Översättning av låt

Jag sitter och försöker översätta en egen låt från engelska till svenska eftersom vi har i uppgift att göra en svensk låt i musiken. Grejen är den att jag har skrivit en låt för drygt ett halvår sedan men som tyvärr är på engelska, och jag tänker definitivt inte skriva en ny låt vilket innebär att jag måste översätta hela låten från engelska till svenska på ett snyggt sätt. DET GÅR INTE!

Hur snyggt är det här?
Jag står nu här vid vår plats
Där vi bruka'(de) va'(ra)
Jag trodde du var ärlig
När du till mig sa
Jag ska va(ra) med dig
Och du ska va(ra) med mig
Och du sa till mig
Att allt det där var sant

Ni fattar grejen, det är helt omöjligt. Det blir helt jäkla omelodiskt och språket blir idiotiskt med alla förkortningar och upprepningar (och och och och och). Jag blir fullkomligt galen!

Alltså, jag känner att jag bara är pessimistisk nuförtiden i den här bloggen men jag är på allmänt dåligt humör. Förlåt.

//Linda

Skit

Bloggen prioriteras inte som ni kanske märker och den kommer inte bli prioriterad de kommande veckorna heller. Håll till godo med Olivias få inlägg eller skit i att gå in på bloggen. Jag har alldeles för mycket skolarbete att göra nu för att hinna med att skriva något intressant i bloggen. Dessutom är det svårt att hitta något intressant att skriva om när man bara sitter inne och gör läxor eller glor på TV. Dessutom har jag ont i högerarmen efter svinsprutan, vilket inte egentligen hör hit men när jag ändå skriver så negativt kan jag lika gärna ta med det också.

Tycker synd om er om ni har läst detta inlägg. För att avsluta lite snyggt: YES, NU ÄR DET SNART ADVENT VILKET BETYDER ATT VI GÅR IN I JULTIDER! Tro det eller ej men jag ska faktiskt till kyrkan med mamma imorgon. Jag kallar inte mig själv kristen men jag tycker verkligen om att gå till kyrkan första advent. Det är något av en tradition (som tyvärr bröts förra året eftersom jag uppträdde med kören).

HEJDÅ PEOPLE!

//Linda

Konstnären Olivia

Folk frågar mig om jag inte ska bli konstnär. Självklart har jag funderat på det och har nu blivit det. Mitt första konstverk kallar jag för "TeddyTwins". Hmm, hur kommer jag på detta underliga namn? Jo, som man kan se på bilden så ser vi båda ut som Teddy Björnar, sedan så ser ni att vi har kletat ihop oss. Alltså är vi tvillingar. Jag kan inte fatta att jag är så grym på att komma på namn. Här ska ni få se mitt konstverk.

//Olivia

Önskelista - Olivia


091125

Mörka härliga november vägrar att ta slut. Varje morgon möts man av piskande regn mot rutan. Jag säger som Björn Gustafsson inte kul, inte kuuul. Sedan får man gå i piskande regn till skolan. Jag kan ju inte påstå att jag har så värst långt till skolan men man hinner bli blöt på fem-tio minuter.

Sedan så har vi tatt svininfluensansprutan. Det stack till i två sekunder och sedan hade man värk i armen. Jag hade ingen stor reaktion men det hade vissa andra. Dagen efter att vi tagit sprutan var halva klassen hemma. Vi var alltså elva elever den dagen. Det var riktigt härligt må jag säga.

Jag har precis bakat och ska nu äta grejerna. Jag tog precis en bild med vår grymma webbcamera som har 10 megapixels. Visst ser det gott ut?

//Olivia


Segt

Tja! Idag har jag inte gjort någonting i princip. Jag och syster var uppe på vinden och utforskade vårt nya inspelningsprogram i någon timme annars har jag bara ätit godis, suttit vid TV:n och datorn. En ganska meningslös dag med andra ord, men sådana dagar behövs också.

Snart ska jag till Amanda och träffa lite trevliga människor och sedan antar jag att lördagen är slut.

Webkameran fungerar alldeles ypperligt som ni ser. Knivskarpa bilder och så...

//Linda


8000 visningar


Nu har vi äntligen nått ett 1000-streck till på youtube. Jäklar vad dåligt det har varit på sistonde med visningar, jag tror att det var en månad eller något sedan vi fick 7000. Hur som helst ska vi fira med godsaker nu för det gör vi alltid vid ett 1000-streck. Haha, det är bara ett svepskäl för att få käka en massa onyttigt. Samma sak om man fått MVG på ett prov, då firar jag med godis för att jag varit så duktig. Jag borde vara jäkligt fet, så mycket MVG:n som jag får liksom. Nej, jag skämtar bara. Halvt. Okej, det där var bara ett svepskäl för att jag skulle få skryta om hur duktig jag är i skolan, eller något. Snälla ta mig inte på allvar idag. Jag är inte ett dugg seriös faktiskt. Men vi har faktiskt fått 8000 visninar, och det är jag glad för OCH jag är duktig i skolan, vilket jag också är glad för. Punkt.

Puss // Linda

Fields of Gold




Nickelodeondagen - Visby


(Klicka på bilden för att den ska bli större)

Jag minns verkligen allt så väl. Solen sken. Kvällens luft började långsamt komma. Sommarkylan. Man stog på gräset och kollade ut över det vackra havet. Man hörde publikens jubel och tjejernas förväntan kändes i luften. Dom väntade självklart på flickidolen Johan Palm som så småningom skulle upp på scenen.

När hela kalaset dragit igång så kände man nervositeten komma krypandes. Jag kände mig stel i hela kroppen. Helt plötsligt sätter sig någon bredvid mig. Han pratade med mig. Han fick mig att tänka på annat än bara nervositet. Han berömde mig för min sångröst.

När jag går ut på scenen ser jag alla människor som står i solljuset. Dom tjoar och skriker. Tack till alla Johan Palm fans som skrek med sina höga röster. Jag kan ana att ni gillade låten som jag sjöng. Jag möttes av tummenupp av dig. Jag saknar den dagen. Jag kommer alltid att minnas den.



//Olivia


Måndag

Ja, då var det måndag igen. Jag tycker att det är härligt med en mjukstart i skolan i alla fall. Det är inte fy skam med sovmorgon till tjugo i nio. Det kanske inte är världens längsta sovmorgon. Man får sova i 40 minuter extra. Imorgon får jag gå upp 07.10 som vanligt. Varför kan man inte ha sovmorgon några dagar till. Vi slutar väldigt tidigt imorgon så det lär inte bli en jobbig dag.

Denna dagen har inte vart något speciellt. I skolan gjorde vi samma saker som vi brukade. Fast jag tyckte att NO-lektionen var väldigt rolig. Det händer inte ofta att jag gillar NO-lektionerna men idag tyckte jag att den var rolig. Det första som vi gjorde var inte så jättekul. Man skulle mäta reaktionstid. Jag vet nu att jag har väldigt dålig reaktion. Det tar ungefär 0,18 sekunder för mig innan jag reagerar.

Det andra som vi gjorde var lite roligare. Vi skulle kolla vad som föll snabbast. Man skulle limma ihop papper. Det är väldigt svårt att förklara. Det får bli en väldigt snygg bild från paint istället.

Här har ni en ritning som jag gjort, haha. Man skulle se vilken som föll snabbast när man satt fast tråd och hängt fast en gem. Jag och A gissade att A skulle falla snabbast och vi hade rätt. Jag tror att de flesta hade rätt på den frågan.

Sedan på Idrott+ så var våran idrottslärare glad för första gången. Det känns bra att se glada människor. På onsdag så ska vi dansa. Åh, det kommer bli väldigt tråkigt. Dom kommer låta mig dansa med massa killar som jag inte gillar, haha. Det suger att man inte får dansa med vem man vill.

Nu blev inlägget för långt. Ingen kommer att läsa inlägget. Vi hörs imorgon! //Olivia

Inget plugg

Tror ni att jag har pluggat något idag då? Nä, precis. Nu är jag besviken på mig själv, jag och min planering säger jag bara. "Äh jag tar det lite senare". NEJ, DET GÖR JAG INTE ALLS!!! Fasen vad jag är förbannad. Nu blir det pizza och film, så får jag sitta halva natten imorgon med engelskan. Det löser sig nog...

Puss och kram // Linda

Är man populär så är man


Det finns två anledningar till hur detta kan uppstå. Nummer ett är att du är helt enkelt populär. Nummer två är att det är någon som spamar dig. I mitt fall så är det Linda som spamar mig med orden "Citag" och "Bä". Bara för detta så ville jag spama någon så jag spamade självklart Linda sedan så bestämde vi oss för att spama G.

Tyvärr så blev det inte så bra. Nu får inte jag min AIK-tröja trots allt. Fasen. Jag borde tänkt innan. Äh, det var kul att han fick 61 olästa sms. Haha, så värt det.

//Olivia


9 Crimes



Hahahahaha, fantastiskt videoklipp! Svettiga, rödbrända, trötta och dessutom har jag ett älvplåster på knäet. Det kan inte bli bättre faktiskt.



Jag har inte börjat med engelskan än... Men det kommer.

//Linda


Jag borde plugga istället för att sitta här.

Hallå! Idag hade jag planerat att plugga engelska eftersom vi har prov på tisdag. Jag satte mig ner, slog upp böckerna, vässade en penna och stendog. Alltså fick jag inte särskilt mycket gjort, men jag gör ett nytt försök senare. Jag ska lyckas! Igår pluggade jag förresten konsumentkunskap i någon timme (bra gjort där Linda) så min planering är en aning bättre nu.

Annars händer inte särskilt mycket, vädret är grått och tråkigt och jag håller mig mest inne. Jag går bara ut om jag verkligen måste och tyvärr måste jag gå och lämna tillbaka två filmer som jag och Olivia hyrde igår, "Dum och dummare" och "Linas kvällsbok". Båda filmerna är bra, framför allt Linas kvällsbok.

Kasst inlägg, men jag har ingen bra dag.

Kram //Linda


Galna bilder

Jag brukar vanligtvis inte ladda upp fula bilder, haha. Okej, där har jag fel. I förra inlägget så fick ni se ganska fula bilder. Nu kommer en till kollektion med fula bilder från mig. Jag måste erkänna att jag är lik Promoe på bilderna, haha. Det är nog INGA som håller med mig om det.

Tänk att halsduken är dreadlocksen (stavning) så ser ni nog att vi skulle kunna vara tvillingar. Jag är lika bra på att rappa också. Jag är en aning bättre. Här kommer dom vackra bilderna. Njut!

//Olivia





Olivia och Linda ute på promenad




Linda gillar

Det här är bra (läs: bara) skit.

Linda - Flamingokvartetten

Linda söta Linda - Flamingokvartetten

Linda - Jacky Cheung



Jag har inget liv idag vilket ovanstående är ett bevis på. Egentligen borde jag plugga konsumentkunskap och engelskaglosor men jag orkar aldrig ta tag i saker i tid så jag väntar lite med det. Istället är jag så egoistisk så att jag söker "Linda" på Spotify och lyssnar på låtarna som kommer upp. Synd att jag inte hittar något bra bara. Fast det lär ta ett tag innan jag har lyckats gå igenom alla. Söker man på "Linda" kommer närmare 6000 låtar upp.
Jag har lite att göra med andra ord.

//Linda





Rött och svart = Emo?


Varför tycker man att rött och svart är emo? Varför måste alla färger ha ett speciellt fack igentligen? Om man har rosa så är man en Bitch/Fjortis. Har man kläder från Gina Tricot så är man också fjortis. Varför är det så? Får man inte ha på sig vad man vill utan att folk ska börja klanka ner på en eller döma en? Jag tycker att man ska kunna ha på sig vad man vill utan att man ska hamna i ett speciellt fack.

//Olivia

Veckans Ros och Ris



Veckans Ros går till pappa som äntligen hämtade ut våra förbannade Tokio Hotel-biljetter, annars hade de garanterat aldrig hämtats ut. Nu ska här hoppas och skuttas på konserten (kanske inte).

Veckans Ris går till personerna som stängde in (även om det inte var med mening) vår katt i ett garage, eller något liknande, i ett dygn så att vi fick gå runt och oroa oss helt i onödan.

//Olivia

Tokio Hotel.


Nu har vi äntligen hämtat ut de här biljetterna, eller pappa har det om man ska vara petig, vi har inte orkat bry oss faktiskt. Oj, vad vi vill gå på den här konserten.

Tokio Hotel var under drygt ett år stora idoler för både mig och Olivia men sedan hände något och vi slutade lyssna på dem. Vi skulle gått på deras konsert i Stockholm för en halv evighet sedan, men den blev ju aldrig av och vi fick inte se dem live. Då var vi jäkligt sura och jag tycker fortfarande att det var tråkigt att vi inte fick se dem live.

Trots att vi inte längre lyssnar på Tokio Hotels musik fick vi något konstigt infall och beställde biljetter till deras konsert i Göteborg i mars nästa år och det ska väl bli kul, eller något. Nej allvarligt talat, det ska bli kul att se dem live men att lägga 400 spänn på en biljett gör lite ont i mitt snåla hjärta, haha. Jag har knappt lyssnat på deras senaste album men de låtar jag har hört har varit, eh speciella, inte min musiksmak direkt men jag tänker inte lämna tillbaka biljetterna (om det ens är möjligt) för nu ska jag fanimej se Tokio Hotel en gång för alla. Hoppas inte att den blir inställd igen nu bara, då blir jag riktigt förbannad. Tokio Hotel SKA till Göteborg den 5 mars vare sig Bill har en cysta i halsen eller inte. Punkt.

//Linda

Tove Styrke

Tove Styrke är den coolaste i Idol. Hennes klädstil är bara för härlig. Hon har även en riktigt cool musikstil och ett speciellt scenspråk. Jag diggar tjejen. Jag tänker att bli som henne, haha. Jag har skrapat ihop lite bilder på Toves "Top 3" snyggaste kläder.

//Olivia


Sean Banan är HUMOR



Vem kan ha missat superhiten Cirkus Möller på Tv4? Jag tycker i alla fall att Sean Banan är riktigt rolig. Det finns självklart många vuxna som inte fattar att han är humor. Han driver ju med alla ungdomar. Men det är så som dom beter sig, haha. Självklart är Sean Banan en roligare person men dagens ungdomar är ju seriösa.

//Olivia


Ny design

Vi har gjort "lite" ändringar i designen, så bloggen ser en aning annorlunda ut nu. Vi älskar South Park om ni inte har förstått det ännu.

Kram.

21 Guns

Det är nog inte så många som har undgått 21 Guns vid det här laget men jag tycker verkligen att den är fantastiskt bra. Innan jag var på konserten i Stockholm hade jag inte hört särskilt många låtar ifrån den nya skivan eftersom jag inte direkt är något fan av dem, den här låten hade jag dock hört innan men det var först på konserten som jag insåg hur bra jag tyckte att den var. Enligt mig är det en av Green Days bättre låtar och har ni inte hört den tycker jag verkligen att ni ska lyssna på den.

För övrigt så har det gått bra(!!!) med litteraturpluggandet, jag kan det mesta och hoppas att jag klarar VG. Självklart siktar jag mot MVG men det kan bli svårt eftersom det är så fruktansvärt mycket man ska kunna. Det blir väl ett VG+ eller VG++ som vanligt. Nu ska jag plugga lite mer och sedan ska jag sova.

Godnatt //Linda

Förresten, jag känner att jag överträffar mig själv nu med tanke på min aktiva uppdatering. Tumme upp för det!

Jag har nog världens sämsta planering

Okej, eftersom bloggen är så äckligt dåligt uppdaterad kanske man ska berätta varför det är på det här viset. För tillfället har jag så otroligt mycket att göra. Det är prov, uppsatser, läxförhör i vart och vartannat ämne så jag måste verkligen fokusera på skolan nu. "Och hur lång tid tar det egentligen att visa lite livstecken?" kanske ni undrar då. Det tar inte alls lång tid, 10 minuter kanske, men sedan är det det där med orken också. Jag orkar inte uppdatera bloggen när jag har ledig tid utan då har jag annat för mig, sådant som jag prioriterar före bloggen (jag prioriterar det mesta före bloggen).

Alltså, egentligen har jag inte så mycket att göra, jag har varit förberedd länge och har känt till alla prov och inlämningar men med min planering blir det ändå så här. Jag sitter kvällen innan, kanske två dagar innan i bästa fall, och hårdpluggar. Innan dess hittar jag alltid ursäkter till att inte plugga och argument som "men det är ju jättelångt kvar tills inlämningen skall vara inne, därför kan jag börja med den senare" återkommer jämt och ständigt och så sitter jag där, mitt i natten sista dagen och skriver färdigt min inlämning. Varje gång förbannar jag mig själv och tänker "nu måste det bli en ändring på det här". Har det blivit det? NEJ!

Nu kan jag inte plugga, för nu ska jag äta och sedan ska jag se på TV *host*.

Vi hörs någon gång (om någon månad eller så)! //Linda


Stendöd

Den här bloggen är verkligen stendöd. Och den kommer att förbli det ett tag till om jag får bestämma. Fast nu uppdaterade jag ju bloggen så den är inte riktigt död än, men vänta bara. Det kommer.

//Linda

Sjukdom

Jag vet att vi har vart väldigt dåliga på att uppdatera. Varför Linda inte uppdaterat vet jag inte men jag har verkligen inte orkat. Jag har haft feber, jag har hostat, nyst osv. Det är anledningen till att jag inte uppdaterat. Det var allt jag ville säga. Jag har ingen lust att blogga över huvudtaget.

//Olivia


Johan och Kåre - Lika som bär


Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att Johan Palm från Idol och Kåre från "Låt den rätte komma in" är väldigt lika. Här fick jag en väldigt bra bild för att bevisa att dom är himlans lika.

//Olivia

Smarta Olivia har vart i farten

Ja, jag har precis käkat upp min hamburgare och ligger nu under två filtar. När jag skulle kolla på dansuppvisningen så fick jag skjuts dit av E:s föräldrar. Då tänkte jag att "Då behöver jag ju ingen jacka" så jag skippade den vilket var väldigt osmart. Det visade sig att jag skulle GÅ hem. Jag hade tunna leggins och en tunn jeansskjorta. Toppen!

När föreställningen var slut så gick jag ut. Haha, det rimmade. Men strunt i det. När jag gick ut så kände jag inte av kylan. Då kände jag mig som Eli i filmen "Låt den rätte komma in" för hon/han står i en tunn skjorta utan att frysa.

När jag ringt pappa och frågade om han kunde komma och hämta mig så kände jag lugnet. Jag skulle få skjuts hem. Jag skulle inte gå hem i kylan. Så fantastiskt. Sedan så stog jag där ute i kylan och kände hur kylan gjorde mig kallare. Till sist så kom pappa där med bilen. Tyvärr så var det inte så jättevarmt i bilen men det var bara skönt att sätta sig i en bil och åka hem.

Vi svängde in en liten sväng på Donken och nu mår jag finfint. Jag hoppas att ni mår lika bra som jag. Nu ska jag slå på en film och bara njuta. Ha det gött!

//Olivia


Tisdag

Hej på er alla!

I skolan så fick vi ha våran nya engelskalärare för första gången. Jag kan säga att det var den bästa lektionen sedan jag började högstadiet. Jag tror att det kommer bli jättebra nu. Jag kommer nog att lära mig något. Sedan så har vi henne i svenska också och det funkar jättebra. Vi har sett på filmen "I taket lyser stjärnorna" och den var verkligen jättebra. Jag har sett den förut men den var lika bra denna gången också.

Nu på eftermiddagen så har jag ätit mat hos farmor, pluggat, köpt hö till min kanin och städat buren. Jag gjorde vettiga saker i tre timmar. Sedan så kom E och B och frågade när jag skulle på A:s dansuppvisning. Jag ska dit snart och det ska bli riktigt kul.

Nu så har jag inte så mycket mer att säga förutom att pappa köpte en Mac igår. Den är riktigt cool måste jag säga. Tyvärr så är internet riktigt segt men det fixar sig nog snart. Ha det bra!

//Olivia


091102

Lovet är slut, vädret är grått och regnigt och det mörknar vid klockan fem. Jag känner att inspirationen till att skriva tryter en aning. Jag orkar inte med det helt enkelt. Fast det är ju inte dirket ovanligt att uppdateringen blir helkass på vardagarna. Jag är ingen bra bloggare helt enkelt, skulle aldrig kunna bli något stort inom bloggsfären. Men det är kul att skriva av sig ibland. Okej, hela den här texten blev helkass eftersom den inte flyter på. Det kommer punkter hela tiden, jag kan bättre än såhär i vanliga fall. Jag har en dålig dag helt enkelt.

Alltså, jag borde inte publicera det här inlägget men eftersom jag är en så bra bloggare som skriver 8 inlägg om dagen så gör jag det i alla fall. Ni är ju självklart jättesugna på att läsa sådana här inlägg. Inte? Nähä.


Ni behöver inte säga något, jag vet att jag är en fantastisk konstnär. Vissa har något speciellt, dom SER vad som är konst. Detta är konst! Skämt åsido, den här bilden visar ganska bra hur jag har haft det idag.

//Linda


Veckans Ris och Ros


Idag blir det lite annorlunda ordning så vi börjar med Veckans Ris så att det stämmer.

Veckans Ris går till AIK som slog IFK Göteborg i SM-Gulds matchen. Vi kommer nästa år!

Veckans Ros går till mig själv för att jag är en väldigt bra förlorare. Med det menar jag att jag blir så förbannad som många IFK-fans blir.


Högre upp på listorna


Nu glädjs jag och Olivia åt att vi åker upp på listorna, från 58 till 39 plats. Kul, kul. Vi kommer att ha åkt ner imorgon men skitsamma. Det är kul att något går bra nu i alla fall efter att IFK förlorade mot AIK och jag (Linda) förlorade rejält på bowlingen. Jäklar vad jag är dålig, en riktig "Gutter" som bowlingen valde att kalla mig när mitt klot gång på gång rullade ner i rännan. Jag behöver sådana där barnstaket, så att klotet inte kan rulla ner i rännan. Fast en strike lyckades jag med i alla fall, yeah!

Youtubes topplistor

Sånt här gillar vi. Det händer varje gång vi laddar upp ett nytt klipp och vi blir alltid lika glada. Det är ju alltid kul att hamna på topplistorna, då blir man ju mer uppmärksammad. SKITKUL!

Om en timme ska familjen bowla och sedan ska vi titta på guldmatchen mellan IFK och AIK. HEJA BLÅVITT!


RSS 2.0