! Jag mår finfint idag förutom att jag vaknade till att det piskade mot rutorna. I det läget så hade jag ingen lust att gå upp. Men när jag väl steg upp ur sängen så möttes jag av kall luft som åkte runt i rummet så jag fick gå till köket, göra mackor och te och sedan lägga mig i sängen igen och äta frukost, mys!

Jag är en sådan person som inte tycker om att bli väckt av en person utan av en låt. Man kan alltid snooza låten men aldrig en människa. Sedan om man har en låt man tycker om så kanske man vill vakna men idag så ville jag inte vakna på grund av en kusin som hade bytt låt till en kille som sjöng falsk och läsbade, tack för den, haha.

Dagens schema är inte mysigt, superlång bildlektion, den blir nog rätt kul men sedan så har vi tyska m.m. Hela dagen slutar klockan halv fyra, tack så jäkla mycket för den dagen, haha. Nej, nu ska jag borsta tänderna, håret m.m. Ni får ha en superbra dag så hörs vi runt halv fyra.

Kramar Olivia

tjugotredje augusti tvåtusentio - Första dagen i klass NV1c

Idag har varit en bra dag. Jag har gått min första dag på mitt nya gymnasium och allt känns redan så mycket bättre än högstadiet. Jag passar bra på naturprogrammet och jag gillar personerna som går i min klass. De känns väldigt jordnära och jag kommer bra överens med dem. Det är väl kanske lite tidigt att säga för mycket om hur nöjd jag är för jag har ju bara gått en dag men tankarna som går igenom mitt huvud idag är helt igenom positiva.

Allt känns bra och det är inte en massa grupperingar - än så länge. Jag kan prata med alla i klassen och eftersom i princip ingen känner någon i klassen så att alla öppna och glada. De lärare jag har träffat verkar toppen, skolans läge är fantastiskt, skolans matsystem är toppen, nollningen verkar grym liksom elevkåren och jag har aldrig varit med om en sådan tyst och lugn klass. JAG framstår ju som pratig liksom och det är något utöver det vanliga kan jag säga, haha. Men jag älskar det. Hoppas att det alltid blir så lugnt och skönt i klassrummet.

Idag har varit en dag med en jäkla massa information om nollning, elevkort, kopieringskort, matsystemet, schema, utdelning av papper och presentation av rektor, lärare och skolsköterskor m.m. Dessutom har vi tagit kort på klassen med en engångskamera som vi kommer att framkalla och få se på studenten. Det kommer att bli skitroligt. Vi slutade runt två idag, jag mötte upp Gillis på centralen och vi åkte hem.

Alltså jag är så otroligt nöjd över allt just nu. Imorgon är ännu en informationsdag och på onsdag börjar plugget. Jäklar vad jag kommer att behöva plugga. Men det är så värt det. Hoppas att mina tre år kommer att bli helt fantastiska nu. Jag ska göra allt för att läget ska bli så i alla fall.

Linda

Första dagen på gymnasiet

Bra klass, bra skola, bra läge, bra schema, bra mat, bra stämning, allt är bara allmänt bra.

Linda

Dåligt schema

Ja, det man ser mest fram emot är schemat. Tyvärr så fick jag ett riktigt kasst schema. På torsdagen så slutar vi tidigast och gissa vilken tid vi slutar. 14.40. I sjuan så slutade vi klockan 13.15 som tidigast. Nu så går vi två dagar till halvfyra och resten runt tre. Förlåt men jag är bara en aning sur just nu.

Men men, nu så ska jag inte tänka mer på mitt schema utan jag ska tänka på hur roligt jag kommer att ha det i skolan, haha. Det som är så sjukt jobbigt är att man börjar ju inte lugnt och sansat utan man går ju på allt direkt. Jag lovar att vårt första prov dyker upp om några veckor. Det är typiskt våran skola, haha.

Det känns som att schemat är viktigast i skolan. Om inte schemat är bra så är det inte kul att gå i skolan. Eller jo, kul är det ju men det hade vart roligare om vi fått ett lite bättre schema men det får man ju stå ut med att man inte kan få. Förra året så tyckte jag att det var jobbigt att gå i skolan till tre. Jag kommer ju ligga och sova på den sista lektionerna.

Nej, fasen också. Nu såg jag att den sista lektionen är NO. Ärligtalat så är NO mitt sämsta ämne så jag måste verkligen bli bättre i det. Jag lyssnar inte alls mycket på läraren för jag blir alltid så himla sömnig på NO-lektionerna. Ärligtalat så undrar jag hur många som bryr sig om Amöban, haha. Ja, den förflyttar sig genom att kapa av en del av kroppen och så låter den delen växa ut på ett annat ställe eller hur det nu var. Jag är dålig på att förklara.

Nej nu så måste jag få något i magen för jag är riktigt hungrig, frukosten blev inte den bästa med tanke på att jag var rätt nervös innan jag gick till skolan. Det kändes konstigt att man skulle börja åttan men nu känns det som världens normalaste grej, haha. Men vi hörs!


Såhär glad är jag över schemat, haha.

Olivia

Dags att börja skolan

Ny skola, ny stad, nya bekantskaper. Jag är nervös men väldigt förväntansfull. Ska dra till tåget om några minuter och sedan är det igång. Hoppas att allt blir bra nu, att jag trivs på nya skolan, att den är precis så bra som jag har förväntat mig. Vi ses!

Linda

Några dagar gammal videoblogg



Olivia


Helt otroligt!

Jag trodde aldrig att vi skulle få så många besökare utan att göra någonting. Vi har vart aktiva på bloggtrafik men då får man aldrig kommentarer men nu när vi blev veckans blogg hos FEBBS så svämmar besökarna in och vissa stannar kvar och blir våra personliga läsare. Jag är så glad så jag kan knappt beskriva denhär känslan!


Fredag



Lördag

Hoppas söndag blir lika bra, hehe.

Olivia

Att bli Veckans blogg kan göra mycket

Imorse så gick jag in på bloggen och såg att vi fick 92 besökare igår och tänkte "Va' fasen?" sedan så gick jag in på FEBBS blogg och såg att vi blivit den femte finalisten i Veckans blogg. Herregud tänkte jag då, jag trodde att det var omöjligt, haha, ibland så vänder turen. Jag vill bara tacka FEBB så himla mycket för länkningen.

Jag blev uppskattad för mitt långa inlägg som jag skrev nyligen, det trodde jag aldrig att jag skulle bli, sedan så har jag och Linda fått 300 visningar på youtube på bara tre dagar och sedan två nya läsare, kan det bli bättre? Tänk vad glad man kan bli om det går bra. Jag menar, två läsare är ju inte alls mycket men det gör mig jätteglad.

Det är samma sak för barnen i Afrika som svälter, om vi skänkte en 50-lapp i månaden till fattiga barn så förstår ni hur glada de skulle bli. 50 kronor är ju ingenting för oss här i Svergie. Istället för att köpa något på rean så kan vi hjälpa ett barn, ett liv.

Vi lever alldeles för bra här i Sverige, vi klagar på allt mellan himmel och jord, t.ex att det regnar för mycket, vi har en finne i pannan, det gick hål på ett par strumpbyxor, vi förstår ju inte hur bra vi har det. Det är ju bra att vi har regn, förstår ni hur glada de i Afrika eller de i något annat torrt land skulle bli om de fick regn? Förstår ni hur lite det betyder att vi får en finne? Vi dör inte av finnar, flera människor dör varje minut av svält, vi vågar inte ens gå utanför dörren när vi har en finne. Hur låter det?

Jag blir bara så förbannad på mig själv i såna här tillfällen, jag blir så himla sur för att jag får några obetydliga repor i min mobil. Jag ska vara glad för att min familj har råd med att köpa en mobil till mig. Jag ska vara glad att vi har en stabil ekonomi så vi kan resa och uppleva saker, det är ju många som inte åker till ett annat land för att de inte har råd. Jag menar, vi ska vara glada för det vi har. Vi måste lära oss att uppskatta saker mer här i livet.

Alla tänker, nej nu ska jag börja skolan men det är så många i vissa länder som skulle göra allt för att gå i skolan men de får inte. Här i Sverige så är det massa som skolkar och röker istället för att lära sig saker. Vi är så bortskämda här i Sverige.

Det var alla tankar i mitt huvud för tillfället. Jag ska skriva mycket tankar med tanke på att det var en läsare som ville det. Ha det bra!



Olivia

Sluta spama plus andra tankar

Alltså, något som varenda bloggare borde fatta är att det lönar sig inte när man skriver i en blogg "Hej, vad har du gjort idag?". Ärligtalat så tror jag att de flesta som får en sådan kommentar blir bara sur. Eller sur kanske inte är rätt ord, möjligtvis så blir man irriterad. Varje gång jag ser en sådan kommentar så blir jag bra irriterad.

Om man då kommenterar något om inlägget så blir jag glad och går in på bloggen och skriver en kommentar om ett av hennes/hans inlägg. Då blir ju allt så mycket roligare om man kommenterar varandras bloggar, inte bara med svar utan bara visa att man är lite intresserad.

Det finns allt för många bra bloggare som inte uppskattas för deras arbete som de lägger ner på sin blogg. Jag sitter och kan skriva milslånga och viktiga inlägg, blir jag uppskattad för det? Nej. Det är inte en enda som säger "Du skriver väldigt bra" utan det är bara folk som skriver "Fin blogg, vad har du gjort idag?"

Däremot så får alla blåsta tjejer som provocerar i sina bloggar stora bloggar och folk som läser deras meningslösa inlägg som handlar om att man inte får vara tjock. Vad är det för förebilder för förvirrade 11 åringar? De fattar ju inte att det finns småtjejer där hemma som får en bild av hur en "snygg" tjej ska se ut. Stora läppar, skitstora bröst och resten av kroppen ska vara pinnsmal. Gud så hett det låter va? Fy f*n!

Jag blir bara så frustrerad när jag tänker på vilket samhälle man får växa upp i. Bara massa tjejer som gör onödiga skönhetsoperationer och ser mer blåsta ut än vanligt. Jag tänker på de 11 åringar som är inne på internet och läser Kissies blogg och ser upp till henne. Jag minns väl hur det var att vara 11 år, det var ju bara tre år sedan, haha. Men man är ju osäker i den åldern och man är inne i en sådan period där man tänker "Hur ska jag se ut?" Och så går dem in på Kissies blogg och tänker "Så vill jag se ut" Är det inte helt sjukt ändå?

Sedan så kanske de börjar blogga och provocerar. Själv så har jag aldrig hamnat i den situationen för jag läste inte ens bloggar när jag var elva år, då satt jag inne på hemsidan OKEJ, haha. Jag började läsa Kenzas blogg när jag var runt tolv och hon är ändå en av de bästa förebilderna inom bloggvärlden. Visst hon röker och festar ganska ofta men.

Äsch, vet ni vad? Nu orkar jag inte lägga ner mer tid på detta inlägget som ingen kommer att orka läsa, förutom min syster förstås, hon är en sann läsare, haha.

Olivia


Snart är det vinter

Varje gång man börjar skolan efter ett långt och härligt sommarlov så känner man att vintern är så sjukt nära. När jag tänker på det nu så får jag lite panik för jag vill inte ha vinter, jag vill ha ett långt sommarlov, jag vill sola mer, bada mer, hoppa mer studsmatta m.m. Det finns så mycket mer man vill göra. Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Men nu är den här, så ta för dig, solen skiner idag. Den låten sjöng jag och Linda när vi paddlade kanot i början av juli. Då var det verkligen långt kvar av sommarlovet men nu står jag här och har min sista sommarlovsdag.

På måndag så börjar allt igen, då börjar alla tidiga uppstigningar, allt plugg, problem som kan uppstå i skolan, allt mellan himmel och jord kommer att hända. Förra året så var jag olyckligt kär hela sjuan och ville inget annat än att bli tillsammans med honom men självklart så slutade allt i en besvikelse. Nu lever jag dagen och är inte kär i någon, det kan vara härligt att inte tänka på sådant och fokusera på sig själv istället, man behöver det. För tillfället så är jag inte kär i någon och jag trivs bra med det.

Oj, nu kom jag in på ett annat ämne om man tänker på rubriken, haha. Jag är rätt bra på att komma ifrån ämnet i mina inlägg. Där har ni gamla vanliga Olivia, tjejen som alltid kommer ifrån ämnet. Jag ska visa en bild som jag hittade på tal om vinter.



Haha, nu började jag faktiskt längta efter vintern, fast ändå inte. Men förra vintern var verkligen jättemysig och jag hoppas att det blir en sådan igen, kanske inte lika mycket snö men nästan.

Olivia


20 augusti 2010 Fredag

God morgon på er allihopa. Detta kommer att bli ett superkort inlägg. Ni vet ett sådant som jag stör mig mycket på, haha. Men anledningen är för att jag ska ut och jogga. Kan ni fatta det? Ut och jogga, lata Olivia som bara sitter inne och bloggar, haha.

Igår så var jag faktiskt med en kompis och vi hade superkul. Vi var ute på stan och kollade på lite grejor sedan så drog vi vidare till en restaurang och åt lite mat. Vi spelade även kort hemma hos mig och det var verkligen superkul.

Nej, nu ska jag ge mig ut i spåret innan det är för många ute som kommer att springa om mig. Ha det super!




Olivia

Högt IQ på Mensas testprov



Jag gjorde Mensas testprov för skojs skull för att se ungefär vart jag hamnade på IQ-skalan och resultatet blev onekligen bra. Nu känner jag mig smart, haha.

Linda


Hur får man en stor blogg?

Ärligtalat så har jag ställt mig själv den här frågan så himla många gånger. Jag har lite saker som jag tycker är viktigt med en blogg. Jag säger verkligen inte att detta är måsten för att få en stor blogg för man ser ju att jag inte har en stor blogg så egentligen, varför lyssna på mig när jag rabblar upp vad jag tycker att man ska göra och inte göra för att få en stor blogg? Men för er som är intresserade, börja läs.

Det första jag tänker på när jag går in på en blogg är designen. Är inte designen så snygg så kollar jag aldrig in innehållet i bloggen vilket förstås är dåligt.

Man ska gärna ha bilder på sig själv så man vet vems blogg man läser. Det bror ju helt på om det är en Anonym person som vill förbli anonym men om det är en vanlig blogg som jag har så ska man gärna ha mycket bilder.

Provocera INTE! Ingen tycker om dig då, alla läser bloggen för att de tycker att du är en superjobbig person. Dessutom så kommer du att få en stämpel för livet.

Var dig själv och var snäll mot dina läsare.

Skriv inte i andra bloggar "Hur ser din kväll ut?" Man förstår ju att det bara är någon som vill ha fler läsare. Besökare för dagen kanske de får men aldrig läsare som stannar kvar.

Om man skriver ett inlägg så ska det vara hyfsat långt och vettigt. Om man skriver tre meningar så kan man ju för sjutton lika gärna skaffa Twitter.

Jag har aldrig fått en stor blogg och jag har haft två bloggar innan denna bloggen. Jag var 12 år när jag startade min första blogg och jag förstår att ingen ville läsa den för där skrev jag bara massa ointelligenta saker. Ärligtalat så tycker inte jag att man ska börja blogga som 12-åring för då är man fortafarande för ung för alla utseendefixerade saker som finns i massa andra bloggar.

Visst jag är bara fjorton men det känns ändå som en helt okej ålder att börja blogga, men personligen så tycker jag att de bloggarna som är bäst drivs av personer som är 16 eller mer. Nu läser ju inte jag så många bloggar så jag vet ju egentligen inte hur andra som är yngre än 16 bloggar. Men de som har de största bloggarna är oftast äldre än sexton.

Sedan något som intresserar många tjejer är mode. Det är nästan bara modebloggarna som är stora nu för tiden. Min blogg har lite gott och blandat, haha. Jag skriver om min helt ointressanta vardag, jag skriver väldigt mycket tankar. Sedan så skriver jag bara om allt annat som faller mig in helt enkelt men det första som jag rabblade upp är det jag skriver om mest.

Som ni ser så är jag väldigt bra på att ladda upp milslånga inlägg men jag känner att ska man skriva ett inlägg så ska det vara ett långt och vettigt. Det behöver kanske inte vara lika långt som mitt men ändå längre än tre meningar. Och som jag sa, om man är en sådan "bloggare" så kan man lika gärna skaffa Twitter eller någon annan sak där man inte ska skriva långa inlägg.

Det var "lite" tankar om bloggar m.m. Jag undrar hur många som läst inlägget nu, haha. Men för de som har gjort det (min syster) så vill jag tacka er för att ni orkat lyssna på allt. Fortsätt att läs bloggen så kommer ni att få höra mer intressanta tankar och åsikter.

Olivia


Under ytan - The Eliassons


Mystofflor

Jag har alltid vart helt och hållet svag för mysiga och varma tofflor och nyligen så köpte jag ett par från IKEA för 19.50:- Visst är det ett superbra pris? Det som är lite tråkigt är att jag glömde dem i vårt sommarställe så de kommer väl att ligga där hela vintern. Jag kommer att sakna dem, haha. Det bästa är att Linda köpte likadana i samma storlek så jag kan låna hennes istället, haha.


Olivia

Mintgröna naglar



Jag kan tipsa om detta nagellacket från Depend för 25 kronor. Jag älskar det och jag kommer att använda det
mycket nu.

Olivia

18/8-10

Hallå hallå! Det är galet hur svårt det är att komma ihåg att skriva i den här bloggen. Livet flyter på som vanligt här i lilla staden. Det händer inte så mycket. Jag segar, vilar upp mig inför skolan och är fast i någon slags icke-kreativ bana. Det är värdelöst. Ni märker hur dåligt man kan skriva ibland, men jag kan inte skriva så bra som jag brukar kunna nu i mitt icke-kreativa tillstånd. Jag är sämre på att tänka i poetiska banor, på att spela instrument och på att sjunga med inlevelse. Jag antar att de flesta tankarna går i skolbanor. Om mindre än en vecka så börjar jag gymnasiet. Det känns så skumt, men ändå bra. Jaja, jag ska inte förpesta bloggen med snurriga tankar längre. Jag återkommer när jag kan skriva som vanligt folk igen.

Linda

Tisdag

Hola! Bonjour! Hej! Hello! Hallo!

Ser ni hur superduper språkkunnig jag är? Jag måste erkänna att jag går faktiskt i tyska, spanska och franska i skolan. Jag delar upp det. Vi har tre språklektioner i veckan och jag får gå på tyskan en dag, spanskan en dag och franskan en dag. Haha, nejdå, en sådan pluggis är jag verkligen inte. Fatta vad jobbigt att göra tre språkprov.

Men i alla fall, idag så åt jag, syrran och pappa frukost på ett café och det var verkligen supermysigt. Dessutom så har vi gått på samma café i hur många år som helst. Jag har ätit på det cafét jättemånga gånger. Dyrt men gott. 20 :- för ett vaniljhjärta, det kan man lika gärna köpa från ICA för 8:-.

Idag så har jag även köpt lite material till skolan. En 7 ämnes bok, alltså där man kan plugga inför prov, jag hade en bok förra året också och jag är verkligen nöjd över det köpet. Sedan så har jag även köpt fem mappar och en dagbok. Fast dagboken är ju inte direkt till för skolan men..

Kvällens planer är inte många. Jag sitter faktiskt och funderar just nu på vad jag ska göra, kanske spela lite sims, haha. Jag tröttnar aldrig på Sims. Visst, vissa dagar så suger det att spela Sims men för det mesta så älskar jag det. Tyvärr så blir man helt fast och sitter och spelar i timmar men jag har ändå inget bättre för mig.

Men i alla fall. Ha det så bra så hörs vi kanske senare ikväll eller kanske inatt när jag spelat färdigt sims, haha. Snacka om simsnörd.



Olivia

Måndag

Hej på er alla där hemma framför datorn! Idag så har jag lämnat in min systemkamera på lagning. Tråkigt tråkigt. Ni får vara beredda på att bilderna på bloggen kommer inte ha så hög kvalitet på ett tag men jag ska försöka klara mig utan min lilla kamera, jag saknar den redan, haha. Det känns så himla konstigt att den inte står där på skrivbordet som den brukar. Nu låter jag fånig men tänk om jag ser ett motiv som skulle vara så fint på bild och så kommer jag på att kameran är på lagning. Surt!

Vädret idag är supertrist. Blåsigt och härliga regnskurar. Jag vill inte ta ett steg utanför dörren men tyvärr så måste jag och syrran gå till hemköp för att köpa lite tacogrejer. Vi äter tacos väldigt ofta i denna familjen men det är bara för att vi ÄLSKAR tacos.

Vi fick en superbra kommentar på YouTube idag, "You guys should be Tokio Hotel not those other losers...=}" Visst var den snäll? Jag älskar den och den gjorde verkligen min dag. För er som inte förstod vad personen menade så kan jag säga det. Han tyckte att det borde vara jag och Linda som var Tokio Hotel, inte de andra töntarna/förlorarna.

Nej, nu ska jag hitta på lite annat. Vad jag ska göra vet jag inte. Men ni får ha det superbra!





Olivia

Grupptryck

Det är jättemånga som råkar ut för grupptryck och sedan hamnar helt fel och som aldrig kommer där ifrån. Sådan tur är så har jag aldrig hamnat i en sådan situation för jag vet vilka man ska vara vän med, jag ser vilka som skulle pressa mig till att göra saker jag inte vill. Men tyvärr så gör inte alla det.

De hamnar i helt fel gäng, en i gänget börjar röka och peppar alla andra till att börja röka. Till sist så har alla börjat röka. Efter att de börjat röka så måste de ju hitta tillfällen att röka, då väljer de att röka under lektionstid och de får kvarsitting. Låter det inte bara för smart?

Sedan så börjar de hänga på ett ställe där det finns många andra som är precis som dom. De kommer i kontakt med knark och kanske blir beroende av det. Så bra, nu har de börjat slösa pengar på både knark och cigaretter. De kommer även i kontakt med sprit så där ryker mer pengar.

Det går skit för dem i skolan för de är knappt med på några lektioner och när de väl är med så lyssnar dom inte. Sedan så står dom där och ska välja linje på gymnasiet och de som trott i alla år att IV kommer att ta emot dem, så synd att de lägger ner IV nästa år och lägger till ett tionde grundskolår. När de gått färdigt sitt tionde skolår och ändå inte fått bra betyg nog så lägger de ner och hoppar av skolan.

De har nu inget jobb och ingen utbildning och alltså ingen lön. De börjar leva på bidrag för att kunna försörja sig själva.

Detta skulle aldrig hänt om de sa ett enda ord. Nej..

Det var lite tankar om grupptryck. Nu så finns det väl väldigt mycket mer som har med grupptryck att göra men jag berättade bara om en sak som kan förekomma om man inte vågar stå emot grupptrycket. Jag säger inte att detta kommer att hända alla som börjar röka det är bara en av de många sakerna som kan hända. Så snälla, nästa gång någon säger till dig att göra något som du inte vill, säg bara nej. Jag vet hur svårt det kan vara att säga nej men det får man öva på.

Olivia


Söndag 15 augusti 2010

Hallå där allihopa! Nu var jag riktigt nära på att skriva god morgon, haha. Jag vet inte varför, antagligen för att jag är rätt van vid att skriva god morgon. Just nu så är vädret supertrist, regnigt. Jag hoppas att hösten blir solig percis som förra året. På ett sätt så längtar jag till skolan för det finns ju faktiskt mycket bra saker med skolan. Man får en kanon utbildning. Om man bryr sig förstås. Vissa väljer ju att sitta och röka under lektionerna men mer om detta ska jag prata om i ett annat inlägg.

Alldelses nyss så åt jag en vegetarisk och nyttig måltid som jag lagade helt själv. Den bestod av pasta, falafel, spenat och morötter, mums! Jag har inte tänkt att bli vegetarian på heltid, eller vad man nu säger, men jag ska i alla fall äta betydligt mindre kött. Ärligtalat så kommer jag inte att kunna motstå vanliga köttbullar, det är ju bara så gott.

Jag har inga planer för morgondagen, blir det lika dåligt väder som idag så är det ju ingen idé att gå ut. Men i och för sig, det är ju min sista vecka av ledighet så jag borde göra något bra av den istället för att sitta inne och känna ångest inför skolan. Det kommer ju gå ett år till sommaren 2011.

Nej, nu så ska jag påbörja ett inlägg om grupptryck och lite andra tankar. Jag hoppas att många kommer att läsa det för jag tror att det kan bli rätt viktigt.




Olivia

Amanda Jenssen







12 augusti 2010 - Lördag

Hallå hallå!

Idag så har vi haft en underbar dag i sommarstugan. Vi har solat och badat och bara tagit det lugnt men senare på eftermiddagen så kom molnen in över himmelen och täckte solen. Ibalnd blir man allt bra trött på moln men jag är ändå glad att det regnar här i Sverige. Tänk vad torrt och jobbigt det hade vart om det aldrig regnade. Vi som lever i Sverige ska vara glada för att vi bor här för vårt klimat är bara för bra.

Men i alla fall. När det mulnade på så åkte vi in till stan och handlade. Vet ni att efter jag såg ett klipp om hur grisar behandlas så vill jag börja äta mer vegitariskt och jag tänker aldrig mer äta gris. Idag så köpte jag lite vegitariska saker i affären bland annat vegitariska köttbullar. Jag har smakat på det i skolan och det är supergott.

Nu så ska jag titta på film och bara mysa. Ha det super!

Olivia

Favoritconverse

Visst har man sina favoritskor genom tiderna? Jag har mina chockrosa converse, som inte är chockrosa längre, haha. Men dom har jag verkligen andvänt mycket, jag har haft dem i flera år och de har vart med på nästan alla upplevelser. Några exempel:

Första dagen i sjuan

AC/DC konserten i Göteborg

När jag uppträdde med Living on a prayer på Nickelodeondagen i Visby

Green Day konserten i Stockholm

Green Day konserten i Göteborg

Alla Johan Palm konserter

Tokio Hotel konserten i Göteborg

Som ni märker så har jag haft dem väldigt länge och jag tänker aldrig skrota dem, jag ska ställa upp dem på en hylla när jag inte kan ha dem mer. Det är samma sak när det gäller min David Bowie tröja som jag använde på Nickelodeondagen i Visby. Nu ska jag visa mina vackra Converse.




Olivia


Filmdag som leder till andra tankar och åsikter

Idag så har jag och syrran bara legat inne och kollat på film, än så länge så har vi bara sett Avatar och vi har tre filmer kvar att se. Jag förstår inte hur jag kommer att orka se på tre till, jag blir alldeles matt av att se Avatar för att den är så lång men om ni inte har sett den så måste ni verkligen se den.

Avatar är en riktigt stark film som alla i hela världen måste se. Det får en att inse att varje dag så fälls tusentals träd i regnskogar världen över och vad gör vi? Vi sitter här hemma och låtsas som ingenting eller säger "Det får väl dom fixa, vi har ju ingen makt." Jag säger som Michael Jackson, vilka är dom?

Vi måste för f*n göra något snart, om vi ska hålla på så här som kommer det inte finnas något kvar, vi kommer inte kunna leva på jorden längre. Jag förstår känslan att känna sig hjälplös för det gör jag med, jag vet inte vad jag ska börja men om verkligen ALLA engagerade sig lite i detta så skulle vi se skillnad.

Jag sitter inte här och säger att jag gör massa för detta för det gör jag inte för jag vet som sagt inte var jag ska börja, jag vet att inte jag ensam kan göra någon förändring men alla tillsammans kan göra det. Vet ni en anledning till varför det fälls träd? Mc Donalds! De hugger ner träd för att de ska få betesmark till sina kor som vi ska sitta och äta upp när vi fått vår jäkla cheeseburgare i handen. Träd fälls förgäves. Vi kan leva utan Mc Donalds. Vi skulle må så mycket bättre om man bara stängde ner den skiten. Maten där ger ju ändå ingen näring, det är bara fett.

Förlåt för mitt språk men jag är bara så himla upprörd över allt detta. Jag säger inte att jag inte äter Mc Donalds, för det gör jag men vet ni? Jag ska sluta äta den skräpmaten och det tycker jag att alla ska göra. Jag tror inte att jag gör någon förändring med att sitta och klaga i ett inlägg för ingen läser min blogg men om bara alla kända personer som verkligen är förebilder skulle göra detta så skulle det bli skillnad.

Nej, nu ska jag göra mig redo för andra filmen. Ha det bra.



Olivia


En negativ kommentar kan väga så mycket mer än en positiv kommentar.

Ett urval av positiva kommentarer på youtube.

väldigt bra! 5/5 stjärnor ;)

ni är jättebra !

This sounds Amazing

Ni är skitbra ju!
Önskar jag hade den rösten och kunde spela gitarr så bra.
har kollat på flera av era videosar, och bra är ni.
keep going!:)

Lovely stuff, well done. 5*

bra jobbat :)
Good job girls (:
Linda could you send me the chords you use, please?
Mine are not so melodic and good..
thanks :P

This is so good!
Linda, can you email me the chords you have?
My chords are a piece of dental instrument!

great suff:) 5******
all the best
jesse

grymt bra! :)

Nice one! :D
not bad...nice voice , nice chords,
and both of u look so pretty ^^

Waow, vad duktiga ni är =D

You girls Rock. You two can be the next HEART band if you continue performing

ni två är riktigt bra!!

Vår enda gemensamma och rakt igenom negativa kommentar på youtube:

ummm (N)



Ändå så är det den där ointelligenta sur-kommentaren som man, när man fick den, hängde upp sig på. Tänk att en liten negativ skitsak kunde väga mer än så mycket positivt. Men vi har lärt oss att strunta i rakt igenom negativa kommentarer. Visst vi har fått en enda gemensam negativ kommentar, men man lär sig att strunta i folk som bara vill en illa med tiden. Vi spelar såhär, låter såhär och passar det inte vissa personer så är det deras problem. Alla kan ju inte tycka om det man gör för vad som låter bra i en persons öron låter dåligt i en annan persons öron. Men vi vill ju hela tiden bli bättre och konstruktiv kritik är jättebra, vilket vi har fått mycket på våra första videos. Jag har aldrig varit en person som vill höras och synas bara för att om ni förstår hur jag menar. Jag vill få uppskattning för något jag älskar att göra. Det stärker en otroligt mycket när folk säger att man är duktig. Jag minns en gång när jag och Olivia var på McDonalds och det kom fram en främmande tjej och sa något i stil med "Ni heter Linda och Olivia va? Ni är jättebra på att sjunga och spela gitarr." Sådant värmer så mycket och stärker både självkänsla och självförtroende.

Alltså jag bara babblar på nu känner jag. Vad jag vill komma till är att man aldrig ska låta människor trycka ner en och få en att känna sig värdelös. Istället ska man skaka av sig det negativa och istället glädjas åt alla komplimanger man får. Alla är värda att bli uppskattade.

Linda


I can't stay with you. You can't be a part of my life.

Jag var där för er
Alldeles för länge
Jag behövde er
Men ni var aldrig där
Och nu står jag här
Det enda som finns kvar
Är sanning


10 augusti 2010 - Göteborgs kulturkalas dag 1

Idag var första dagen på Göteborgs kulturkalas och jag och min vän Anna drog ner vid ett för att checka läget. Först gick vi runt i en massa second hand-butiker, sedan i affärer som Monki, H&M, Weekday, Monki igen, JC, H&M igen o.s.v. o.s.v. Ni fattar grejen. I sex timmar höll vi på så och vid sju gick vi mot Götaplatsen för att se Timo Räisänen (eller hur sjutton man nu stavar hans efternamn). Det var så otroligt mycket folk på avenyn så det gick nätt och jämt att komma fram.

När vi var på Götaplatsen så satt vi ungefär en timme och kollade på lite annat och vid halv nio gick Timo upp. Jag hade knappt hört någon låt med honom innan jag såg honom idag men jag tyckte att konserten var härlig. Man stod och trängdes där i publiken och det var en så härlig stämning. I sådana tillfällen är jag så lycklig och alla problem och negativa tankar bara försvinner.

Jag kom hem vid elva någon gång och nu sitter jag här och har grym träningsvärk i benen efter sju, åtta timmars promenad i Converse, inte världens bästa långdistans-skor. Men det är synd att klaga.

Linda


Vampires Sucks



Denna filmen måste jag bara se med tanke på att jag inte gillar Twilight, haha!

Olivia

Gamla minnen

Nu har jag tänkt att skriva ner tankar om allt möjligt som inträffat i mitt liv. Det kommer att vara både glada och sorgsna minnen från min uppväxt.

Som liten så var jag väldigt blyg och tillbakadragen vilket jag är fortfarande men jag har verkligen börjat jobba bort det, idag är jag mycket mer frammåt. Men när jag var yngre så vågade jag inte säga emot överhuvudtaget så jag fick leva i min lilla bubbla där jag inte vågade säga emot. Jag har en upplevelse som jag minns väldigt starkt.

Det regnade ute och alla på dagis tog vatten i en hink och en pensel och började måla med vatten på trä eller vad som helst. Det var en kille i kanske tre års åldern som inte fick en pensel och då började han tjata på mig om att han kunde ta min pensel men jag hade inte en minsta tanke på att ge honom min pensel. Efter några minuter kom han tillbaka med en hink full med vatten, drog ut min tröja och hällde allt vatten in i tröjan och ner på ryggen. Hur mycket vatten kan det vart? En liter kanske. Fy F*N för honom! Om han börjar på min skola då ska jag banne mig hälla ett glas vatten på honom och ge igen för gammal ost.

Det var ett minne från dagis som jag minns som mitt värsta minne. Sedan så har man ju jättemånga bra minnen också. Jag var bästa vän med en kille på dagis och vi hade verkligen jättekul men vi har inte sett varandra sedan dagis. Men vi var verkligen tajta, vi var hemma hos honom och lekte och han var hemma hos mig, vi gungade ofta tillsammans på rasterna, satt bredvid varandra vid maten m.m.

Livet var så grymt simpelt när man gick på dagis, det var knappt någonting som man oroade sig för. Dessutom så slutade jag ganska tidigt varje dag så vi behövde inte spendera överdrivet mycket tid där som många barn måste göra idag.

När man började skolan så blev allt direkt mycket jobbigare. I två:an så började vi med redovisningar som jag verkligen inte tyckte om, jag var alltid tomatröd i ansiktet och hade ångest i två veckor innan jag skulle redovisa. Det var och är verkligen en plåga för mig. Jag hittade även en ny vän i tvåan, vi hade riktigt kul men vi blev ovänner väldigt många gånger men då lär man känna varandra på alla sätt. Jag tror att det är nyttigt att ha bråk med sina vänner.

Jag minns hur vi grät oss igenom telefonsamtal, vi bråkade på internet men ALDRIG i verkligheten, väldigt fånigt om du frågar mig men på den tiden så var jag rätt mesig när det gällde sådant men det är jag ju i och för sig nu med. Allt som har med bråk att göra är så mycket lättare att säga via MSN eller SMS, tyvärr.

Olivia


Linda hatar: Djurplågeri.

Ett liv som gris from Djurrättsalliansen on Vimeo.

Jag såg ett inlägg om det här och som den djurvän jag är så gick jag in på bloggen och kollade på klippet och det fick mig ärligt talat att börja gråta. Det gjorde så himla ont inom mig att se det för jag är verkligen för djurens rätt. Det är fruktansvärt hur grisarna behandlas. Jag har inte ätit mycket griskött innan jag såg klippet dels för att jag inte är så förtjust i smaken och dels för att jag visste att grisarna inte behandlades bra, men jag visste inte att det var såhär illa. Jag tycker att det är bra att de publicerar en sådan här video för man blir verkligen medveten om hur grisarna behandlas och vad det är för något man äter. Det är så vidrigt att det får vara såhär. När ska folk börja fatta att det är liv det handlar om? Det är inte någon jäkla produkt utan det är en levande varelse och ingen ska behöva behandlas såhär. Djur är värda precis lika mycket som människor.

Just nu är jag äcklad och chockad av hur hjärtlösa och själviska människor kan vara. Hur i helvete kan man på farmerna gå in och se den här verkligheten och inte göra något åt det? Hur kan man ha hjärta att behandla någon så otroligt illa? Det är helt sjukt hur grymma människor kan vara.

Linda 


Kreta, Almirida


Jag och syrran är glada för att åka iväg till Grekland.


Linda dricker en kaffedrink medans vi väntar på planet.


Själv dricker jag riktigt kaffe och får superont i magen..


Det vackra havet som vi badat i hela veckan.


Vi åt även goda kinderägg, haha.


Jag och Linda.


Vackert hotell vid havet.


En bild på mig och Linda inne i vårt hotellrum där tre kackelackor sprang löst, haha.


Poolen som tillhörde hotellet.


Det fanns en bowlinghall i hotellet bredvid vårt.


Linda var bra den dagen, haha. Hon kom faktiskt tvåa.


Vårt grannhotell där vi åt frukost.


Vårt fina hotell.






Det vackra havet.




På denna stranden låg vi och stekte nästan varje dag.






Denna gatan gick vi igenom många gånger.


Sista kvällen i Almirida.


Jag och Linda drack många banan och jordgubbs milkshakes.

Olivia


8 augusti 2010

Hej där!

Nu är jag som sagt hemma från Grekland och jag måste säga att det har vart en helt underbar resa som bjudit på kanonväder, supergod mat m.m. Jag kan skriva lite från resan här och nu. Jag tänker inte berätta allt för det skulle ta alldeles för lång tid.

Vi har självklart legat och stekt på stranden nästan varje dag. Varje dag så har det vart klarblå himmel 33 grader i skuggan och 29 grader i havet. Som ni kanske förstår så ville man inte åka hem men allt måste väl ha sitt slut? Men i alla fall, jag och syrran har sprungit runt som galningar efter tre kackelackor som gått lösa i rummet, fy sjutton för dem. Jag hade seriöst ett askfat på sängbordet så jag kunde mosa den om den kom i närheten, haha.

En annan dag så var vi vilse i de höga bergen. Bilen hade knappt någon bensin kvar och vägarna gick sick-sack upp för bergen och lite här och var låg det bilar som kört ut för kanten, minneshus (eller vad man nu ska kalla det) för de som dött i bergen. Självklart så får man panik där uppe men sådan tur var så kom vi till den stora vägen tryggt och säkert.

Sista dagen så hade jag superont i magen och förgiftade de allmäna toaletterna med mina gaser, haha. Stackarna som satte sig på samma toa som jag efter mig, haha. Men som ett mycket bra ordspråk lyder "Nöden har ingen lag"

Nej, nu ska jag lägga mig i sängen, min datastol är så sjukt hård så man kan inte sitta här en längre stund, haha. Imorgon så laddar jag nog upp bilder från Grekland. Ni får ha det super nu och njut av det kalla och tråkiga vädret.

Olivia

RSS 2.0