Grekland, Here I Come!

Om bara en kvart så sticker vi iväg till flygplatsen. Planet går ikväll och som ni vet så blir det ingen bloggning på en vecka. Det är gött för mig. Skönt att bara slippa tänka på att uppdatera. När jag kommer hem så blir det massa bilder på bloggen. Vi hörs om en vecka. Kram!



Olivia

Katten

Jaha, samma dag som man ska åka till Grekland så måste man ta katten till veterinären för att en katt bitit honom i början av svansen. Jag vet inte vad de ska göra med zingo men jag vet vad jag ska göra med katten som bitit honom. Steka den..

Haha, jag hoppas att alla förstår att jag skojade för det gjorde jag. Jag skulle aldrig i mitt liv kunna steka ett sådant litet gulligt djur. Vissa katter kan vara farliga, även Zingo, men det händer inte så ofta att han biter någon.

Där emot så är jag livrädd för hundar. Så fort det kommer en lös springande hund så står jag blixtstilla så att den kanske inte ser mig, haha. Jag tycker faktiskt inte att man ska låta sina hundar gå lösa om man inte vet att den inte skulle göra någonting.

När jag var ute på en promernad i våras så blev jag attackerad av två hundar. Eller, attackera var nog lite att ta i men de hoppade på mig och nafsade mig i benet. Det var den värsta promernaden jag vart med om. Sedan så frågade båda hundägarna "Du blev väl inte rädd?" Det är väl klart som in i bänken att jag blir rädd när en stor jäkla hund springer emot mig och sedan hoppar på mig och nafsar mig? Men självklart svarar man "Nejdå" Som att man älskar hundar.

Jag klarar där emot av små söta hundar. De har inte så stora möjligheter att anfalla mig så när en liten hund kommer så böjer jag mig ner och klappar den snällt på huvudet.

Men i alla fall. Jag hoppas verkligen att det går bra med Zingo nu och att han får komma hem idag så han slipper stanna där några nätter. Det skulle han verkligen inte må bra av.




Du måste bli bra <3

Olivia


Fredag

Ja, vad har jag gjort en sådan här tråkig dag. Jag har suttit inne och slösat bort mitt liv framför TV:n och datorn. Jag kan inte säga att jag har dåligt samvete för jag vet inte vad jag skulle gjort ute i 16 grader, regn och blåst..

Idag så har jag även packat inför Grekland. Vi åker ju imorgon. ÄNTLIGEN! Jag har verkligen längtat efter detta. Det är så himla kul att resa. När jag blir äldre så hoppas jag på att jag får en bra ekonomi så jag kan resa mycket. Då måste jag jobba på ett väldigt bra jobb med bra lön.

Nyligen så skrev jag om mina framtidsplaner och jag har börjat bli jätteintresserad av livräddning. Alltså att bli livräddare i Australien. Jag är trots allt en väldigt bra simmare men jag vet inte hur bra jag hade vart om jag ska hjälpa en som blir attackerad av en haj. Jag hade inte ens gått i vattnet, hehe.

Nyligen så såg vi ett program som hette Surfpatrullen och det handlade just om livräddning i Australien. Jag tyckte att det var superintressant. Jag hoppas verkligen att det finns mer avsnitt av det programmet för det var verkligen superduper intressant.

Nej, nu ska jag vara lite social med familjen istället för att sitta vid datorn och nörda. Ha det bra så hörs vi innan jag åker imorgon.

Olivia


Jag och Linda har konstig humor









Olivia

29 juli 2010

Hola!

Jag vet att jag inte bloggat så mycket på senaste tiden men det är bara för att jag helt enkelt inte har det där suget som jag oftast brukar ha. Det är även för att det inte händer något speciellt så det finns liksom inget att skriva om. Som jag kanske berättat lite tidigare så drar familjen iväg till Grekland på lördag. YES! Det ska bli så sjukt underbart. Grekland bjuder ju alltid på fint väder så vi får hoppas att det blir detsamma denna gången.

Som ni antagligen förstår så lär det inte bli någon bloggning i Grekland. Möjligtvis så kanske det finns en dator på hotellet som man kan låna i kanske en kvart så jag kan skriva lite vad vi gjort men vi åker dit för att bara ta det lugnt och inte behöva tänka på skola, jobb m.m. Jag slipper ju tänka på bloggen dessutom.

Alltså, det är inte så att jag inte gillar att blogga för jag har ju valt att börja göra det och jag skriver så att jag minns de bra stunderna i livet, jag bloggar inte för att få massa läsare som kanske älskar mig eller hatar mig vilket många gör.

Jag kollade just på en väderprognos och ser att när jag lämnar sverige så kommer det bli runt 18 grader och regn hela veckan då jag är borta. Mohahaha, när många sitter hemma i sina hus så ligger jag och glassar på en strand och badar i klarblått hav. Okej, nu är jag ju inte säker på att det blir superfint väder men man kan ju alltid hoppas.

Oj, jag trodde aldrig att jag skulle få ihop ett sådanthär blogginlägg när jag började inlägget. Men har man massa tankar i huvudet så är det bara att skriva ner dem, haha. Nu bjuder jag på bilder från förra gången vi var i Grekland. Jag och två av mina kusiner var med i en talangtävling som gick ut på att man skulle mima till en låt och kanske även dansa. Jag hittade två söta bilder. Jag vet inte hur gamla vi var. Kanske 10 eller 11.




Olivia


Dålig dag

  • Humlan dog.
  • Pappa gick inte vidare.

Linda


27/7-10 - Rädda humlor och Svensktoppen nästa

Hallå! Jag vaknade vid elva idag och har sedan dess varit ute och solat och badat. När jag var nere vid vattnet så såg jag en humla som låg och sprattlade i vattnet så jag hjälpte den upp och satte den på olika blommor så att den kunde äta och torka och ja, jag har väl hängt med den humlan i någon timme nu, den är stencool, haha. Fast nu har den somnat (jag hoppas i alla fall att den sover och att den inte håller på att dö av utmattning) så jag orkar inte se efter den just nu. Jag räddar verkligen alltid små insekter som ligger och sprattlar för livet i vattnet, klarar inte av att se dem dö. Det är oftast det mina "dagens goda gärningar" går ut på, att rädda små insekters liv. När jag var mindre hade jag alltid "insektssjukhus" på stenarna nere vid sjön. Jag paddlade då runt i min gummibåt och letade upp insekter i nöd, sedan tog jag med dem in till land och samlade alla insekter på en stor sten så att de kunde torka.

Lite senare idag ska jag till Liseberg för att se Västra Götalands final av tävlingen "Svensktoppen nästa". Pappa har gått vidare till final så jag ska dit och heja. Det hade varit så kul om han gick vidare till riksfinal, men det kan bli tufft, det är väldigt hård konkurrens. Men man får hoppas på det bästa.

Nu ska jag ut och sola igen.


Linda


Passande...

I förra inlägget skrev jag ju om hur lyckligt lottad jag är och att jag har så mycket saker för nöjes skull, som mobil, TV, dator och sådana saker och nu har min mobil försvunnit spårlöst. Jag har sprungit runt i hela huset och letat men har inte hittat den någonstans och batteriet var slut så man kan inte ringa den heller. Jag måste säga att det känns väldigt frustrerande när sådana saker händer, trots att det inte är något viktigt egentligen, förutom att jag verkar som världens drygaste människa som inte svarar, haha. Sådana här saker är verkligen typiska I-landsproblem och egentligen borde man fortfarande vara glad över att man ens har råd att köpa en mobil men det är rätt svårt i sådana här lägen. Nåväl, jag får väl försöka hitta den imorgon, det är ju som sagt inte hela världen...

Linda

25 juli 2010 - Det regnar idag, men jag är glad ändå för jag är så lyckligt lottad som får bo i det här regnvädret.


Jag har haft möjligheten att åka hit eftersom jag lever i ett land som är så otroligt bra att leva i, där man kan köpa saker för nöjes skull och där man inte behöver bekymra sig om hur man ska överleva dagen. Läs hela inlägget för att förstå meningen med valet av bild.

Jag vaknade rätt sent idag eftersom jag och Olivia hade kollat på Pirates of The Caribbean 1 och 2 inatt. När jag tittade ut så blåste det och regnade det. Kul, tänkte jag och orkade knappt gå ur sängen. Idag är alltså en innedag och jag har fördrivit den genom att sortera lite prov och inlämningar ifrån högstadiet och dessutom har jag gjort en tavla som är en slags minnestavla där jag har satt in biljetter, kort, slutbetyg, brev, autografer och allt möjligt som betyder eller har betytt någonting för mig. Det blev bra och nu kan jag kolla på tavlan och bli påmind om hur fantastiskt bra jag har det och hur lyckligt lottad jag är.

Vad otroligt lätt jag har det ändå. Det är klart att det uppstår problem som gör att jag inte alltid mår så bra men jag har verkligen alla förutsättningar för att må bra och lyckas här i livet. Bara det att jag har i princip obegränsad tillgång till vatten är en extremt viktig faktor för att jag ska kunna leva lätt och bra, något som så otroligt många saknar. Därför borde jag vara glad för att det regnar, för att vi har så mycket vatten här i Sverige, men eftersom jag är så himla van vid det så klagar jag istället. Tänk vilken lycka det här regnet skulle vara för många andra människor som inte har den tillgången till vatten som jag har.

Men jag har ju så mycket mer än vatten. Jag har ett hus som jag kan känna mig trygg i och som jag kan vara inne i och bli skyddad mot kyla, regn, snö, åska o.s.v. Förutom att jag kan sitta inne en sådan här dag så har jag dessutom en massa saker här hemma som inte bara finns till för nödvändighetens skull, utan för att roa mig. Just nu sitter jag till exempel vid en dator, något som för överlevnadens skull är helt onödig men som jag äger ändå, bara för att jag kan och vill liksom. Medan jag sitter här och tar det lugnt framför en dator så svälter människor på andra platser i världen för att de inte har någon tillgång till mat och vatten. Något som för mig är en självklarhet.

Dessutom har vi ett otroligt tryggt system här i Sverige. Om vi blir sjuka så kan vi få vård och vi kan på så sätt i många fall bota vår sjukdom. Det är klart att det finns dödliga sjukdomar som vi inte kan bota här eftersom vi inte har kommit på någon medicin som botar vissa sjukdomar, men i många länder så dör människor av sjukdomar som man faktiskt kan bota om man bara har tillgång till sjukvård och medicin.

Utbildningen i Sverige håller hög nivå och nästan alla i Sverige kan läsa och skriva. Vi går alla nio år i skolan och vi har möjlighet att vidareutbilda oss på gymnasium och högskolor/universitet. Detta gör att vi genom att vi är så pålästa och utbildade kan få jobb och på så sätt tjäna pengar så att vi kan leva ett ekonomiskt tryggt liv. Det är många som inte har möjligheten att gå i skolan och som verkligen vill gå i skolan och lära sig saker. Här i Sverige måste vi gå i skolan och det är vi inte alltid så glada för men jag tycker att alla verkligen borde göra sitt bästa i skolan när vi faktiskt får möjligheten. Det känns väldigt otacksamt att strunta i skolan när det är så många som hade velat vara i vår situation.

Förutom sådana nödvändiga saker som vatten, mat, sjukvård o.s.v. så har jag råd att lägga pengar på nöjen och saker som egentligen inte är nödvändiga för min överlevnad. Jag har gått på en hel del konserter, jag har sett massor av filmer på bio, jag har massor av kläder, jag har rest utomlands många gånger i mitt liv och jag har mobil, dator, gitarr o.s.v. o.s.v. Och ändå så är man inte nöjd ibland. Man vill ha en ny mobil eftersom det andra helt fungerande mobilen inte längre är senaste modellen, man vill ha nya kläder eftersom man tröttnat på de gamla, man vill bara ha mer helt enkelt. Det är vidrigt att man inte tänker längre än vad som är bäst för en själv. Hur jäkla bra man har det här i Sverige, hur lätt det är att leva här jämfört med många andra länder. Att vi har saker i överflöd här i Sverige och att vi tar saker som självklara, som faktiskt är självklara här i Sverige, men som definitivt inte är det i andra länder. Att vi dessutom påverkar miljön väldigt negativt genom vårt levnadssätt gör saken ännu värre.

Jag tycker att det är otroligt viktigt att man ibland sätter sig ner och bara tänker igenom allt som man tar som en självklarhet, hur det skulle vara om det inte var en självklarhet och att läget faktiskt är så för en stor del av jordens befolkning. Man måste öppna ögonen och inte bara se till sig själv utan till resten av världen och jag tror att om man en gång för alla verkligen förstår hur läget ser ut i resten av världen och hur lyckligt lottad man är så kommer man att vilja förbättra och hjälpa människor som inte har det lika bra. För det är genom förståelse och vilja att förändra något som man kan göra skillnad.

Linda

Tankar om besvikelser

Visst händer det ofta i sin vardag att man blir besviken? Det känns verkligen som att 50% av livet består av besvikelser, vilket det antagligen inte gör. Men det är så många olika saker som kan göra en besviken, kompisar, killar, man kan bli besviken på sig själv, har man som mål att få MVG på något prov och får VG så kan man bli besviken på sig själv.

Sedan att kanske någonting inte blir av kan vara en besvikelse. Det var supernära att vi inte kommer iväg till Grekland nästa vecka och då blev man besviken för man hade verkligen ställt in sig på det. Sådan tur var så hittade vi en restresa och bokade den.

Besvikelse kan även bero på att man är bortskämd. Vissa låter sina föräldrar köpa allting, de kan vara glada för stunden när det säger ja men när föräldrarna säger nej så blir de väldigt arga och besvikna.

Sedan jag fyllde tretton år så fick jag mitt egna kort och då fick jag köpa kläder själv och jag tycker att det är mycket bättre för då tänker man efter innan man köper något. När ens förälder köper allt åt en så tänker man inte på hur mycket det kostar, man tror ärligtalat att ens föräldrar har obegränsat med pengar.

Att vara olyckligt förälskad i någon är inte det lättaste. Jag har vart det ungefär tre gånger varav två gånger så var jag kär i en kändis vilket var superjobbigt. Man trodde så starkt på det i början men efter ett år så dog det ut. Det var samma sak när jag blev kär i en kille i skolan. Man ville bara släppa honom men det gick inte. Jag kunde bara inte sluta titta på honom eller sluta chatta med honom.

Det här var mina tankar om besviklerser. Jag hoppas att någon enstaka har läst igenom mitt inlägg.

Olivia

Hemma

Ja, då var jag hemma igen. Kusten har som sagt bjudit på underbara dagar men tyvärr så måste det goa få ett slut någon gång. Dock så tyckte jag att det var väldigt gött att komma hem till lägenheten igen. Jag älskar mitt gröna rum här hemma så det går ingen nöd på mig.

Jag har tänkt på en sak, visst stämmer uttrycket "Borta bra men hemma bäst". Alltså det är ju superhärligt att bara komma bort från allting men det är ändå goast att bara vara hemma och mysa. Hemma är ju trots allt bara bäst. Men saknar allt här hemma, djuren, husets doft, sin egna säng m.m.

Tyvärr så har jag fått spränghuvudvärk så jag ska gå och lägga mig i sängen nu, kanske sova lite också. Lite senare idag så ska jag skriva lite tankar som jag haft i huvudet under dagen men som sagt, det får bli senare.

Ha det super!

Olivia


Konversation inatt

Olivia ligger och sover och Linda sitter vid datorn i samma rum. Helt plötsligt sätter sig Olivia upp och börjar titta under sängen.

Linda: Olivia? Vad gör du?
Olivia: olsidhaduvkshes (oförståeligt mummel) lastbil.
Linda: Vadå lastbil?
Olivia: Ja, den skvätte här under.
Linda: Vad är det för lastbil som har skvätt där under?
Olivia (irriterat): Vadå för lastbil?! Det har inte varit någon lastbil som har skvätt här.
Linda: Nej, men du sa det. Det har förresten skvätt något på din kind (Olivia hade idominsalva på kinden).
Olivia: *Ger sig själv en lätt örfil* Borta?
Linda: Mm.
Olivia: *Lägger sig ner och somnar om igen*



24 juli 2010

Nu får jag riktig ångest, snart är det Augusti, F*N! Ursäkta språket men nu fick jag verkligen panik, snart börjar skolan igen, fy sjutton. Jag ska börja åttan vilket betyder mycket prov och press för att få bra betyg, visst låter det som en dröm? Jag ska i alla fall lägga ned mycket tid på skolan. Nu kanske ni tycker att jag är en plugghäst men det är jag inte, jag är bara någon som vill ha bra betyg.

Men i alla fall, nog talat om skolan. Idag är sista dagen på kusten och den bjuder på mycket moln och blåsigt. Så härligt! Idag så lär vi åka hem fort med tanke på att det inte är så kul att vara här idag. Men vi har haft många fina dagar så jag ska ladda upp lite bilder från i torsdags.

Nästa vecka så ser det ut som att det bär av till Grekland istället för att bila i Europa, jag tycker att det är härligt och det tror jag hela familjen tycker. Jag ska köpa hur många Kinderägg som helst, dom är ju bara för goda i Grekland.

Men ni får ha det så bra så hörs vi när jag är hemma. Hejdå!










Olivia

Vilket fönster?

Haha, som vanligt så har jag och Linda haft en grymt rolig nattkonversation. Så här lät det förra natten.

Linda: Kan du öppna fönstret?
Jag: Visst... (Somnar om igen)
Linda: Kan du öppna fönstret då?
Jag: Vilket fönster?
Linda: Det du har ovanför dig..
Linda väntar på att jag ska öppna fönstret.
Linda (irriterat): Men kan du öppna fönstret då?!
Jag: Alltså jag fattar inte vad jag ska göra.
Linda (långsamt): Kan du öppna det fönster som du har ovanför dig Olivia?
Jag:
Jaha, jag trodde att du menade ett internetfönster.
Linda: Jaha.
Jag: Internet in my dreams, höhö. (Säger jag yrvaket, öppnar fönstret och somnar om igen..)

Haha, snacka om att vara helt borta.

Olivia


23 juli 2010 - Lysekil

Idag har familjen varit i Lysekil och det var jättemysigt där. Jag, Olivia och pappa spelade minigolf. Och kan ni gissa vem som vann då? Ha? Ha? HA? Pappa. Vem kom sist då? Jag. Fast det var cheat som jag och Olivia säger. Lite småfusk här och där till Olivias fördel, så det slutade med att hon vann med två slag. Okej, det var inte riktigt fusk men jag hatar att vara sämst, haha. Sedan har jag ätit Ceasarsallad på en mysig restaurang, där även Brolle satt och åt (jag har sett en kändis shalalala, haha). Han skulle tydligen spela i Lysekil ikväll.

Sedan har jag och Olivia gått en långpromenad och pratat om allt möjligt, vilket var härligt. Nu är vi inte längre ensamma i vår sommarstuga utan en av mina kusiner och hennes föräldrar har kommit hit men vi har inte umgåtts så mycket med dem ännu. Det blir nog mer imorgon får vi hoppas.

Vilka sjukt tråkiga inlägg jag skriver just nu. Men så kan det vara ibland.

Linda

22 juli 2010

Idag har varit en rätt lugn dag. Jag, mamma och Olivia åkte in till närmaste köpcentrum och kollade i lite affärer men det blev inte så mycket köpt, eftersom jag och Olivia har köpfri månad, eller vi syndade ju faktiskt lite idag. Jag köpte en välbehövlig BH, har lite ont om sådana och Olivia bröt mot reglerna rejält när hon köpte spännen, trosor och en jeansskjorta. Inte bra! Men det höll sig i tre veckor i alla fall och nu blir det nog inget köpt på ett tag skulle jag tro. Jag har ingen lust att köpa något, för jag är jättenöjd som det är nu.

Jag, mamma och pappa har även gått en långpromenad. Vi gick på en riktig landsbygd med ängar, kohagar och bondgårdar, så himla mysigt var det. Fast jag var lite rädd för att det skulle komma kor emot oss och springa ner oss eller något eftersom vi gick i kohagarna, haha. Annars har jag inte gjort så mycket mer. Vi har käkat pizza ikväll och umgåtts med familjen. Det är jättemysigt här på kusten, men det hade varit kul om det hade kommit lite släktingar hit. Huset är rätt tomt när det bara är vi fyra här. Men jag tror att en av våra kusiner och hennes föräldrar skulle komma imorgon eller övermorgon. Det blir kul.

Linda

 


Olivia vs. Linda - Melonätning

Vi åt melon för ett tag sedan och samlade våra bitar i olika högar. Så här många melonbitar åt vi under samma tid. Vem är bäst på att äta melon (eller bara är allmänt glupsk)?


Olivias uppätna melonbitar.


Lindas uppätna melonbitar.


Ganska stor seger till Linda med andra ord. Vi återkommer med nya tävlingar där vi avgör vem av oss som är bäst i olika aktiviteter.




15000 visningar på youtube



Okej, efter en lång tid så har vi äntligen uppnått 15000 visningar på youtube. Det är inte helt fel alltså, skitroligt!

Flowers





Olivia

21 juli 2010 - Onsdag

God morgon!

Hur mår ni idag då? Jag mår verkligen superbra. Vi har haft underbara dagar här på kusten och idag lär väl bli lika bra. Vädret har vart finfint än så länge men vi får väl se hur det blir längre fram i veckan. Igår så hade vi det jättemysigt, på kvällen så grillade vi fisk och åt potatisgratäng till. Det var supergott. Jag är inte direkt någon fisk-lover men det är gott.

Idag så ska vi nog bara ta det lugnt fast jag har lust att åka runt lite på kusten och kanske äta på restaurang m.m. Som sagt så verkar det som att vi ska bila i Europa nästa vecka så då blir det ingen uppdatering, skönt för mig, haha. Då slipper jag känna mig tvingad till att blogga.

Nu så ska jag ladda upp lite bilder på mig och Linda.. Ha det bra!







Olivia

Nattkonversation

Ja, inatt så hade jag och Linda en riktigt skum konversation. OBS, jag är helt borta så jag vet inte vad jag snackar om.

Det börjar med att jag börjar mumla lite..
Linda: Va?
Jag:
Men det var ett par. De kunde inte få barn.
Linda:
Vilket par?
Jag:
Asså jag vet inte. Ett random par.
Linda: Okej...
Jag: Men de adopterade ett barn. Sedan så dog mamman.
Linda: Jaha, okej. Jag fattar inte.
Jag: Men asså jag kan inte hela historien.
Linda: Okej..
Jag: Men du förstår ju inte!
Linda: Men berätta mer så jag förstår.
Jag: Lägg ner Linda, lägg ner!

Ja, som ni märker så var jag inte helt vaken. Jag vill bara säga att när jag pratade så var jag inte lika exakt som jag skriver. Jag tror jag mumlade en aning och tog saker i lite fel ordning.

Olivia

Höstfavoriter från H&M


Denna månaden så har jag shoppingfri månad men i Augusti, då fasen så ska allt bli mitt, haha. Möjligtvis så kanske inte skorna hamnar i garderoben med tanke på att jag nästan har ett par identiska skor. Det enda som skiljer dem åt är att mina har nitar.

Olivia

Nu åker vi till kusten

Hej! Idag är en rätt seg dag. Jag vaknade sent och har packat eftersom vi ska åka till vår sommarstuga vid kusten idag. Det ska bli härligt att få lite omväxling nu och resa iväg någonstans. Jag var ju på kusten hos en vän för inte alls länge sedan men Västkusten nu på sommaren är så härlig så jag ser verkligen fram emot det, trots att havet inte är en favorit, sjöar är härligare att bada i eftersom sannolikheten att en manet skulle komma förbisimmande där är obefintlig.

Annars händer inte så mycket. Vi har varit på IKEA och shoppat skåp, sängar och lite krimskrams som vi kallar det, det vill säga lampor, påslakan, filtar, ja ni fattar... Två av våra kusiner och deras föräldrar har varit och hälsat på oss i sommarstugan vid sjön och det var jättekul att få träffa dem igen. De är yngre än mig och Olivia men vi hade väldigt kul ändå när vi badade, spelade badmintonmatcher och spelade fyrmannakotte. De senaste dagarna har varit väldigt bra, hoppas att dagarna på kusten blir lika bra. Men det brukar vara bra där, om det är bra väder vill säga, annars finns det inte så mycket att göra. Nu orkar jag inte skriva mer.

Linda


IKEA

Igår så var familjen på IKEA och jag måste säga att jag älskar verkligen att vara på IKEA, jag köper alltid ett nytt påslakan. Ni ska ha klart för er att vi är på IKEA en gång om året så jag har inte miljader påslakan här hemma. Men vi har även köpt en garderob till mig och det blev jättebra. Detta är första gången som jag har en garderob där jag kan hänga upp mina kläder. Det är verkligen supersmidigt och superbra.

Sedan så har jag även köpt en filt, en taklampa, en myslampa och rosa mystofflor för 19 kronor, vilket kap, haha. Ikea är bara bäst!

Hela dagen idag så har pappa kämpat med att bygga ihop min garderob och han lyckades mycket bra. Min pappa är lika händig som Ernst Kirchsteiger, haha. Pappa kan även laga bra mat och han är bra på gitarr m.m. Kan man ha en bättre pappa? ;)

Nej, nu så ska jag sätta på TV:n och titta på Glee. Tyvärr så har jag missat ett par avsnitt så jag kommer inte att fatta någonting men det får gå i alla fall. Ha det super!

Olivia

15 juli 2010

Hallå hallå!

Just nu sitter jag här och försöker skriva på våran lilla mini laptop men jag måste säga att det är sjukt svårt. Visst, jag har små fingrar men ändå så lyckas jag trycka ner bokstaven bredvid den som jag ska trycka på. Livet är allt bra hårt ibland.

Idag så är det supertråkigt väder, regnigt och blåsigt men jag och syrran ska passa på att gå och hyra lite filmer för då blir det genast mycket roligare. I många dagar så har familjen diskuterat vad vi ska göra när de har semester och vi är lite inne på att bila i Europa och jag är väldigt på det med tanke på att jag nästan bara varit i Grekland så.

Sommarlovets väder har sina toppar och dalar, igår så hade vi superfint väder, soligt och helt vindstilla och inte ett enda moln på himmelen så då passade jag och Linda på att ge oss ut i kanoten och paddla, tyvärr så kom vi inte så långt för Lindas paddel gick av så jag fick då paddla hem själv och ni kan förstå hur jobbigt det var, man fick byta sida hela tiden.

När vi kom hem så såg vi att vi hade en till paddel hemma så vi gav oss ut igen på sjön och paddlade en lång bit, kan ni förstå hur härligt det är att bara paddla? Jag måste erkänna att det är bland det bästa jag vet, det är en sådan sommarkänsla.

Vi paddlade ännu längre på kvällen då vi paddlade till andra sidan sjön och ni ska veta att sjön är inte liten haha. När man är mitt på sjön så känner man sig allt liten. Man sitter i en liten kanot och kommer inte så fort frammåt. Men det var i alla fall en jättemysig dag igår.

Nej, nu ska jag spela lite gitarr. Ha det super så hörs vi kanske senare idag.

Olivia


Att paddla en tvåmanskanot med en paddel

Idag har det varit jättefint väder. Inte ett moln på himmelen och vindstilla så jag och Olivia bestämde oss för att åka ut på sjön i en kanot. Det gick jättebra i några hundra meter men helt plötsligt så gick min paddel av på mitten. Jag visste inte vad jag skulle göra och bröt ut i världens skrattanfall. Olivia fick paddla hela vägen hem själv, det var ju väldigt tröttsamt för henne såklart, men vi kom hem. Som tur var så hade vi en reservpaddel hemma så vi kunde åka ut igen.

Nu på kvällen har vi varit ute och paddlat igen och det var helt fantastiskt. Vi var mitt på sjön, det var solnedgång, helt vindstilla och luktade som sommar luktar för mig, den varma doften av skog, sjö och blommor. Det är sådana tillfällen man önskar att man kunde memorera till 100% för att plocka fram i vinter. Det var så härligt så vi tog en riktig långtur med kanoten och åkte till andra sidan sjön, vilket är väldigt långt. Vi var nyfikna på att se hur landskapet såg ut på andra platser runt sjön så vi åkte runt uddar och kollade in i vikar o.s.v. Helt fantastiskt.

Annars har dagen varit lugn i största allmänhet med sol och bad. Fast vi har också spelat badminton och varit ute och sprungit så vi har ändå varit rätt aktiva idag med timmar av kanotpaddling, en badmintonmatch och en snabb joggingtur i skogen, känns bra.

Nu ska familjen spela sällskapsspel för ovanlighetens skull. Vi ses!

Linda


Klädstil

Jag har länge älskat stora herrskjortor och nej, det är inte för att "följa" trenden. Jag vill bara att ni ska veta att jag inte är en sådan som följer trender, jag vet inte ens vad som är inne eller ute. Converse har jag haft sedan jag var tio år så jag är inte direkt en sådan person som köpte Converse i år. Hög midja använder jag inte, en BH utanför en T-shirt använder jag inte, jag tar bara på mig det jag tycker är snyggt och bekvämt.

Jag antar att alla nya kläder i affärerna borde vara inne men det spelar väl ingen större roll? Varje år kommer något nytt skumt sätt att bära kläder m.m. Förra året var det väl Haremsbyxan som var inne och detta året är det en BH utanför tröjan som är inne..

Ni kan ju gå in i kategorin "Min stil 2010" så kan ni väl kolla om jag har en "Trend" stil eller en chill och cool stil. Det är ju helt klart upp till var och en att avgöra men jag tycker verkligen inte att jag har en stil som går efter trenderna.

Jag minns i alla fall när stuprör blev inne, först så kunde jag inte fatta hur det kunde vara inne men sedan så köpte jag ett par som var så sjukt bekväma, sedan dess så har jag använt stuprör och kan inte i hela världen sätta på mig ett par byxor som svänger utåt.

Men från detta så vill jag visa en snygg herrskjorta som jag hittade på H&M idag, haha.



Olivia

100713 - Tråkväder

Idag är vädret lite halvbra sådär, så jag har bara varit inne och segat. Bland annat har jag spelat The Sims 2 i några timmar som är superbra tidsfördriv, haha. Annars har jag försökt lära mig lite olika låtar på gitarr, jag har sjungit, jag har skrivit lite och jag har lyssnat på musik. Det är väl mest det jag har gjort. Mamma, pappa och Olivia är inte hemma så det är lite ensamt men jag sysselsätter mig så bra jag kan.

Äh, jag orkar inte mer. Vi ses!

Linda

12 juli förra året

Ja, vad gjorde jag den 12 juli förra året? Istället för att berätta så kan jag ladda upp bilder som visar.




Jag antar att ni ser vad jag gjorde. Jag uppträdde på Nickelodeondagen inför 7000 människor. Förstår ni vilken känsla det var? Plus att jag var förälskad i Johan Palm som också uppträdde där så jag fick prata med honom en hel del, förstår ni hur lycklig jag var? Jag vill bara att ni ska ha klart för er att jag inte är förälskad i Johan Palm längre, haha.

Jag minns så väl att han kom fram till mig flera gånger och berömde mig för massa olika saker, snygga kläder, bra sång, bra låt m.m. En gång så kom till och med en fotograf fram och tog kort på oss. Jag tror att jag har kortet inne i datorn, jag ska leta lite.


Jag hittade bara den svart-vita bilden, jaja, det spelar ingen roll, den var ändå mycket snyggare än den färgglada, haha. Jag tror att man ser hur lycklig jag är i mina ögon. När jag ser tillbaka på den dagen så ler jag alltid. Det var en av de bästa dagarna i mitt liv. Fantastiskt väder, fantastisk publik och fantastiskt sällskap.


Här sjunger jag Living On A Prayer. Igår så var det ett år sedan som jag uppträdde på Nickelodeondagen i Visby. Jag kommer alltid att minnas den dagen.

Olivia

Djurbilder







Olivia

12 juli 2010

Idag är det den 12 juli 2010, ett år sedan en helt fantastisk dag i Visby. Hur som helst, jag har inte bloggat på senaste tiden av lite olika anledningar som ni ska få ta del av.

I tisdags var hela familjen på Liseberg eftersom pappa uppträdde i en tävling som hette Svensktoppen nästa. Tyvärr så gick han inte vidare utan det var ett annat band som jag inte tycker var särskilt bra och jag tycker att pappa borde gått vidare istället. Partisk? Nej då, inte alls.

I onsdags gick jag upp tidigt för att ta mig till tågstationen. Jag skulle åka till Havstensund och hälsa på en vän som hyrde ett hus där. Efter en tre timmars lång resa var jag framme och min vän Anna hämtade mig då på Tanums station. Det var jättetrevligt därute på kusten och vi solade, badade, spelade gitarr och sjöng i hamnen, fiskade krabbor med räkor och kräftor, var inne i Grebbestad och kollade i affärer, åt god mat, lyssnade på ett band, pratade oss igenom nätterna och badade i ösregn och blåst. Jättemysiga dagar var det.

Jag stannade till på fredag och när jag kom hem mötte min pojkvän Gillis upp mig och så åkte vi ut till min sommarstuga. Han åkte hem med sista bussen så vi var inte med varandra så jättelänge den dagen.

I lördags kom min mormor, morfar, tre av våra kusiner, två partners till dessa och mina två morbröder ut till stugan och åt mat, badade och umgicks. Det var jättetrevligt, kul att träffa släkten eftersom man inte träffas så ofta nu för tiden. På kvällen cyklade Gillis ut till stugan igen och vi kollade på fotboll, var ute och gick, pratade om allt mellan himmel och jord och hade det hur mysigt som helst.

Igår cyklade Gillis hem igen och det var inte det roligaste att säga hejdå eftersom vi i värsta fall inte ses på fyra veckor nu. Känns inte särskilt roligt. Efter att han hade åkt hem tog jag det bara lugnt igår och på kvällen såg familjen på VM och käkade chips.

Idag är det en jättefin dag och jag har badat och solat och varit ute med gummibåten. Senare ikväll ska jag och Olivia paddla eftersom det inte blåser. Nu ska jag äta. Vi ses!

Linda

11 juli 2010

Visst har det vart bra uppdatering på senaste tiden?

Nej, men anledningen är för att det vackra vädret kommit fram plus att idag så har vi haft värsta grillfesten här hemma. Först så trodde jag och syrran att bara mormor och morfar skulle komma men sedan så kom det väldigt många mer på mammas sida, haha.

Just nu så sitter jag och pappa och tittar på "Hajen". Jag måste säga att jag trodde att den skulle vara så mycket läskigare än vad den var. Jag var säker på att det skulle vara supermycket blod men det var det inte men vi får väl se vad som händer senare i filmen.

Jag lovar att om vi åker till Australien en gång till så kommer jag inte att hoppa i vattnet. Haha, jo, det skulle jag göra men jag skulle inte vara köttet längst ut. Det var så familjens motto löd när vi var i Australien "Var aldrig köttet längst ut". Jag tycker att det är ett bra motto i Australien.

Något som jag blev förvånad över var att det inte var så mycket surfare som man trodde att det skulle vara. Jag såg inte alls många som surfade faktiskt.

Nej, nu ska jag gå och fortsätta titta på filmen. Ha det super så kanske jag laddar upp lite bilder snart.

Olivia

Tove Styrke


För ett par dagar sedan så såg jag att det var ett inlägg om Tove på förstasidan och gick självklart in på inlägget för jag har alltid gillat Tove. Då ser jag att Tove hade släppt en singel, gissa om jag blev glad. Jag lyssnade på låten direkt och blev lite besviken, låten hade ett konstigt sound och hennes röst lät exakt som Robyns.

Men efter att man lyssnat på den några gånger så började man gilla den mer och mer och nu kan jag inte sluta lyssna på den, jag vet inte varför men det är bara något som jag fassnat för i låten, hon är verkligen superbegåvad.

Jag minns första gången jag såg henne i idol, jag tyckte först bara att hon var bra men sedan hon sjungit "All these things i've done" med The Killers så har jag inte kunnat sluta lyssna på henne, hon är ju bara för bra och har det goaste scenspråket någonsin.

Om du inte har hört låten än så kan du höra lite av den här nedan.



Olivia

Dansband

Jag måste bara säga att dansbandsmusik är bland det värsta jag vet. Så fort det kommer dansbandsmusik på radion så är det nästan att jag spyr. Just nu så tittar familjen på Allsång på skansen och nyligen så uppträdde ett dansband som jag verkligen ogillade. Vilka kläder och vilket uttal. Jag vill inte klanka ner på någon, gillar ni dansbandsmusik så är det självklart att ni ska göra det, alla har ju olik musiksmak men jag tycker inte om dansband. Oftast så är musiken för käck och jag är en sådan person som inte klarar av för klämkäcka personer.

Sedan så tycker jag att det slaktar låtar som de gör covers på. Jag menar, vissa kanske gör en cover på 21 guns och hackar den i småbitar. 21 guns som en dansbandslåt kan man bara inte lyssna på. Att göra om vanliga låtar till dansbandslåtar funkar aldrig, det låter bara kasst.

När Dansbandskampen går på TV så ska alltid mamma och pappa titta på det och jag fattar inte varför. Jag själv tycker att det är skittråkigt men det är upp till var och en. Många hatar säkert Idol vilket jag älskar, haha. Idol är något som jag sitter bänkad framför vaje gång.

Detta var lite tankar över Dansbandsmusik.

Olivia


7 juli 2010

Ja, då får det bli lite nattbloggning nu då.

Denna dagen har vart en bra och skitdålig dag. Jag och Linda har vart på Liseberg och åkt många attraktioner men det som jag ska berätta om är en upplevelse som jag och Linda fick vara med om på Dumle-hjulet. Jag kommer till hjulet i god tid och lägger en 20-lapp på plattan som jag skulle ha. De tar in alla pengar förutom mina, de tittar alltså bort när de går förbi mig. Ja, jag talar sanning, det var TVÅ personer som samlade in pengar och de missade mig vilket betyder att de inte markerade plattan som jag valt. Sedan så väntar vi ännu längre men de tar fortfarande inte pengarna och vad tror ni händer? Det numret som jag tagit vinner stjärnvinst! Jag menar, vad är oddsen att två personer missar att jag har lagt fram en 20-lapp och att numret som jag lagt pengarna på vinner stjärnvinst? Inte särskilt stor. Fy f*n för Dumle-hjulet!

Men efter den hemska upplevelsen så träffar vi två goa killar i JukeBox. Alltså de som sätter igång JukeBox m.m. Vi står längst fram i kön och väntar på att få komma in då de börjar diskutera om den lilla mjukisvalen som ligger på marken. De börjar prata om ett ge den ett namn. Den ena killen vill att den ska heta Fido men den andra killen tyckte inte att det lät bra så han frågade oss. Nu är inte jag den bästa på att komma på ett bra och spontant namn så med tanke på att den var orange och gul så föreslog jag Zingo, vilket de tyckte var väldigt bra.

Men dagen var i alla fall kul och jag kommer att skratta åt Dumle-hjulet imorgon. Jag skrattar faktiskt redan åt det, haha.

Olivia

Hur får man en stor blogg?

Det är något som jag alltid undrat över. Hur får man egentligen en stor blogg? Jag tror det har mycket med ålder och utseende och göra, tyvärr. Bara för att jag är 14 år så kan jag klassas som en omogen fjortis som ingen vill läsa om men om jag får uttrycka mig själv så kan jag säga att jag är en ovanligt mogen för min ålder.

Sedan så är det självklart att Kenza och Blondinbella har stora bloggar för att på den tiden de skaffade blogg så fanns det inte mycket bloggar som de konkurerade med, men för oss nya bloggare så är det skitsvårt för det finns väl tusentals bloggar på bara blogg.se. Sedan så finns det devote och alla andra bloggställen.

Men jag måste erkänna att det finns så sjukt många meningslösa bloggar som jag heller inte skulle vilja läsa t.ex de som skriver ett inlägg som lyder:

Heej! Idag vaknade jag tidigt. Nu ska jag iväg till stranden, faan vad skööönt. Puss och kram!

Sådana bloggar som skriver så korta inlägg vill man ju inte läsa, jag gillar bloggar där de skriver om mycket känslor och så, det är därför jag börjar skriva mycket känslor och åsikter som jag gör just nu. Sedan så gillar jag Ana Ginas blogg för hennes videobloggar är väldigt roliga, jag tycker att hon pratar riktigt bra, hon verkar vara en sådan skön person också.

Så, nu ska vi gå tillbaka till ämnet "Hur man får en stor blogg". Ja, det är väldigt svårt för mig att svara på med tanke på att jag inte vet själv men jag tror att man ska skriva om mode för att få många läsare (Tyvärr) Mode är för sjutton inte allt här i världen? Det finns så mycket annat att skriva om och så väljer man att skriva om mode. Jag lägger upp lite bilder på min klädstil någongång ibland men hela min blogg handlar verkligen inte om mode. Bloggar som BARA handlar om mode är riktigt tråkiga, det finns ingen personlighet i bloggen bara massa kläder.

Jag har inget emot att ha en lite blogg, tvärtom, jag tycker om att ha en liten blogg men tre läsare varav en är jag, hehe. Men jag menar, en blogg har man ju inte för att andra ska läsa den, jag ser den som en liten dagbok på internet. Jag tycker att det är riktigt jobbigt att skriva för hand så en dagbok på internet är ju alltid bra. Om man vill ha en mer privat dagbok så är det ju bara att lösenordsskydda bloggen, inget mer med det.

Menmen, nu har jag fått skriva av mig rejält så nu tycker jag att jag ska avsluta inlägget. Jag hoppas att några har orkat läsa det i alla fall.

Jag har ingen stor blogg men jag är ändå glad. :D

Övning ger färdighet

Det är ord som verkligen stämmer. Om man verkligen vill något och övar jättemycket så kommer det att bli bra till slut. Jag började spela gitarr när jag var runt tio år och då var jag inte ett dugg bra, men jag övade och nu är jag i alla fall hyfsad, det finns många, många, många som är mycket bättre än mig men jag är i alla fall bättre än vad jag var när jag var tio.

Det är samma sak när det gäller målningar. Jag rensade lite lådor idag och hittade en gammal teckning som jag målat i när jag var runt sex år gammal och ni kan ju förstå hur ful den var men jag har övat mycket sedan dess och kan nu måla rätt så bra och jag hoppas på att bli bättre för man kan alltid bli bättre.

Dehär orden får jag ha i mitt huvud om jag börjar i Cheerleading, jag funderar på att börja men jag är rädd för att misslyckas. Jag är nybörjare och kan ingenting, jo, jag kan hjula, göra rondater och gå ner i spagat men inget annat. Det är den största rädslan jag har, att misslyckas. Men det är som det står i en bloggares header "What doesn't kill you makes you stronger" och hon har så himla rätt.

Men om vi ska gå tillbaka till ämnet om målning så ska jag visa er målningen som jag hittade i en låda där hemma.

Yes, såhär målade jag när jag var 6 år.


Och såhär målar jag nu. Rätt stor skillnad.

Olivia


4 juli 2010

Egentligen så tycker jag inte om att skriva blogginlägg när man inte har något vettigt att skriva om. Vem bryr sig om att det är dåligt väder hos mig idag? Inte många som jag kan förstå. Så därför så har jag valt att inte snacka om vad jag ska göra idag.

Jag hoppas att ni såg matchen igår, fasen vad bra den var. Tyskland ägde ju ut Argentina, 4-0, hahaha! Det är riktigt bra att jag hejade på Tyskland igår. Fråga mig inte varför för jag vet faktiskt inte. Jag måste säga att jag älskar när killar pratar tyska. När tjejer pratar tyska så låter det bara fult, det kanske jag borde tänkt på innan jag valde tyska i skolan, haha.

Nej, nu har jag inget vettigt att skriva, ha det bra!

Olivia

Argentina - Tyskland

Nu börjar en riktigt spännande match mellan Argentina och Tyskland. Det är lite surt att den går nu, mitt på eftermiddagen. Utomhus så är det strålande sol och 35 grader i skuggan så jag tror att jag skiter i att kolla på hela matchen. Jag nöjer mig med att se lite snuttar av den.

Vilka hejar ni på då? Jag hejar helt klart på Tyskland medans Linda hejar på Argentina. Jag tycker om Tysklands nationalsång, den är riktigt härlig, Linda tycker också om den så hon sitter och nynnar med i låten.

Nej, nu börjar matchen så nu avslutar jag inlägget. Ha det bra!

Olivia



WOHO! Go Tyskland! Efter tre minuter så gör de mål!


Igelkott



Titta vilken liten söt varelse som hälsade på här om dagen. Han var här förra året också så vi har till och med ett namn på honom, Smocken, haha. Han har fått sitt namn för att han äter så himla mycket. Vi slängde ut pepparkakor till honom en gång och han slukade dom fort.

Olivia

Veckans Ros & Ris


Veckans ros går till det underbara vädret som vi har haft. Solen har värmt upp vattnet till 24 grader, man tackar.

Veckans ris vet jag inte vad det ska gå till. Jag menar, nu är det sommarlov och jag vet inte vad som kan vara felet nu. Möjligtvis att syrran sommarjobbar men annars är det bara bra!

Olivia


Framtidsplaner och andra tankar

Visst har man alltid som liten haft massa framtidsplaner, vad man ska bli när man blir stor och så, men sedan när man väl blir tonåring och börjar närma sig arbetslivet så försvinner allting. Visst jag är bra 14 år men tiden kommer gå så himla fort så snart så står jag där och ska välja linje på gymnasiet.

När jag var liten så ville jag bli brandman, men sedan så övergick det till balettdansör, sedan så ville jag bli djurskötare, sedan artist och nu så vet jag inte. Jag har alltid vart helt och hållet besatt av vatten. Så fort temperaturen i vattnet bli 19+ så kan jag vara i vattnet hur länge som helst.

Jag satt och tänkte idag på vad jag ville bli och kom fram till detta:

Jag vill flytta till Australien och först börja som livräddare, först vid pooler och sådant men sedan kan jag övergå till havet. Det kan vara bra att lära sig om sådant tycker jag. Kanske träffa på en söt vithaj som vill käka en, haha.

Sedan så vill jag börja jobba ute vid Barriärrevet. När familjen var i Australien så åkte vi och många andra turister ut till Barriärrevet för att dyka och snorkla. Jag var väldigt rädd för att dyka med tuber men när jag väl hade gjort det så var jag helt kär i havet och alla vackra fiskar, jag ville bara dyka om och om igen.

Sedan jag föddes så har jag alltid älskat att simma och kommer nog alltid att göra det. Att dyka i stora vågor är helt och hållet underbart. I Australien finns det mycket hajar men jag sket fullständigt i det, jag var så himla lycklig när jag dök i havet och när jag är i vattnet så är jag som lyckligast. Nu kanske ni tycker att det låter konstigt men allt detta som jag säger är sant. Många blir som lyckligast när dom shoppar men vad fasen blir man lyckligare av? Att man förstör miljön? Att man själv får överflöd av kläder? Att man blir av med pengar? Vad är det som gör shoppare lyckligare?

Igår när jag var i Göteborg så köpte jag mycket grejer (enligt mig) och jag blev för fasen inte lyckligare för det. Jag mådde mycket sämre, jag visste mycket väl att jag inte behövde grejer men jag köpte det i alla fall. Visst, jag måste hålla med om att man blir lyckligare för stunden men hur lycklig blev man från en skala 1-10 efteråt?

Nu säger jag inte att det är fel att shoppa för jag gör det också, men man behöver inte shoppa i överflöd. Många stora bloggare får mycket pengar för att många besöker deras blogg, med pengara så shoppar de vilket leder till dålig miljö.

Nu kom jag ifrån ämnet rejält, jag höll ju på att snacka om mina framtidsplaner men jag var bara tvungen att skriva av mig lite så jag kan få lite lugn i kroppen, hehe.

Olivia

1 juli 2010

Hallå där!

Då har vi alltså gått in i den andra sommarmånaden. Det är ju helt sjukt. Juni har verkligen gått fort och det är synd för juni är en väldigt härlig månad. Menmen, om jag snackar mer om det här så kommer jag bara få panik. Nu ska jag bara njuta av sommarlovet.

Snart så ska jag ut i solen och bara njuta, sedan så kan jag paddla ut med min madrass och sola ute på sjön, då kan jag ta ett dopp när jag vill, haha.

Jag vill bara förvarna er för den 12e juli så kommer jag vara deprimerad, jag kommer bara att tänka på Nickelodeondagen hela tiden. Den 12e juli 2010 så var det ett år sedan jag uppträdde på Nickelodeondagen. Åh, jag blir ledsen bara jag tänker på det. Jag ska helt klart bli en känd artist så jag slipper hålla reda på alla bra datum då jag har uppträtt, haha.

Men nu ska jag ut och sola, ha det så bra så hörs vi kanske senare idag!

Olivia


RSS 2.0