Prov.

  • Optikprov, tisdag
  • Astronomiprov, tisdag
  • Spanskaprov, fredag

Det är härliga tider just nu. Nästa vecka har vi tre prov vilket gör att jag sitter och pluggar som en galning. Just nu håller jag på med astronomin men så småningom kommer en kompis hem till mig så ska vi plugga optik tillsammans. Spanskan får jag ta vid ett annat tillfälle. Dessutom har jag matte A-lektion imorgon efter ordinarie skolan. Det känns bra det här. Nu vet ni i alla fall varför jag inte uppdaterar, fast ni är väl rätt vana vid det här laget. Jag är inte direkt världens bästa på att uppdatera.

See you! Linda


Mainstream-blogg

Nu tänkte jag bli mainstream och börja skriva vad jag gjort under dagen så som alla andra gör. Lite lagom roligt sådär men annars förblir den här bloggen fullkomligt stendöd och det är ju ännu tråkigare. Dessutom är det kul att kunna gå tillbaka och se vad man gjort tidigare i sitt liv. Jag börjar med detta idag och tänkte nu berätta vad jag har gjort.

Jag har gjort absolut ingenting.

Okej jag ljög lite där. Jag har faktiskt kollat igenom en jäkla massa teckningar som jag gjort mellan åren 1995 och 2000. Fulare får man leta efter, men bild har ju faktiskt aldrig varit ett av mina starkaste ämnen. Men mitt ibland alla min "huvud med ben"-teckningar hittade jag faktiskt en skitsnygg bild, föreställandes en orm med öronmuffar eller något sådant. Där överträffade jag mig själv faktiskt, ett riktigt mästerverk om jag får säga det själv. Jag borde egentligen lägga upp den på bloggen men jag är lite rädd att ni bara kommer att kopiera mitt mästerverk då och det vill jag ju såklart förhindra. Fast om jag skall vara ärlig så handlar det bara om att jag inte orkar ladda upp bilden här, det är alldeles för jobbigt.

Nu funderar jag på att göra något fullkomligt oväntat. Vad gör man absolut inte på en lördagskväll? Pluggar förstås. Nej, jag får ångest bara jag tänker på det, så jag avfärdar den tanken totalt och kollar på Nickelodeondagen från Visby, där Olivia uppträdde i somras, istället. Det är härliga minnen det!

 

Linda

 


Tokio Hotel.



Inte långt kvar nu tills jag och Olivia skall se Tokio Hotel för första (och med största sannolikhet enda) gången. Vi går på konserten eftersom vi gillade dem så otroligt mycket i 2007 och 2008. Egentligen så var jag bara ett fan av dem i ett år och nu lyssnar jag aldrig på dem längre men det skall ändå bli intressant att äntligen få se dem live. Förra gången blev ju konserten inställd och jag och Olivia bestämde oss för att vi någon gång skulle se Tokio Hotel live och snart är det dags. Tyvärr så tycker jag att de nya låtarna är rätt så värdelösa, gillar deras gamla sound mycket bättre.


Trots att jag har svårt att förstå det nu så har Tokio Hotel haft otroligt stor betydelse för min musikaliska utveckling. Jag lärde mig att spela gitarr när jag var sisådär nio, tio år men det var först år 2007, när jag hörde Tokio Hotels låt Monsoon som jag bestämde mig för att börja spela gitarr på riktigt. Jag skulle bara lära mig den låten på gitarr, det spelade inte roll hur lång tid det tog den skulle helt enkelt övas in. Det var då jag lärde mig de mycket användbara barréackorden, gitarrens toner på halsen, att byta mellan de olika ackorden snabbare, fick hyfsad taktkänsla och så vidare. Sedan dess har det bara rullat på och jag känner att jag utvecklas hela tiden men jag har verkligen massor kvar att lära. Trots att jag inte lyssnar på Tokio Hotel längre så kommer jag alltid tycka att de är ett beundransvärt band och jag kommer aldrig kunna tycka illa om dem på något sätt. De är ju trots allt de som gjorde att jag valde att fördjupa mig inom musiken på ett helt nytt sätt och börja utvecklas i en otrolig fart jämfört med tidigare.

 


Det bästa med att ladda upp videos på youtube är att man alltid kan gå tillbaka och kolla på sina äldre videos och se hur man har utvecklats. Det här var vår andra youtube-video och jag minns hur grymma vi tyckte att vi var. "Bäst i världen" i princip. Jo men visst.

Linda


Någon som kan franska?

Fick en kommentar på youtube rätt nyligen, synd bara att vi inte har en aning om vad det betyder... Franska är väl kanske inte vårt starkaste ämne, just för att ingen av oss läser franska i skolan. Däremot pratar jag flytande spanska och Olivia pratar flytande tyska, fast det beror på hur man definierar "flytande" (Ha. Ha. Ha.).

Hur som helst så körde jag det i google translate. Det gick sådär om man säger så...

"Tré cute cé ke esce vouv you please send me the tab? merki davance"

Jag förmodar att jag skall skicka tabsen på låten till henne men jag börjar undra om hon ens skriver på franska. Är google translate så jäkla dåligt eller har jag bara översatt från fel språk? Hm, det tål att tänkas på.

Linda


Älska snö!

När snön gör så att skolorna stänger, då kan den lika gärna stanna kvar ett tag till. Men annars kan den försvinna illa kvickt. Just nu älskar jag snö eftersom vi fått en extra ledig dag imorgon pågrund av rasrisk eller liknande. Det känns bra. Nästa vecka är det tre prov, det känns mindre bra. Men det tänker jag tränga undan så länge som möjligt. Imorgon tänker jag inte ens så mycket som titta i en NO-bok. Aldrig i livet!


Så är glada och vackra är vi för tillfället. Nej, våra ögon sitter inte helt rakt. Ja, vi börjar bli lite tunnhåriga. Vi är ju trots allt inte särskilt unga längre, så tunnhårighet är väl rätt normalt?

Linda

Trassel med internet

Hej! Anledningen till att uptaderingen vart rutten är för att det är något trassel med vårt internet. Jag kommer börja uppdatera mer när jag väl fått igång internet igen. Just nu funkar det bra men datorn som jag bloggar på är en minilaptop och jag kan för fasen inte skriva. När jag ska skriva ett v så råkar jag skriva ett b och så vidare. Riktigt jobbigt.

Men nu så ska jag plugga tyska för snart så är det tyska prov. Imorgon är det NO-prov, på tisdag nästa vecka så är det svenskaprov och på onsdag nästa vecka så är det SO-prov. Härliga lärare man kan ha.. Jag hoppas att ni får lugnare kommande veckor än jag. Ha det så bra!

Olivia

19 februari 2009

Ni anar inte hur trött jag är nu. Sedan klockan elva idag har jag rensat ur saker ur mitt rum, dammsugit, organiserat saker, dammat och allt möjligt. Detta för att Olivia hade tröttnat på sitt gamla lilla rum och ville flytta ut till det dåvarande kontoret. Men nu är allt färdigt och både jag och Olivia har fått en förnyelse av våra rum. Det har faktiskt blivit riktigt fint och om jag hade varit på humör så hade jag laddat upp bilder men just det humöret är jag sällan på, vilket gör den här bloggen ganska bildfattig. Hur som helst så lever vi trots att det inte verkar så med tanke på vår härliga uppdatering.

Linda 


Över 10000 visningar på youtube

YEEEES! NU ÄR VI KÄNDA FÖR VI HAR 10000 VISNINGAR PÅ YOUTUBE!
Kanske inte.

10000 visningar på youtube är något att fira, fast egentligen är det bara för att vi skall ha en anledning att äta onyttigt (egentligen bryr vi oss inte alls särskilt mycket om våra visningar på youtube), så imorgon blir det glass, chips, godis och all möjlig skit. Men innan dess är det nationellt prov i svenska för mig och kemiprov för Olivia som gäller. Kul.

ROCK'N'ROLL, typ.

Linda


Vintergatan 5b

Vet ni vad jag har gjort i helgen eller? Jag klickade runt lite på youtube och hittade plötsligt en youtube-kanal med alla Vintergatan 5b-episoder. Snacka om att jag blev nostalgisk, en massa minnen dök upp ifrån 2001 då jag, Olivia och mina kusiner satt i vår jättestora sommarstuga i vår farmors rum och kollade på Vintergatan.

Jag älskade verkligen de sommarlovsprogrammen (Vintergatan 5a och 5b), de är nog de absolut bästa jag har sett och jag blev inspirerad i åratal efteråt när jag satte mig ner för att rita, därför har jag en massa bilder på Mira, Henrik, Glen, Peo, fifuner och allt vad Vintergatan-serien innehåller, som jag har målat.
Dessutom hittade jag och mina kusiner på en massa Vintergatan-lekar då vi var olika karaktärer som "femman", "sjuan", "trean", fifuner och huvudpersonerna. Själv var jag alltid Mira eftersom jag ansåg att jag passade bäst som den karaktären och för att hon var den jag gillade bäst. 

Hursomhelst så bestämde jag mig förra att kolla på alla (!) B-avsnitten och efter kanske sammanlagt elva timmars tittande (inte i ett streck såklart) så har jag bara sett två tredjedelar (30/45) men jag planerar att se färdigt resten av avsnitten på sportlovet. Meningslöst tidsfördriv kan tyckas, men jag blir så lycklig när jag ser Vintergatan 5b, it reminds me of childhood memories!

Jag tror att jag ska sova nu, klockan är rätt mycket och jag är rätt trött.

Linda


Humor

För några minuter sedan bestämde jag mig för att kolla på Viva La Vida som jag och Linda lagt ut på YouTube. Jag ska prata om mitt flin som jag gör i andra refrängen. Jag och Linda hade bestämt att båda skulle sjunga i andra refrängen men jag tänkte själv att det nog skulle låta bättre om Linda sjöng själv så jag sjöng aldrig med. Här kommer mitt vackra flin.


Sedan så fixade jag en bild på Linda när hon tittar osäkert på min gitarr. Jag undrar varför hon tittade på gitarren och inte på mig.


//Olivia


Dagar jag minns - Mobilbildspel

Jag hittade bilderna igen men texten var borta så ni får nöja er med osammanhängande oförståerliga bildtexter.


Cairns

Sydney

Vår i stugan

Sista bilden innan Norge-resan

IFK GBG - Kalmar FF

IFK GBG - Malmö FF

Skolavslutning

AC/DC-konsert

Nickelodeondagen i Visby, där Olivia uppträdde för 7000 personer

"Latta pa Liseberg" (höhö, internskämt) Lotta på Liseberg

Sommarstuga nummer 2. Eller här är vi visserligen på Torp.

"Vilse" i skogen

Johan Palm-konsert.

Europe-konsert

Fibes Oh Fibes-konsert

RIX FM-festival med Bl.a. Melody Club

Universeum med klassen

Tåg till Stockholm

Green Day-konsert

Stöld

Härligt budskap (HAHAHAHAHA!)

Fjortisbild på nyårsafton

Linda

Jag hatar min dator

Här har jag suttit i en timme och laddat upp bilder ifrån 2009 och när jag är färdig trycker jag på publicera. Då slutar självklart internet att fungera och allt försvinner. EN TIMME HELT I ONÖDAN SOM JAG KUNDE ANVÄNT TILL NÅGOT VETTIGT! Nej, nu ska jag sova och sörja min förlorade timme.

Linda

Dålig uppdatering

Jag är väl medveten om att jag vart riktigt kass på att uppdatera. Anledningen:

Jag har vart i Sälen från fredag till söndag

♦ Jag har pluggat inför ett engelskaprov som jag gjort idag

♦ Det finns ingen mer anledning..

Ja, där har ni de två anledningarna till varför jag inte uppdaterat. Jag hoppas att det ska bli en ändring på det. Jag vill uppdatera mycket men det är ju helt onödigt att uppdatera om något helt onödigt. Jag vet bara inte vad jag ska skriva om.

Nu kom jag på en sak att skriva om. Jag kan skriva om att jag precis börjat med att sätta upp hela håret i en toffs istället för att lämna "luggen" framme så tar jag bak den också. Smart va? Då slipper man göra ännu ett misslyckat försök med att få volym.

Olivia


RSS 2.0